Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας - κι ας μην είναι πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας MOTIONTEAM

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον, εκ των πραγμάτων, “γέφυρα” μεταξύ ευρωπαϊκής αριστεράς και σοσιαλιστών. Ο Αλ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, για τη Σύνοδο των ηγετών του ΕΣΚ. Αρνητικό το ΚΙΝΑΛ, αλλά η αντίδρασή του δεν έγινε αποδεκτή. Ο ρόλος του Παπαδημούλη.

Στη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) θα συνεχίσει να παρίσταται ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, παρότι δεν είναι πλέον πρωθυπουργός, αλλά και το κόμμα που ηγείται δεν ανήκει στο ΕΣΚ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Αριστερά!

Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα δεν έχει προηγούμενο. Ο -αείμνηστος- Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας συμμετείχε ως παρατηρητής στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΣΚ, όταν όμως εξέπεσε από το αξίωμα του, δεν προσεκλήθη ποτέ, ούτε ζήτησε να συμμετάσχει.

ADVERTISING

Οι ηγέτες των ευρωπαίων σοσιαλιστών, ωστόσο, μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παρά την αρνητική στάση και τις αντιδράσεις του Κινήματος Αλλαγής σε μια τέτοια εξέλιξη, συμφώνησαν στη συμμετοχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις κορυφής που γίνονται κυρίως πριν τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια Κορυφής. Εκ των πραγμάτων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, αποτελεί τη “γέφυρα” μεταξύ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ευρωπαϊκής αριστεράς, συμμετέχοντας στις παρασκηνιακές διεργασίες που συντελούνται στο πολιτικό σύστημα, γεγονός που οφείλεται τόσο στην προσωπική του αποδοχή, όσο και στη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι το δεύτερο σε δύναμη κόμμα στις δυο αυτές πολιτικές ομάδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, θα συμμετάσχει -για πρώτη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- στην επόμενη συνεδρίαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 17 και 18 Οκτωβρίου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει ότι στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί ως  “οικοδεσπότης” και η Φώφη Γεννηματά, καθώς το Κίνημα Αλλαγής είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Έντονο παρασκηνιακό ρόλο έπαιξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που το τελευταίο διάστημα είχε συνεχείς επαφές με κορυφαία στελέχη των Σοσιαλιστών και των Πράσινων 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network