Στη Βενετία για την επίσημη πρώτη της ταινίας του Γαβρά “Ενήλικοι στην Αίθουσα”

Στη Βενετία για την επίσημη πρώτη της ταινίας του Γαβρά “Ενήλικοι στην Αίθουσα”

Νέο εξώφυλλο του βιβλίου του “Ανίκητοι Ηττημένοι”, στο οποίο βασίζεται η ταινία και νέος πρόλογος. Η ταινία θα προβληθεί και στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η επίσημη πρώτη στην Αθήνα, στις Νύχτες Πρεμιέρας, στις 29, Σεπτεμβρίου, παρουσία του σκηνοθέτη- στους κινηματογράφους στη χώρα μας από τις 3 Οκτωβρίου.

Στη Βενετία βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει την επίσημη πρώτη της ταινίας του Κώστα Γαβρά “Ενήλικοι στην Αίθουσα”, που βασίζεται στο βιβλίο του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 με τίτλο “Ανίκητοι Ηττημένοι”.

Η πολυαναμενόμενη ταινία του μεγάλου μας σκηνοθέτη προβάλλεται εκτός συναγωνισμού και χάριν του Κώστα Γαβρά και πολλών ακόμα μεγάλων ονομάτων της 7ης Τέχνης, θα την παρακολουθήσει και ο Γιάνης Βαρουφάκης που σύμφωνα με τις πληροφορίες συνοδεύεται από τη σύζυγό του Δανάη.

Εν τω μεταξύ, το βιβλίο “Ανίκητοι Ηττημένοι” κυκλοφορεί από Δευτέρα στην ελληνική του έκδοση με νέο εξώφυλλο, το οποίο δημοσιεύουν σήμερα τα “Παιχνίδια Εξουσίας”. Κυκλοφορεί, επίσης, με νέο πρόλογο, η αρχή του οποίου αναφέρει τα εξής:

Αρχή εισαγωγής:

«Την Πέμπτη 16η Ιουλίου 2015 έλαβα ένα απροσδόκητο γραπτό μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο. Το μήνυμα έλεγε αυτολεξεί τα εξής:

Αγαπητέ κ. Βαρουφάκη,

Προσπάθησα να σας βρω και σας άφησα δύο μηνύματα. Δεν γνωρίζω αν τα λάβατε ποτέ. Διαβάζοντας την συνέντευξή σας στο New Statesman, κρίνω ότι βρήκα αυτό που ψάχνω για καιρό πολύ: το θέμα μιας ταινίας, ενός δράματος, για μια Ευρώπη που την κυβερνούν ομάδα κυνικών ανθρώπων αποκομμένων από ανθρώπινες, πολιτικές και πολιτιστικές ανησυχίες. Ανθρώπων που έχουν ψύχωση με συγκεκριμένους αριθμούς, και μόνο με αυτούς.

Η εμπειρία σας και, βέβαια, η συνεργασία σας, θα είναι ζωτικής σημασίας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ταινία. Θέλω να τονίσω ότι, ενώ θα αφορά την Ελλάδα, η ταινία θα είναι οικουμενική. Είμαι έτοιμος να έρθω στην Αθήνα αν το θέλετε. Με τις ευχές μου, ανυπομονώ για την απάντησή σας, όποια κι αν είναι αυτή.

Κώστας Γαβράς

Ήταν ακριβώς έντεκα μέρες μετά το βράδυ του Δημοψηφίσματος. Της θρυλικής εκείνης Κυριακής που ένας λαός ανετράπη από την κυβέρνηση του. Ακριβώς έντεκα μέρες από το χάραμα εκείνο όταν κατέθετα την παραίτησή μου από το Υπουργείο Οικονομικών.»

https://www.news247.gr/download/256//705000/varoufakis.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα