Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει Μητσοτάκη, ζητά για πρώτη φορά παραίτηση Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης EUROKINISSI

Την τακτική του …Μάο ("από την περιφέρεια κυκλώνουμε το κέντρο") επιλέγει η Κουμουνδούρου, εκμεταλλευόμενη τα κρούσματα αστυνομικής υπερβολής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Την τακτική …Μάο Τσε Τουγκ για την κατάληψη του Πεκίνου («από την περιφέρεια κυκλώνουμε το κέντρο») φέρεται να επιλέγει η Κουμουνδούρου, εκμεταλλευόμενη τα κρούσματα αστυνομικής βίας, που πληθαίνουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε για πρώτη φορά –και μάλιστα σε υψηλούς τόνους- παραίτηση υπουργού (και συγκεκριμένα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη), καθώς έως τώρα -σε πολύ χαμηλούς τόνους είναι αλήθεια- είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει δυο ή τρεις υπουργούς, όπως πχ τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών για την υπόθεση του (μη) πτυχίου του.

Με δεδομένο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου είναι αρκετά πρόσφατο και η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει περίοδο χάριτος (που, πάντως, αρχίζει να εξαντλείται), η Κουμουνδούρου αρχίζει να στοχοποιεί υπουργούς που η ίδια θεωρεί ότι είναι ευάλωτοι στην κοινή γνώμη ή στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ή θέλει να τους αποδυναμώσει στον τομέα τους. Τελικός στόχος, ωστόσο, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε μεταγενέστερο στάδιο θα κατηγορηθεί ότι δεν άλλαξε υπουργούς του και συνεπώς η ευθύνη του είναι μεγαλύτερη. Άλλωστε, η νωπή λαϊκή εντολή που διαθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι ..δημοσκοπήσεις, δεν επιτρέπουν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει …εκλογές, όπως έκανε ο νυν πρωθυπουργός από την ημέρα που εκλέχτηκε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας- κάτι, βεβαίως που σχεδιάζει για αργότερα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, όχι απλώς δεν συζητά παραίτηση του υπουργού προστασίας του Πολίτη, όπως από χθες ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θεωρώντας τον από τα πιο αποτελεσματικά και εργατικά μέλη της κυβέρνησης και ως έναν από τους υπουργούς εκείνους που έχει αποτελέσματα στους τομείς του, που δεν είναι και …λίγοι!

Η δήλωση Χαρίτση

Την παραίτηση Χρυσοχοΐδη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση του εκπροσώπου του Αλέξη Χαρίτση.

«Πριν δύο εβδομάδες, νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί χωρίς επαρκή εκπαίδευση χτυπήθηκαν και απώλεσαν υπηρεσιακό όπλο από μπράβους της νύχτας. Την περασμένη Δευτέρα, ένας ακόμη ειδικός φρουρός απειλούσε με όπλο φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Κατόπιν, τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, χθες το βράδυ αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε αυτοκίνητο πολίτη κατόπιν διαπληκτισμού. Ενώ από χθες, τα ΜΑΤ έχουν πάρει εντολή να χτυπούν τους νησιώτες στη Χίο και τη Λέσβο. Και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να δούμε άντρες των ΜΑΤ να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από κατοίκους της Χίου», τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει δε ότι «είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αντί για ασφάλεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρνει γενικευμένη ανασφάλεια και χάος».

«Είναι καιρός να παραδεχτεί την παταγώδη αποτυχία του και να παραιτηθεί πριν θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας της εμμονικής πολιτικής του» επισημαίνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χαρίτσης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αστυνομία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network