Τα λέει στο ΔΝΤ για να τα ακούει και η… Κουμουνδούρου

Τα λέει στο ΔΝΤ για να τα ακούει και η… Κουμουνδούρου
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος EUROKINISSI

Οι ενστάσεις της Κίνησης των "53+" στις πρωτοβουλίες για την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με απίστευτο χιούμορ απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο δημοσίευμα του CNBC ότι είναι μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων της Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία του ΔΝΤ.

«Άργησα να απαντήσω στην “είδηση” του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο. Οι 6 επιχειρημάτησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι εν δυνάμει  το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα» έγραψε στο fb ο  πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ως γνωστόν, όμως, με χιούμορ πολλές φορές λέγονται πολύ σοβαρά πράγματα. Οι «53+», όπως προκύπτει και από τη συνέντευξη του «θεωρητικού» της τάσης Χριστόφορου Παπαδόπουλου στο news24/7, έχουν ενστάσεις από τον τρόπο του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ενστάσεις που προφανώς θα έγιναν μεγαλύτερες μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Προοδευτική Συμμαχία και τον οδικό χάρτη για την επανίδρυση του κόμματος που αποκαλύπτει σήμερα το news24/7.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, ενώ όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον την τελική του θέση για τις εξελίξεις.

Υ.Γ.: Παρά την «απόρριψη» της θέσης του επικεφαλής του ΔΝΤ, η αλήθεια είναι ότι αρκετοί διεθνείς οργανισμοί θα ήθελαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για επικεφαλής τους ή για κορυφαίο τους στέλεχος, μετά την επιτυχημένη θητεία στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Όχι όμως απολύτως νεοφιλελεύθεροι οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα