Τα ταξίδια του Νίκου Δένδια σε Βαλκάνια και Νέα Υόρκη

Τα ταξίδια του Νίκου Δένδια σε Βαλκάνια και Νέα Υόρκη
Ο Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Πραγματοποίηση τριμερών και τετραμερών συναντήσεων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τέλη Σεπτεμβρίου και το το τι μέλλει γενέσθαι με τον τούρκο ομόλογό του.

Βαλίτσες για σειρά επισκέψεων στο εξωτερικό ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα ο Νίκος Δένδιας

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Σόφια στις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς η Βουλγαρία θεωρείται αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Βουκουρέστι εφόσον σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη Ρουμανία.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί για ένα δεκαήμερο περίπου στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στο περιθώριο της Συνόδου προγραμματίζεται η σύγκλιση σημαντικών τριμερών και τετραμερών συναντήσεων, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Σίγουρα θα πραγματοποιηθούν, πάντως, η τριμερής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου και η τετραμερής Ελλάδας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας-Κροατίας.

Ο Νίκος Δένδιας θα έχει δεκάδες συναντήσεις βεβαίως, ως είθισται, με ομολόγους του από όλο τον κόσμο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή και στο αν θα υπάρξει συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Μ. Τσαβούσογλου, καθώς ο Νίκος Δένδιας είχε πει πρόσφατα πως δεν έχει νόημα συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του εφόσον παραμένουν προβλήματα όπως το προσφυγικό. Μένει να δούμε εάν μέχρι τη Νέα Υόρκη θα έχουν αλλάξει οι συνθήκες, πολύ περισσότερο καθώς στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης θα υπάρξουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα