Θα θέσει θέμα γερμανικών επανορθώσεων ο Προκόπης Παυλόπουλος το Σάββατο στον Καταρράκτη;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται το μαρτυρικό χωριό τα Τζουμέρκα και όσοι τον ξέρουν λένε πως δύσκολα θα αφήσει- και αυτός- αναπάντητη την άρνηση του Βερολίνου στο ελληνικό διάβημα.

Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και, συγκεκριμένα, στο μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης θα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και την πυρπόληση του χωριού.

Όσοι γνωρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτιμούν πως δύσκολα θα αποφύγει την πρόσκληση και δεν θα τοποθετηθεί για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Ιδίως μετά αρνητική απάντηση που έλαβε η Αθήνα στη ρηματική διακοίνωση που είχε απευθύνει το Βερολίνο. Πολύ περισσότερο που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας "έχει πάρει πάνω του" -και- καθόλη τη διάρκεια της θητείας του τη διεκδίκηση των υποχρεώσεων της γερμανίας έναντι της χώρας μας κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

ADVERTISING

Προκαλεί, πάντως, εντύπωση που στην άρνηση του Βερολίνου στο ελληνικό διάβημα δεν υπήρξε καν απάντηση από την Αθήνα, γεγονός που προβληματίζει για το εάν πράγματι εννοούμε ως χώρα τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων- μια υπόθεση που με τη στάση της Γερμανίας δείχνει πως χρειάζεται επιμονή, ώστε τουλάχιστον να φτάσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Πολύ περισσότερο που η Αθήνα θα μπορούσε να προχωρήσει σε νέο διάβημα, μετά και το έγγραφο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Γερμανικού Κοινοβουλίου, που δικαιώνει ευθέως τις ελληνικές θέσεις. Εφόσον δε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετηθεί τελικά το Σάββατο από τον μαρτυρικό Καταρράκτη για το θέμα, θα επικαλεστεί το σχετικό έγγραφο που αποτελεί ένα νέο στοιχείο, αφού έγινε μετά το τελευταίο ελληνικό διάβημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προκόπης Παυλόπουλος, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την ερχόμενη Πέμπτη η Γιάννα Αγγελοπούλου παρουσιάζει στην Βουλή το πλάνο της για την "Ελλάδα του 2021"

Συνάντηση Παυλόπουλου με Αναστασιάδη: Δεν θα ανεχτούμε από μέρους της Τουρκίας παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ

Παυλόπουλος: Να καταδικασθεί η προκλητική επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία

Έμμεση -πλην, όμως, σαφή- στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία

SHARE:

24Media Network