Στ. Θεοδωράκης: Αυτοί οι πέντε θέλησαν να διαλύσουν το Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού EUROKINISSI

Τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τους τρεις βουλευτές του που διαφοροποιήθηκαν πρόσφατα (Γ. Αμυρά, Γρ. Ψαριανό και Σπ. Δανέλλη) δείχνει ως υπεύθυνους για την διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού ο επικεφαλής του κόμματος. Δεδομένη η αυτόνομη πορεία τουλάχιστον για τις ευρωεκλογές.

Πέντε πρόσωπα αναμένεται να δείξει τις αμέσως επόμενες ημέρες ως υπεύθυνα για τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θεωρεί ως υπεύθυνους τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λόγω του φλερτ με τον Σπύρο Δανέλλη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο θεωρεί ότι του τράβηξε την πρίζα δίνοντας «πράσινο φως» στον Γιώργο Αμυρά και τον Γρηγόρη Ψαριανό να αποχωρήσουν από την ΚΟ του κόμματος, παρά την ψήφο κατά συνείδηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο στόχαστρο του Σταύρου Θεοδωράκη αναμένεται επίσης να βρεθούν οι τρεις βουλευτές που είτε διεγράφησαν (Σπύρος Δανέλλης γιατί έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση) είτε αποχώρησαν δίνοντας την χαριστική βολή στην ΚΟ του Ποταμιού (Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται αποφασισμένος για την αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού, με επανεκκίνηση του κόμματος και κρατώντας ίσες αποστάσεις πλέον και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά τις παρασκηνιακές συζητήσεις των δυο ανδρών για μετεκλογική, ίσως και προεκλογική, συνεργασία. Παράλληλα διαβλέπει ισχυρές δυνατότητες να απευθυνθεί σε εκσυγχρονιστικό κοινό που βλέπει πλέον από απόσταση τη Φώφη Γεννηματά και δυσκολεύεται να συμμετάσχει στον προοδευτικό πόλο που επιδιώκει να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιος και ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο;

Στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές εφόσον αυτές διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Στοίχημά του να προλάβει και την αυτόνομη κάθοδο στις εθνικές εκλογές εφόσον αυτές διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Εφόσον πάντως διεξαχθούν πρώτα οι ευρωεκλογές και προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες εκπροσώπησης του Ποταμιού στο Ευρωκοινοβούλιο ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν αποκλείεται να είναι και ο ίδιος υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο, έστω και αν δεν είναι πρώτη του προτεραιότητα να είναι ευρωβουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιατί ψήφισε "παρών" στη συμφωνία των Πρεσπών ο Ψαριανός

Ποτάμι: Δανέλλης, Αμυράς και Ψαριανός να παραδώσουν τις έδρες τους

Θεοδωράκης για Συμφωνία Πρεσπών: Αν δεν ψηφιστεί δεν θα πέσει ο Τσίπρας, αλλά ο Ζάεφ

Θεοχαρόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η συμπεριφορά της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής

SHARE:

24Media Network