Την επαναφορά της λίστας στις Ευρωεκλογές εξετάζει η κυβέρνηση

Κάλπη
Κάλπη EUROKINISSI

Εφόσον πραγματοποιηθούν μαζί με τις εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019. Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Την κατάργηση του σταυρού προτίμησης και την επαναφορά της λίστας για τις ευρωεκλογές, εφόσον αυτές διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

Στην κατάργηση της λίστας και την καθιέρωση του σταυρού προτίμησης είχε προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς στις ευρωεκλογές του 2014, καθώς το κόμμα του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, ευρισκόμενο εν αποδρομή και επιζητούσε υποψηφίους που θα τρέξουν για τον σταυρό.

Η τυχόν ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τις εθνικές εκλογές εν τούτοις καθιστά περιττό για τον ΣΥΡΙΖΑ το παραπάνω σκεπτικό, ενώ παράλληλα θα απαλλαγούν οι εφορευτικές επιτροπές από ένα μεγάλο φορτίο εργασίας που θα είναι οι σταυροί στα ευρωψηφοδέλτια, πολύ περισσότερο καθώς παράλληλα θα διεξάγονται και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές!

ADVERTISING

Οι οριστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ληφθούν εν ευθέτω χρόνο εφόσον ολοκληρωθεί ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης.

SHARE:

24Media Network