Την καθαίρεση του Προέδρου Μέτα συζητά σήμερα η αλβανική Βουλή

Την καθαίρεση του Προέδρου Μέτα συζητά σήμερα η αλβανική Βουλή
Ο Ιλίρ Μέτα eurokinissi

Ο αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να κληθεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής.

Βαθαίνει η κρίση στην Αλβανία, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης επρόκειτο να κληθεί σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ι. Μέτα, η οποία έχει ως αντικείμενο την καθαίρεσή του.

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να εξετασθούν οι πληροφορίες που έχουν ληφθεί  από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, την Αστυνομία, την Εισαγγελία και από το Εκλογοδικείο σχετικά με εκλογικά αδικήματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύουν τα μέσα της γειτονικής μας χώρας, να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να είναι βέβαιο ακόμα το εάν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα εγκρίνει ένα σχέδιο ενεργειών που ουσιαστικά θα στοχεύει στη διερεύνηση των παραβάσεων στις οποίες κατηγορείται ότι προέβη ο Ι. Μέτα  με την ακύρωση του διατάγματος των εκλογών της 30 Ιουνίου .  

Φέρεται μάλιστα να έχει καταρτισθεί κατάλογος  των ατόμων που θα κληθούν να  καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. 

Στο κλίμα αυτό αναμένεται κορύφωση της έντασης στη διπλανή μας χώρα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προκηρύξει εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο, με την κυβέρνηση να αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο θέμα και με την Αθήνα να ανησυχεί για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν από την ένταση στην Αλβανία για την εκεί ελληνική ομογένεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα