Το ίδιο διήμερο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Το ίδιο διήμερο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
Στιγμιότυπο από ομιλία της Φώφης Γεννηματά σε συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Eurokinissi

Τι σηματοδοτούν οι δυο παράλληλες εκδηλώσεις και η ομιλία την ίδια ημέρα του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά

Το γεγονός εμφανίζει ιδιαίτερη πολιτική σημασία και έχει ασφαλώς τους συμβολισμούς του:

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προγραμματιστεί να συνέλθουν στο ίδιο διήμερο: Στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι για τη Φώφη Γεννηματά ως προς την αντιμετώπιση της εσωστρέφειας και της εσωκομματικής αμφισβήτησης, ενώ υποβαθμίζεται η διεξαγωγή του, καθώς έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, στις 23 Νοεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει ένα Συνέδριο που θα περάσει όσο το δυνατόν απαρατήρητο, είναι δε χαρακτηριστικό πως δεν καλούνται ούτε εκπρόσωποι κομμάτων.

Την ίδια στιγμή, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετάσχουν πέραν της ΚΠΕ του κόμματος αυτού, τα στελέχη του αντίστοιχου οργάνου της “Προοδευτικής Συμμαχίας”, στελέχη που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ θα συμμετάσχουν επιπλέον και κάποιες προσωπικότητες του χώρου, με τις οποίες έχει συνομιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά.

Είναι φανερό πως, εκ των πραγμάτων, μεταξύ των δυο συνεδριάσεων θα υπάρξουν συγκρίσεις και θα δημιουργηθούν εικόνες και εντυπώσεις.

Όπως, με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα, όπως και οι τοποθετήσεις στελεχών στις δυο συνεδριάσεις. Τα συμπεράσματα, την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα