Το μεγάλο στοίχημα της μη κατάρρευσης του ΕΣΥ σε τυχόν εξάπλωση του κορονοϊού

Το μεγάλο στοίχημα της μη κατάρρευσης του ΕΣΥ σε τυχόν εξάπλωση του κορονοϊού

Στην Ιταλία, όπου το στοίχημα δείχνει να χάνεται, γίνεται πραγματική μάχη για ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να προτιμούν τους ...νέους σε ηλικία! Η κατάρρευση του συστήματος αποτελεί έναν από τους βασικούς συμμάχους για την περαιτέρω μετάδοση της νόσου και τον θάνατο ασθενών

Με τις προβλέψεις για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας να είναι για το επόμενο διάστημα εξαιρετικά δυσοίωνες (μακάρι να μην επαληθευτούν), η ανταπόκριση του δημόσιου Συστήματος Υγείας στις απαιτήσεις που θα δημιουργηθούν θα κρίνει, εκτός από την περαιτέρω εξάπλωση της νόσου και τις  απώλειες ή όχι σε ανθρώπινες ζωές.

Στην Ιταλία, η κατάρρευση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, οδηγεί σε τραγικές σκηνές και αποτελεί έναν από τους βασικούς συμμάχους του κορονοϊού! Ασθενείς δίνουν πραγματική μάχη για ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να προτιμούν να το δίνουν σε νέους στην ηλικία, που έχουν περισσότερες πιθανότητες να σώσουν τη ζωή τους σε σχέση με τους ηλικιωμένους! Ασθενείς, επίσης, στιβάζονται ακόμα και σε σκηνές, που στήνονται πρόχειρα στα προαύλια νοσοκομείων.

Στη χώρα μας, βάσει και του ρεπορτάζ που έγινε  λίγο πριν γραφούν οι συγκεκριμένες γραμμές, οι τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία δεν δείχνει να αντιμετωπίζονται, καθώς ακόμα και οι διακόσιες προσλήψεις του εποχικού προσωπικού δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι προσλήψεις που εμπεριέχονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι,  κατά κοινή ομολογία, ανεπαρκείς. 

Χαρακτηριστικό του μεγέθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο Σύστημα Υγείας, που χτυπήθηκε αλύπητα τα χρόνια των Μνημονίων, πολλές φορές και με στόχο την προώθηση της ιδιωτικής υγείας, είναι το γεγονός ότι οι ανεπτυγμένες κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας το 2019 ήταν στο ΕΣΥ 602 (λειτουργούσες οι 557), ενώ υπάρχουν και 96 του ιδιωτικού τομέα! Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι ξεκίνησε η επισκευή ασθενοφόρων, ιδίως στο Λεκανοπέδιο, όπου η έλλειψη είναι μεγάλη!

Η κυβέρνηση, μάλιστα, οφείλει να λάβει υπόψη της και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, ιδίως της αξιωματικής, που στο σύνολό της συμπεριφέρεται απολύτως υπεύθυνα στο θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα