Ξανά υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής η Ρένα Δούρου

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου EUROKINISSI

Νέα θητεία θα διεκδικήσει η νυν Περιφερειάρχης παρά τις σειρήνες για το ευρωψηφοδέλτιο. Ποιές υποψηφιότητες έχουν κλειδώσει και οι διεργασίες σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο. Οι σφήνες Μητσοτάκη με κεντροαριστερούς υποψηφίους.

Εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής θα είναι η Ρένα Δούρου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του news24/7.

Παρά τις σειρήνες για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου επέλεξε να διεκδικήσει μια νέα τετραετία θέτοντας παράλληλα στην κριση των πολιτών τη μέχρι τώρα θητεία της.

Για την δημοσιοποίηση της νέας υποψηφιότητας της Περιφερειάρχου δεν απομένουν παρά οι τυπικές παραταξιακές και κομματικές διαδικασίες.

ADVERTISING

Με την υποψηφιότητα Δούρου, πάντως, συμπληρώνεται αργά αλλά σταθερά το παζλ των υποψηφίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες.

Για την Περιφέρεια Κρήτης απομένει να επισημοποιηθεί η στήριξη του νυν Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη,ο οποίος πιέζεται από την Νέα Δημοκρατία προκειμένου να έχει τη δική της στήριξη, εφόσον δεν αποδεχτεί τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογραμμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει βολιδοσκοπήσει τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη αν είναι διατεθειμένος να κατέβει υποψήφιος κόντρα στον Στ. Αρναουτάκη, ο οποίος υποστηρίζεται ήδη από το Κίνημα Αλλαγής.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζεται ο Απόστολος Κατσιφάρας-και εδώ η Νέα Δημοκρατία βολιδοσκόπησε (εκτός του Ηλία Στεφανόπουλου,  γιο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας) τον πρών υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιώπουλο.

Για την Κεντρική Μακεδονία οριστική είναι η υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας του Θεόδωρου Καρυπίδη, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον Θοδωρή Γαλιατσάτο, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Γιώργο Δέδε.

Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας φαβορί ειναι ο <<πράσινος>> Νίκος Τσιλιμίγκας, για τη Στερεά Ελλάδα ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης και για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη ο Κώστας Κατσιμιγάς.

Εντονες είναι οι διεργασίες στις Περιφέρτειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, όπου ψήνεται συνεργασία με άλλον πολιτικό χώρο, χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι βέβαιον ότι θα ευδοκιμήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network