Υπό το μηδέν οι σχέσεις ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Υπό το μηδέν οι σχέσεις ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και της Νάντιας Γιαννακοπούλου
Γεννηματά και Γιαννακοπούλου, όταν οι σχέσεις τους δεν ειχαν διαταραχθεί (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η βουλευτής Δυτικού Τομέα θεωρεί «κατευθυνόμενα» τα δημοσιεύματα περί «δεξιάς πτέρυγας» του ΚΙΝΑΛ, τη στιγμή που της χρεώνεται η επαναφορά της εσωστρέφειας στο κόμμα, μετά και τη δημοσιοποίηση της επιστολής της.

Σε σημείο …υπό το μηδέν βρίσκονται οι σχέσεις της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, με την Νάντια Γιαννακοπούλου, μετά την επιστολή της βουλευτού του Δυτικού Τομέα με τις εφ’ όλης της ύλης διαφωνίες της και το πολιτικό ζήτημα που θέτει, αλλά και τη δημοσιοποίηση της επιστολής αυτής.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου φέρεται να θεωρεί ως κατευθυνόμενα από τη Χαριλάου Τρικούπη τα δημοσιεύματα που τη φέρουν να ανήκει στη «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος, ενώ σε «πράσινα» ηγετικά στελέχη αποδίδει και τις διαρροές για σχέσεις και επαφές της με κυβερνητικά στελέχη.

Αντιθέτως η ηγεσία της αποδίδει την ευθύνη της εσωστρέφειας που εκ νέου δημιουργείται στο κόμμα, πολύ περισσότερο καθώς ήδη έχει υπάρξει ένα άτυπο μορατόριουμ μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Επιπλέον επισημαίνουν το διαφορετικό κλίμα της συνέντευξης που παραχώρησε στην «Νέα Σελίδα», προφανώς, όπως υποστηρίζουν, πριν τη σύνταξη της επιστολής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Γεωργίας Σαδανά για τις σχέσεις της Χαριλάου Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με το ΜέΡΑ25, πως «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι καμία σέχτα», αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου και συγκλίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, αναδιπλώνεται και πάλι έναντι της ομαλοποίησης των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ρίχνει και δεν πρόκειται να ρίξει τους τόνους της κριτικής έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα έκανε ως κυβέρνηση, αλλά και δεν πρόκειται να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ποιος κυβερνά τη χώρα», συνηθίζει να τονίζει στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Στο πλαίσιο αυτό που δημιουργείται, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος. Την Τετάρτη, εκτός απροόπτου, θα συνέλθει το Συντονιστικό, ενώ ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που πραγματοποιείται στις 14 και 15 Μαρτίου, θα συγκληθούν Πολιτικό Συμβούλιο, Πολιτική Γραμματεία και άλλα όργανα συλλογικά όργανα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα