Κάποια πολύ παράξενα ονοματεπώνυμα

Κάποια πολύ παράξενα ονοματεπώνυμα

Κακόηχα επίθετα, που προκαλούν τη θυμηδία στους άλλους και την αμηχανία στον φέροντα ή την φέρουσα

Κάποιος είχε πει πως το ονοματεπώνυμό μας  είναι το γραπτό μας πρόσωπο. Όμως, όπως δεν υπάρχουν μόνο όμορφα, ή έστω ανεκτά πρόσωπα, έτσι και κάποια ονοματεπώνυμα όχι απλώς δεν είναι εύηχα ή έστω αδιάφορα, αλλά τυγχάνουν κακόηχα που προξενούν τη θυμηδία στους άλλους, και συνήθως την αμηχανία στον φέροντα ή τη φέρουσα. Επίσης, όπως για τα παραμορφωμένα πρόσωπα υπάρχει η ύστατη λύση της πλαστικής διόρθωσης, έτσι και για κάποια ανυπόφορα ονοματεπώνυμα υπάρχει και η λύση της αλλαγής τους. Κάτι που σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

Για να καταλάβετε τί εννοώ, θα σας απαριθμήσω κάποια ονοματεπώνυμα του τηλεφωνικού καταλόγου, που πραγματικά αξίζει να ακουστούν. Ξεκαθαρίζω πως δεν ειρωνεύομαι κανέναν και καμία. Όλοι τους και όλες τους ενδέχεται να φέρουν το όνομά τους υπερηφάνως, για να εξηγούμαστε.

Λοιπόν, παλιότερα μνημονεύαμε τον κύριο Μούντριχα, αλλά τί να πει κανείς για τη Σουλτάνα Κουτσοκλανιότογλου, τον Κάρολο Κινέζο, την Κροίση Πετρελαίου, την Ευλογέτα Τσουτσούνη, τον Φρίξο Χατζησαλάτα, τη Σεβαστή Φέτα, τον Ελπιδοφόρο Προσπαθόπουλο, την Χαριτωμένη Ταράτσα, τον Κάρολο Φρίκη, τη Μυροφόρα Κλαπανάρη, τον Βρασίδα Βρικόλακα, τον Αριστοκράτη Ξεσφίγγη, την Παρθένα Γαμίδου,  ή την κυρία Παρθένα Τσιμπούκα και τον κύριο Φανούριο Μπινέ;

Από πού κρατάει η σκούφια μας

Κάθε λέξη κρύβει μια ιστορία. Η ετυμολογία της, δηλαδή η αναζήτηση της προέλευσής της και της αρχικής της σημασίας, μπορεί να μας οδηγήσει πολύ μακριά, τόσο στα ονόματα των ανθρώπων και των τόπων, όσο και στις λέξεις που περιγράφουν αντικείμενα και αφηρημένες έννοιες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα