Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνουν στον Κυριάκο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνουν στον Κυριάκο για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Ποιοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θα τη ήθελαν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα και με τι επιχειρήματα. Γιατί υποχώρησε το τελευταίο διάστημα η προεδρολογία

Ένα νέο όνομα έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι, όσον αφορά στην επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, μέλη της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, έχουν προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018.

UPDATE: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τελικά την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως υποψήφια πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Το επιχείρημα είναι πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πέραν της αναμφίβολα σημαντικής προσωπικότητάς της, έχει προταθεί και έχει εκλεγεί (πρώτη γυναίκα στην ιστορία) Πρόεδρος του ΣτΕ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και, συνεπώς η Κουμουνδούρου δεν θα μπορέσει παρά να είναι θετική στην ψηφοφορία που θα γίνει. Το ίδιο θετική θα είναι, σύμφωνα με τα πρόσωπα που έχουν κάνει τη σχετική πρόταση και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Πρόεδρος του ΣτΕ έχει μεγάλη απήχηση στο χώρο και, επιπλέον, άριστη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κατάθεση ενός νέου ονόματος- και, μάλιστα, γυναίκας, που φαίνεται να επιθυμεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον δεν προκρίνει τελικά τον Προκόπη Παυλόπουλο- αποδεικνύει πως πολλά (αν όχι όλα) εκ των ονομάτων που έχουν προταθεί στο πρόσφατο παρελθόν έχουν “καεί”. Κάποιους και κάποιες εξ όσων έχουν ακουστεί έως τώρα, μάλιστα, θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα τους ψήφιζαν βουλευτές της “βαθέως” ΝΔ, “νομιμοποιούμενοι”- όπως τουλάχιστον νομίζουν- από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως βουλευτής της ΝΔ δεν είχε παράσχει θετική ψήφο στον Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως, πάντως, έχουν γράψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας” ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε διαφοροποίηση “γαλάζιου” βουλευτή- και πολύ περισσότερο βουλευτών- κατά την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, έχει δώσει εντολή να σταματήσει η προεδρολογία, ώστε να διευκολυνθούν οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού στο θέμα, καθώς η επιλογή του προσώπου θα έχει, εκ των πραγμάτων, πολιτικές προεκτάσεις και θα εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική που θα επιλέξει για το κυβερνών κόμμα και την επόμενη περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υ.Γ.: Όπως έχουν αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά τους τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς θα επιμείνει σε νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά δεν θα υπερψηφίσει και οποιαδήποτε άλλη προταθεί…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα