Στην Ελλάδα ο γιος του Κουβανού προέδρου, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Στην Ελλάδα ο γιος του Κουβανού προέδρου, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Στην Ελλάδα ο γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, προκειμένου να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου.

Ο γιός του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, ετοιμάζεται να επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα την Ελλάδα προκειμένου να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου. Το οποίο διοργανώνει στην Αθήνα η New Star, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας (8/1 - 14/1) για την επέτειο των 56 χρόνων της κουβανικής επανάστασης, αλλά και για να παρουσιάσει την ελληνική έκδοση του βιβλίου του "Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου", την ερχόμενη Δευτέρα, 12/1 στο Αλκυονίς New star art cinema.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, είναι μηχανικός και ερευνητής σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας. Ακόμη, αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, θα δώσει διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (13/1), παρουσία των καθηγητών Προκόπη Παπαστράτη και Μιχάλη Λυμπεράτου, ενώ θα επισκεφθεί ιστορικούς χώρους και μουσεία, μεταξύ των οποίων η γέφυρα του Γοργοπόταμου, το πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ, το Μουσείο Μακρονήσου, το Μουσείο Θερμοπυλών, το Χάνι της Γραβιάς κ.ά. Επίσης, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ηράκλειο, Άργος, Ναύπλιο, Λαμία και Επίδαυρο.

Μάλιστα, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί στο Studio εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, παρουσία του Αλεχάντρο Κάστρο, ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία Kangamba (2008), με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά και ο ίδιος.

Το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Στούντιο, θα προβληθούν 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας της Κούβας (ICAIC).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network