Στο "πυρ το εξώτερον" το πετρέλαιο του Σόρος και από τους γονείς του Παγγαίου

Στο "πυρ το εξώτερον" το πετρέλαιο του Σόρος και από τους γονείς του Παγγαίου

Μετά τη Νάουσα, η δωρεά πετρελαίου από τον μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος στα σχολεία, "άναψε φωτιές" και στο δήμο Παγγαίου, με τους γονείς να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η περιβόητη υπόθεση χορηγιών πετρελαίου στα σχολεία από τον μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, καθώς μετά τους γονείς της Νάουσας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Παγγαίου, εξέφρασε την αντίθεση της.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, τάσσεται κατά του δήμου, που αποδέχτηκε την χορηγία και εκφράζει την ανησυχία της για μελλοντικές αμφιβόλου προελεύσεως δωρεές, που πιθανόν να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Παγγαίου, με αφορμή την αποδοχή εκ μέρους του Δήμου μας χορηγίας ποσότητος πετρελαίου από την γνωστή τον τελευταίο καιρό «φιλανθρωπική οργάνωση» εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την παράκαμψη και ουσιαστικά «κατάλυση» των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, όργανα στα οποία συμμετέχουμε δια εκπροσώπων.

Ανησυχούμε επίσης ότι αυτή η απόφαση και ο τρόπος λήψης της μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τυχόν μελλοντικές αμφιβόλου προελεύσεως «χορηγίες» οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν την μορφή και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων μας, θέτοντας σε κίνδυνο την δωρεάν και δημόσια παιδεία.

Η Ένωση Γονέων υποστηρίζει ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολείων είναι το κράτος και κανείς άλλος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Όχι" γονέων σε δωρεά πετρελαίου του Σόρος: "Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους"

SHARE:

24Media Network