H Billie Eilish στο Glastonbury Festival Joel C Ryan/Invision/AP

Η BILLIE EILISH ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 20 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Το φαινόμενο Billie Eilish στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της “Happier Than Ever”, κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια. Για την ακρίβεια δύο ακουστικές μπαλάντες με κιθάρα που δημιουργούν μια αίσθηση αποξένωσης και ανησυχίας.

Είναι η πρώτη και μοναδική ίσως καλλιτέχνιδα που γεννήθηκε τη δεκαετία του 2000 και μετρά ήδη τεράστιες επιτυχίες. Η σκοτεινή λυγμώδης φωνή της είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από τα πρώτα δευτερόλεπτα των τραγουδιών της. Και αυτό είναι κάτι που δε συμβαινει συχνά στο σύγχρονο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Η Billie Eilish είναι μόλις 20 ετών και έχει έρθει για να μείνει.

Είναι μια από τις πιο χαρισματικές και σημαντικές τραγουδίστριες και στιχουργούς της γενιάς της που επέλεξε αντί να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο της ποπ, να “επιβάλλει” το δικό της καταθλιπτικό ηχόχρωμα και την ξεχωριστή της περσόνα σε μία μουσική βιομηχανία που σπάνια αρέσκεται στο διαφορετικό.

- Joel C Ryan/Invision/AP

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2001 σε μία καλλιτεχνική οικογένεια- η μητέρα της είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια και σεναριογράφος, ενώ ο πατέρας της ηθοποιός- και στη νεαρή ηλικία των 11 μόλις ετών άρχισε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα της τραγούδια, με δάσκαλο τον κατά 4 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό της, Finneas. Ο τελευταίος έγραφε, τραγουδούσε και έφτιαχνε ήδη τα δικά του τραγούδια μαζί με την μπάντα του.

Το 2020 έγινε η νεότερη τραγουδίστρια που έγραψε το τραγούδι τίτλων αρχής για την νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ, με τίτλο No Time to Die. Για το τραγούδι αυτό κέρδισε, μαζί με τον αδερφό της το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού σε ηλικία 20 ετών.

Τώρα, το φαινόμενο Billie Eilish στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της “Happier Than Ever”, κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια. Για την ακρίβεια δύο ακουστικές μπαλάντες με κιθάρα που δημιουργούν μια αίσθηση αποξένωσης και ανησυχίας. Το “TV” το οποίο είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά live στη συναυλία της στο Manchester της Αγγλίας μπροστά σε 21.000 άτομα κατά τη διάρκεια της τουρνέ της και το ολοκαίνουργιο “The 30th”!

Και τα δύο αυτά τραγούδια επιβεβαιώνουν πως η 20χρονη Billie Eilish παραμένει το ίδιο δημιουργική και ταλαντούχα. Η ίδια ανάφερε για τα τραγούδια αυτά: “Ο FINNEAS και εγώ θέλαμε πολύ τα δύο αυτά τραγούδια να γίνουν δικά σας όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ορίστε λοιπόν!!”

Από τη δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard μέχρι τις αμβλώσεις

Το «TV» αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο από το οποίο δεν απουσιάζουν αναφορές στην επικαιρότητα, στη δίκη μεταξύ του Johnny Depp και της Amber Heard, αλλά και στην ανατροπή του δικαιώματος στην άμβλωση στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικοί οι στίχοι:

“And I’ll be in denial for at least a little while
What about the plans we made?
The internet’s gone wild watching movie stars on trial
While they’re overturning Roe v. Wade.”

μτφρ: Και θα παραμείνω σε άρνηση για τουλάχιστον λίγο
Τι γίνεται με τα σχέδια που κάναμε;
Το διαδίκτυο έχει τρελαθεί βλέποντας αστέρες του κινηματογράφου να αντιδικούν
Ενώ ανατρέπουν την απόφαση Roe v. Wade -πρόκειται για την απόφαση- ορόσημο του 1973 του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην οποία ενέκρινε το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών γενικά προστατεύει την ελευθερία μιας εγκύου γυναίκας να επιλέξει να προβεί σε άμβλωση.

Η Eilish γράφει στο σημείωμά της: Ερμηνεύσαμε το “TV” στην περιοδεία μας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Έτσι πήραμε τον ήχο από την πρώτη βραδιά που το παίξαμε στο Μάντσεστερ και τον “βάλαμε” στο τραγούδι. Ανατριχιάζω κάθε φορά που το ακούω. Ελπίζω να σας αρέσουν τα τραγούδια και σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη μουσική μας μαζί σας

Κι ένα ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο…

Το έτερο νέο τραγούδι της, «The 30th», αναφέρεται σε ένα ατύχημα που είχε κάποιος φίλος της κοπέλας την ώρα που ήταν κι εκείνη στον ίδιο αυτοκινητόδρομο. Ευτυχώς ο φίλος αυτός επέζησε του ατυχήματος.

Όσο για τον αινιγματικό τίτλο, η τραγουδίστρια εξήγησε σε συνέντευξή της σε εκπομπή της Apple πως “ότι εκείνη και ο αδερφός της έγραψαν το νέο αυτό στις 30 Δεκεμβρίου και ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψαν μαζί μετά το “Happier Than Ever”. Και πρόσθεσε ότι το κομμάτι τους αφορά ένα ατύχημα που συνέβη στις 30 Νοεμβρίου, το οποίο ήταν «το πιο απερίγραπτο πράγμα που μπορείς να δεις και να βιώσεις».

Χαρακτηριστικοί οι υπαρξιακοί στίχοι της όπου και αναρωτιέται τις θα συνέβαινε αν διέφεραν οι συνθήκες του ατυχήματος αυτού…

What if it happened to you on a different day?
On a bridge where there wasn’t a rail in the way?
Or a neighborhood street where the little kids play?
Or the Angeles Crest in the snow or the rain?
What if you weren’t alone? There were kids in the car
What if you were remote? No one knows where you are
If you changed anything, would you not have survived?
You’re alive, you’re alive, you’re alive

Μτφρ: Κι αν σου συνέβαινε σε μια διαφορετική μέρα;
Σε μια γέφυρα όπου δεν υπήρχε προστατευτική μπάρα;
Ή σε έναν δρόμο της γειτονιάς που παίζουν τα παιδάκια;
Ή στον αυτοκινητόδρομο Angeles Crest στο χιόνι ή τη βροχή;
Κι αν δεν ήσουν μόνος; Υπήρχαν παιδιά στο αυτοκίνητο
Κι αν ήσουν απομακρυσμένος; Κανείς δεν θα ήξερε πού βρίσκεσαι
Αν άλλαζες κάτι, δεν θα είχες επιβιώσει;
Είσαι ζωντανός, είσαι ζωντανός, είσαι ζωντανός

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα