Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: “Έσπασε” τα κοντέρ το livestream στο YouTube με την απόφαση του δικαστηρίου

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: “Έσπασε” τα κοντέρ το livestream στο YouTube με την απόφαση του δικαστηρίου
Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ AP Photo/Steve Helber - Evelyn Hockstein/Pool via AP

Εκατομμύρια θεατές περίμεναν να ακούσουν ζωντανά την απόφαση του δικαστηρίου στην πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ. Η δίκη έπιασε την κορυφή στις τάσεις και του ελληνικού twitter.

Η απόφαση του δικαστηρίου στην πολυσυζητημένη δίκη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ ήταν εκείνη που απασχόλησε εκατομμύρια πολιτών το βράδυ της Πέμπτης (01/06).

Κι αυτό αποδείχθηκε τόσο από τα social media, όσο και από τη ζωντανή μετάδοση στο YouTube.

Ενδεικτικά, το #JusticeFoJohnnyDepp κατέκτησε την κορυφή των τάσεων και στο ελληνικό twitter, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν κι αυτοί τη… δικαίωση που ένιωσαν για τον Τζόνι Ντεπ.

Ωστόσο, η απήχηση που είχε η απόφαση της εν λόγω δίκης, φάνηκε από τα νούμερα που καταγράφηκαν στο livestream του YouTube.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το unboxholics, πάνω από 3.5 εκατομμύρια κόσμος έβλεπε ζωντανά την απόφαση του δικαστηρίου, μέσα από το κανάλι Law & Crime Network.

Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ

Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ καθώς την Τρίτη (31/05) το δικαστήριο της Βιρτζίνια τάχθηκε κατά της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην ετυμηγορία τους, οι ένορκοι έκριναν ότι η 36χρονη δυσφήμισε τον 58χρονο στο άρθρο που είχε γράψει του 2018 και το οποίο είχε δημοσιευτεί στην Washington Post, όπου έλεγε πως έχει επιζήσει από ενδοοικογενειακή βία, “φωτογραφίζοντα΅” τον ηθοποιό.

Οι ένορκοι κατέληξαν στο ότι η δήλωση ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Ντεπ επικράτησε και στις τρεις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση, επιδικάζοντας υπέρ του Ντεπ 15 εκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός είχε αξιώσει 50 εκ. δολάρια.

Από την άλλη, οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι και ο ηθοποιός, μέσω του δικηγόρου του, Άνταμ Γουόλντμαν, δυσφήμισε τη Χερντ, επιδικάζοντάς της 2 εκατομμύρια δολάρια. Η ηθοποιός είχε κάνει αγωγή ζητώντας 100 εκ. δολάρια.

Η πολύκροτη δίκη διήρκεσε 6 εβδομάδες και μεταδόθηκε live σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, με ουκ ολίγες λεπτομέρειες της κοινής ζωής του πρώην ζευγαριού να βγαίνουν στη φόρα. Ναρκωτικά, σεξουαλικές επιθέσεις, ιδιωτικά νησιά και τζετ, κομμένα δάχτυλα από την μία πλευρά, σωματική, ψυχολογική, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση από την άλλη.

Βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και sms παρουσιάστηκαν, αποτελώντας το “αλατοπίπερο” στη διαδικασία, καθώς πολλές φορές η δίκη έμοιαζε με παράσταση με κοινό τα social media, χάνοντας την ουσία της υπόθεσης.

Ο Ντεπ δεν έδωσε το “παρών” στο δικαστήριο για την ετυμηγορία λόγω “προγραμματισμένων εργασιακών υποχρεώσεων”, όπως μετέφερε στο CNN πηγή από το περιβάλλον του, προσθέτοντας ότι “θα παρακολουθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Αντιθέτως, η Χερντ βρέθηκε κανονικά στο δικαστήριο, παρακολουθώντας ανέκφραστη.

Στην απέναντι πλευρά, το κλίμα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο, με τους εκπροσώπους του Ντεπ να αγκαλιάζονται και να χαμογελούν.

Ντεπ: “Veritas numquam perit!”

Ο ηθοποιός χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων, μία λατινική φράση για να πανηγυρίσει τη δικαίωσή του: “Η αλήθεια δεν πεθαίνει ποτέ”!

Παράλληλα, είπε: “Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να ειπωθεί η αλήθεια έχει βοηθήσει πολλούς, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην κατάστασή μου. Ελπίζω επίσης ότι θα επιστρέψει ξανά στο “αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή”, τόσο στα δικαστήρια όσο και στα μίντια.

Θέλω να αναγνωρίσω το ευγενές έργο του δικαστή, των ενόρκων, του προσωπικού του δικαστηρίου και των Σερίφηδων που θυσίασαν τον χρόνο τους για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς και στην επιμελή και ακλόνητη νομική μου ομάδα που έκανε εξαιρετική δουλειά βοηθώντας με να μοιραστώ η αλήθεια”.

Χενρτ: “Είμαι συντετριμμένη”

Σε δήλωσή της, η Άμπερ Χερντ ανέφερε πως : “δεν μπορώ να περιγράψω την απογοήτευσή μου με λόγια. Είμαι συντετριμμένη που το βουνό των αποδεικτικών μου στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου”.

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη για το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι ένα βήμα προς τα πίσω. Στέλνει τον χρόνο πίσω σε μια εποχή όπου η γυναίκα που μίλησε και μίλησε δυνατά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.”

Καταλήγοντας, είπε: “Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, όπως και τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά. Είμαι λυπημένη που έχασα αυτή την υπόθεση, αλλά ακόμα πιο στενοχωρημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα: Να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά”.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η δίκη ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 27 Μαΐου, με τις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων.

Ο 58χρονος Ντεπ υποστηρίζει ότι η 36χρονη Χερντ τον συκοφάντησε, όταν έγραψε τον Δεκέμβριο του 2018 ένα άρθρο γνώμης στην Washington Post, όπου έλεγε πως έχει επιζήσει από ενδοοικογενειακή βία. Εκείνος κατέθεσε μια μήνυση σε βάρος της Χερντ το 2018, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά το γεγονός ότι το όνομα του Ντεπ δεν αναφερόταν στο άρθρο, ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην καριέρα του, κοστίζοντάς τους προσοδοφόρους ρόλους.

Από την πλευρά της, η Χερντ, απάντησε με αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ζητώντας αποζημίωση για τις δηλώσεις του Άνταμ Γουόλντμαν, του δικηγόρου του ηθοποιού, που την είχε κατηγορήσει πως ψεύδεται. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι δηλώσεις του δικηγόρου, τής προκάλεσαν συναισθηματική δυσφορία και ταπείνωση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι ένορκοι άκουσαν συνολικά περισσότερες από 100 ώρες κατάθεσης, από δεκάδες μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων από τον Ντεπ και τη Χερντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα