METAVERSE: Η ΔΥΣΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΩΣ AVATAR

Περιγράφεται σαν μία 3D απεικόνιση του Internet, αλλά δεν είναι απλώς ένα οπτικό εφέ. Το metaverse είναι ένα όραμα για την ψηφιακή μας ζωή στο μέλλον.

Την επόμενη ημέρα των social media ονειρεύεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook και ο ένας τεχνολογικός κολοσσός μετά τον άλλον, μεταξύ αυτών η Google, η Apple και η Microsoft, διεκδικούν το δικό τους κομμάτι στο Metaverse.

Τι ακριβώς είναι όμως το Metaverse και πώς θα είναι η ζωή μας ως avatar;

Πρόκειται για ένα σύνολο από ψηφιακούς κόσμους που βρίσκονται συνέχεια online για κάθε άνθρωπο στον κόσμο. Καθένας έχει ένα avatar, μια περσόνα, έχει τον δικό του ψηφιακό χώρο και μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλα avatars που βρίσκονται ταυτόχρονα στον ίδιο κόσμο. Μπορεί να παίξει παιχνίδια, να παρακολουθήσει events, να αγοράσει προϊόντα, ακόμη και να… πάει στη δουλειά, με το Facebook να δείχνει πώς μοιάζει ένα γραφείο στο Metaverse.

Στο explainer του 24MEDIA Lab του Magazine, εξηγούμε πώς το όραμα του Metaverse θα σπάσει τον περιορισμό της οθόνης και του Ίντερνετ και πώς τα social media θα γίνουν μια τρισδιάστατη απεικόνιση του πραγματικού κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα