Ο Hugh Hefner AP

Ο “DR. FEELGOOD” ΤΟΥ PLAYBOY: Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ HUGH HEFNER

Το ντοκιμαντέρ "Secrets of Playboy" ρίχνει φως στις σκοτεινές πτυχές του Hugh Hefner και της "ροζ" αυτοκρατορίας του. Ποιος ήταν ο γιατρός που μοιράζονταν κοινά σεξουαλικά μυστικά.

Ο Χιου Χέφνερ έμεινε στην ιστορία για τις σχέσεις του με αμέτρητες γυναίκες, αλλά σύμφωνα με κάποιους που ήταν κοντά στον ιδρυτή του Playboy, η πιο “σταθερή” σχέση του ήταν με τον γιατρό του, Dr. Mark Saginor, γνωστό και ως… Dr. Feelgood.

Η κόρη του Dr. Saginor, Jennifer, αναφέρει στο “Secrets of Playboy” πως μεγάλωσε στο Playboy Mansion στο Λος Άντζελες αφού ο πατέρας της μετακόμισε μόνιμα εκεί για να εργαστεί σαν προσωπικός γιατρός και σύμβουλος του μεγιστάνα, Χέφνερ.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που ο Hefner και ο Dr. Saginor γνώριζαν ο ένας τον άλλον, σύμφωνα με τη Jennifer η σχέση των δύο ανδρών έγινε “πνευματική” αλλά σταδιακά μοιράζονταν και γυναίκες στη κρεβατοκάμαρα, κάτι που συνέβαινε και με άλλους του στενού κύκλου του Χέφνερ. Η κόρη του γιατρού μίλησε σε επεισόδιο του ντοκιμαντέρ Secrets of Playboy, “The Shadow Mansions,” που διερευνά ισχυρισμούς ότι ο Χέφνερ και αρκετοί από τους φίλους του καλλιέργησαν τις μεταξύ τους σχέσεις εκμεταλλευόμενοι γυναίκες ή ακόμη και διακινώντας επίδοξες ηθοποιούς και μοντέλα σε σπίτια που δημιουργήθηκαν αντλώντας “έμπνευση” από το Mansion του Χέφνερ.

“Πολλά κορίτσια που δεν μπήκαν στο Playboy σύστημα του Χέφνερ, εξαναγκάστηκαν να μπουν σε αυτό το υπόγειο κύκλωμα”, αναφέρει η Jennifer, σε ένα επεισόδιο που μιλάνε και άλλα πρώην μοντέλα και άνθρωποι που είχαν δουλέψει στα ροζ πάρτι και μιλάνε λεπτομερώς για όσα είδαν ή βίωσαν.

Το People ανέδειξε το θέμα εξακριβώνοντας πως οι καταγγελίες δεν προχώρησαν σε διώξεις ή εισαγγελικές έρευνες και δεν αποτελούν πιστοποίηση ενοχής.

O Hugh Hefner στο Playboy Club το 1986 AP

Για την ιστορία ο Χέφνερ παντρεύτηκε τρεις φορές στη ζωή του, με τον δεύτερό του γάμο με τη Kimberley Conrad να είναι η μεγαλύτερη σχέση του σε έγγαμο βίο και να κρατά δέκα χρόνια από το 1989 ως το 1999. Αυτή η μονογαμική φάση σήμαινε ότι τα χαρακτηριστικά του σουαρέ στο Playboy Mansion στο Holmby Hills ήταν όλο και λιγότερα. Όπως μαρτυρά η κόρη του Dr. Mark Saginor οι φίλοι του Χέφνερ άρχισαν να δημιουργούν “κλώνους του Playboy Mansion σε μικρότερη κλίμακα” γύρω από το Λος Άντζελες, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα “ρόστερ” με νεοφερμένες στην πόλη, αντιγράφοντας τον τρόπο ζωής του Playboy.

Κάπως έτσι, το ενδιαφέρον για το Playboy lifestyle απογειώθηκε τη δεκαετία του ’90, ακριβώς γιατί ο Χέφνερ έδειξε να χάνει το έντονο ενδιαφέρον του για τα πάρτι. Εκείνη τη δεκαετία εκατοντάδες κοπέλες έφταναν στο Χόλιγουντ για να γίνουν οι επόμενες Anna Nicole Smith, Pamela Anderson ή Jenny McCarthy.

Τα κορίτσια ήταν ξεκάθαρα ναρκωμένα και δεν συναινούσαν. Κάποιοι τα βιντεοσκοπούσαν και είμαι σίγουρη πως τα πλάνα αυτά λειτουργούσαν μετά ως εκβιασμός ώστε να πέσουν σε αυτό το υπόγειο σύστημα της διαθεσιμότητας.

Η Jennifer Hatten, που ζούσε για καιρό στο Playboy Mansion, ανέφερε στο ντοκιμαντέρ πως ο ανταγωνισμός είχε ανέβει τόσο πολύ που όσες δεν τα κατάφερναν συχνά κατέφευγαν σε ναρκωτικές ουσίες. Όπως προσθέτει η Jennifer Saginor, “αυτές οι κοπέλες προσκαλούνταν από τους “σκάουτερς” στις απομιμήσεις των mansions υπό τον μανδύα της εύρεσης εργασίας ως μοντέλα. Τους προσέφεραν συμβόλαια για μόντελινγκ και τις έβαζαν να ζουν σε αυτά τα σπίτια”.

Η Hatten που βρέθηκε σε αυτά τα πάρτι στα mini-mansion κάνει λόγο για πολλά ναρκωτικά, για αλκοόλ και αμφίβολες ουσίες. “Είναι σαφές πως όσα γίνονταν εκεί δεν είχαν να κάνουν με το μόντελινγκ”.

“Ζούσαν τόσοι άνδρες στην ίδια έπαυλη που ζούσε και ο πατέρας μου”, λέει η Jennifer Saginor.

Σε ένα από τα πάρτι του Χέφνερ, μέχρι και η Playmate της χρονιάς του 1993, Anna Nicole Smith, “ήταν στο μενού”. “Έτσι “δούλευε” όλο αυτό, ακόμη και για την Anna Nicole Smith, με άνδρες να πίνουν και να τη πιάνουν παντού”.

Η Rachel Myers που πέρασε κι αυτή από την έπαυλη, αναφέρει πως εργαζόταν σε ένα κατάστημα ρούχων και για να μπορέσει να μπει στο Mansion, επέτρεπε σε μεγάλους ηλικιακά άνδρες να φωτογραφίζουν το γυμνό της στήθος. “Αυτοί οι τύποι που σύχναζαν στα πάρτι του Χέφνερ εμπνέονταν για το πώς να χειραγωγούν και να εκμεταλλεύονται τις γυναίκες και αντέγραφαν τη συμπεριφορά”, αναφέρει η ίδια. “Τα κορίτσια ήμασταν ένα παιχνίδι διασκέδασης για όλους αυτούς”, προσθέτει.

Σαν επισκέπτρια σε πάρτι σε mini-mansions, η κόρη του γιατρού του Χέφνερ λέει πως έγινε μάρτυρας πολλών fake φωτογραφίσεων με τα κορίτσια να ποζάρουν γυμνά. “Αυτά τα κορίτσια ήταν ξεκάθαρα ναρκωμένα και δεν συναινούσαν. Κάποιοι τα βιντεοσκοπούσαν και είμαι σίγουρη πως τα πλάνα αυτά λειτουργούσαν μετά ως εκβιασμός ώστε να πέσουν σε αυτό το υπόγειο σύστημα της διαθεσιμότητας”.

“Ναι, είναι σαφές πως οι πλούσιοι καλεσμένοι των πάρτι πήγαιναν σε αυτά για να κάνουν σεξ με τις κοπέλες αυτές”. Η ίδια αναφέρει πως γλίτωσε από σεξουαλική κακοποίηση, όταν σε ένα πάρτι, γνωστός του πατέρα της έβαλε ναρκωτική ουσία στο ποτό της. Παραδέχεται πως διακατέχεται από “καταστροφική ενοχή” που τα προηγούμενα χρόνια δε ζήτησε βοήθεια ή προστασία. Συμπάσχει επίσης με τις κοπέλες που “πίστεψαν σε μια ευκαιρία για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, ενώ στη πραγματικότητα όλο αυτό ήταν μια βιτρίνα. Πολύ γρήγορα ξεπέρασαν τα όρια που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα περνούσαν. Και μόλις μπεις σε αυτό το μονοπάτι, είναι πολύ δύσκολο να βρεις τη διέξοδο”.

Soul Mates

Ο Χέφνερ άφηνε πολλούς διάσημους και φίλους του να μένουν στην έπαυλη για μέρες. Ωστόσο ο Dr. Mark Saginor ήταν ο πραγματικά κοντινός του άνθρωπος.

“Ο πατέρας μου και ο Hef είχαν μια πνευματική σύνδεση που καμία από αυτές τις κοπέλες ή τις συζύγους του μπορούσαν να φτάσουν. Είχαν μια προχωρημένη φιλία, σαν αδερφές ψυχές”, αναφέρει ακόμη η Saginor.

Η πρώην σύντροφος του Χέφνερ, Sondra Theodore, αναφέρει από τη δική της μεριά πως “το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Δεν ήταν απλώς στενοί φίλοι. Ήταν σαν εραστές”.

Ο ίδιος ο Χέφνερ είχε δηλώσει στο Bryant Gumbel, “όταν έχεις περάσει από αυτή την τρελή περίοδο, την περίοδο των οργίων των 70s, τότε ξέρεις, υπάρχει και κάτι περισσότερο από λίγη αμφισεξουλικότητα”.

Playboy Bunnies το 1970 AP

“Νομίζω πως με τον καιρό, η όποια ερωτική σχέση ανάμεσά τους, είχε να κάνει με το πώς θα επιβληθούν επί των άλλων”, αναφέρει η Jennifer.

Υποθέτει πως “μάλλον αυτό προέρχεται από τη παιδική τους ηλικία που είχε κάποια κοινά. Μεγαλώνοντας, ήταν και οι δύο παράξενοι, ιδιαίτεροι τύποι που δεν έβγαιναν ραντεβού με πολλές γυναίκες. Έτσι, το να αποκτήσουν ξαφνικά χρήμα και αναγνωρισιμότητα ήταν κάτι που τους έκανε να θέλουν να έχουν τον έλεγχο και την εξουσία πάνω σε αυτούς τους τύπους γυναικών στο Mansion. Ήταν κάτι πολύ συναρπαστικό για αυτούς. Ήθελαν να χειραγωγούν κορίτσια να κάνουν πράγματα που ήταν έξω από τα “νερά” τους. Το ερώτημα μεταξύ τους ήταν, “πώς στρατολογούμε περισσότερα κορίτσια, πώς φέρνουμε περισσότερο κρέας;”. Ήθελαν όλο και περισσότερο”.

Ο ηδονισμός αυτός και η χειραγωγική εκμετάλλευση έφερε τον Dr. Saginor στη πιο σκοτεινή πτυχή της ζωής του. “Είχε φωτογραφίες με γυμνά κορίτσια και τον ίδιο με μαστίγιο. Τον ρωτούσα τι κάνει και μου απαντούσε πως οι ίδιες ήθελαν να είναι παθητικές. “Θέλουν να είναι υποτακτικές”, μου έλεγε”, αναφέρει η κόρη του.

O Dr. Mark Saginor facebook

“Εκείνη την εποχή έπαιρνε ναρκωτικά και έδινε ναρκωτικά και στις κοπέλες. Θυμάμαι μια αναίσθητη κοπέλα, να της κάνει ένεση με κάτι. Μεγάλωσα βλέποντας νεαρά κορίτσια από την επαρχία να έρχονται εδώ και να καταλήγουν σε κάτι που δεν αναγνώριζαν”.

Τελικά το 2004 ο Dr. Saginor κατηγορήθηκε για κακοποίηση μιας 19χρονης κοπέλας. Η ιατρική του άδεια ανακλήθηκε για πέντε χρόνια, και ο Χέφνερ του απαγόρευσε τη διαμονή στο Mansion.

Όπως θυμάται η Jennifer, οι δύο άνδρες συνέχιζαν να μιλάνε στο τηλέφωνο αλλά ο πατέρας της ήταν συνέχεια αναστατωμένος που δεν μπορούσε να βλέπει τον Hef. “Αισθάνθηκε σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο. Κατάλαβε πως ήταν μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου συστήματος με τον Χέφνερ στο επίκεντρο και με πολλούς άνδρες να εμπλέκονται σε αυτό. Πλέον πιστεύω πως ο μόνος έρωτας στη ζωή του Χέφνερ, ήταν ο πατέρας μου. Μέσα στα χρόνια ο πατέρας μου παράτησε την οικογένειά του, την ιατρική του επιστήμη, απλά για να είναι πλάι του. Παράτησε τη προσωπική του ζωή για να είναι μαζί του. Δεν ξέρω πολλούς άνδρες που θα έκαναν κάτι τέτοιο”.

Μετά τη τιμωρία του, ο Dr. Saginor μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης. Οι κατηγορίες εναντίον του εξέπεσαν μετά την έξοδό του από τη κλινική. Ο ίδιος ο Mark Saginor αναφέρει στο ντοκιμαντέρ πως δεν αρνείται τη κακοποίηση για την οποία καταδικάστηκε, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε οτιδήποτε άλλο που να έχει να κάνει με παραβατική συμπεριφορά.

Απαντώντας στο Inside Edition, ο Dr. Saginor που ζει στη California μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είπε πως όσα αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ εναντίον του “είναι αστεία. Πάντα ήμουν προσεκτικός με όσα συνταγογραφούσα”.

Προς το τέλος της ζωής του Χέφνερ, οι δύο φίλοι επανασυνδέθηκαν. “Όταν πέθαινε ο Χέφνερ, στο πλευρό του ήταν ο πατέρας μου”, λέει η Jennifer. Ο Χέφνερ πέθανε το 2017 σε ηλικία 91 ετών.

Σε επίσημη ανακοίνωση που συνοδεύει το ντοκιμαντέρ, η σημερινή διοίκηση του Playboy αναφέρει πως στέκεται απερίφραστα στο πλευρό των γυναικών και όσων έχουν μιλήσει για τη κακοποίηση που έχουν υποστεί, “και θέλουμε να παρακινήσουμε όλες να μιλήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους”.

Καμία καταγγελία εναντίον του Χέφνερ δεν προχώρησε προς τη δικαιοσύνη, όσο εκείνος ήταν εν ζωή, ενώ ο γιος του, Cooper, έσπευσε να τον υπερασπιστεί, μετά τη κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα