Ώρα για γιόγκα iStock

ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ

Από τις ονειρεμένες παραλίες του Μπάλι μέχρι τους πρόποδες των Ιμαλαϊων, αυτά τα μέρη θα γιατρέψουν σώμα και νου.

Δύο χρόνια και ποιος δεν χόρτασε γιόγκα από το YouTube… ήρθε η ώρα να αποδράσουμε στους τόπους εκείνους που λες και φτιάχτηκαν για να μας γιατρέψουν το σώμα και το μυαλό.

Γιόγκα και ταξίδι, ο απόλυτος συνδυασμός για μυημένους και μη! Σας προτείνουμε έξι κορυφαίους προορισμούς για γιόγκα, σε όλο τον κόσμο, όπως τους επέλεξαν οι γκουρού του Lonely Planet.

Rishikesh, Ινδία

Γιόγκα κοντά στον ποταμό Γκάνγκα. iStockphoto

Μια πόλη που φωλιάζει στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, στις όχθες του ιερού ποταμού Γάγγη, όπου οι ντόπιοι συγκεντρώνονται το σούρουπο για τη νυχτερινή τελετή λατρείας του ποταμού, με σινιάλο ένα κουδούνισμα από τις καμπάνες των ναών. Ένα μέρος που λες και φτιάχτηκε για να θεραπεύει το πνεύμα.

Η Ινδία, είναι η γενέτειρα της γιόγκα, και αυτή που γέννησε το «Rishikesh» την αρχαία αυτή τέχνη. Ιδανικό κέντρο για γιόγκα αλλά και διαμονή είναι το “Parmarth Niketan”, ένα από τα κορυφαία κέντρα γιόγκα της Ινδίας που προσφέρει Pranayama και Vedic θεραπείες για όλα τα επίπεδα. Για πλήρη αναζωογόνηση, δοκιμάστε το άσραμ “Phool Chatti”,
με ιστορία 120 χρόνων, που βασίζεται στις ινδουιστικές παραδόσεις, με πολλά προγράμματα γιόγκα και ολιστικής ανανέωσης.

Ίμπιζα, Ισπανία

Ίμπιζα Getty Images/iStockphoto

Μπορεί να είναι διάσημη ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς πάρτι στον κόσμο και άρα η Ίμπιζα βρίσκεται ίσως αναπάντεχα σε μια τέτοια λίστα. Γεμάτη με μυστικούς κολπίσκους και απάνεμες παραλίες και ευωδιαστά πευκοδάση, αυτό το νησί των Βαλεαρίδων έχει φυσική γαλήνη και ηδονή. Αρκετά κέντρα ευεξίας που υποστηρίζουν την ελευθερία του πνεύματος και τη φυσική ομορφιά της Ίμπιζα προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοσμοπολίτικο νησί.

Το “Hidden Ibiza Yoga” είναι ένα τέτοιο κέντρο, το οποίο πραγματοποιεί τα μαθήματα του σε απομονωμένες υπαίθριες τοποθεσίες, από συνεδρίες Hatha στον βράχο μέχρι γιόγκα paddleboard σε κρυφούς κολπίσκους. Για μια πιο συμβατική εμπειρία, το “YogaRosa” retreat προσφέρει ήρεμη διαμονή σε μια παραδοσιακή, κατάλευκη βίλα, με καθημερινές συνεδρίες εξάσκησης και διαλογισμού υπό την καθοδήγηση δασκάλων.

Ιερή Κοιλάδα, Περού

Γιόγκα στο Μάτσου Πίτσου. Getty Images

Η κοιλάδα Río Urubamba είναι πιο γνωστή ως «Ιερή» σίγουρα για κάποιο λόγο. Είναι κρυμμένη στις πλαγιές των υψιπέδων των Άνδεων και διάσπαρτη από ακροπόλεις των Ίνκας, αγροτικά χωριά που οι κάτοικοι τους ασχολούνται με την υφαντική και υπέροχες αποικιακές πόλεις.

Είναι αναμφίβολα ένα πνευματικό μέρος, με την ενέργεια της Pachamama (Incan Mother Nature), που μπορείς να την νιώσεις σε κάθε βουνοκορφή που καλύπτεται από σύννεφα, ορμητικούς καταρράκτες και βοσκοτόπια και προσελκύει όχι άδικα γιόγκι από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Είτε είναι η πνευματικότητα είτε το τοπίο που ελκύει, ο ταξιδιώτης θα βρει αρκετά κέντα στην κοιλάδα, που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων. Το Κέντρο Ολιστικής Θεραπείας “Paramatma” στην αρχαία πόλη των Ίνκας στο Κούσκο διοργανώνει εργαστήρια γιόγκα και διαλογισμού Asthanga Vinyasa για όλα τα επίπεδα.

Tofo, Μοζαμβίκη

Καρχαρίας στη Μοζαμβίκη. iStockphoto

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή μιας μεγάλης παραλίας με λευκή άμμο, η Tofo είναι μια μικρή αλλά χαρισματική πόλη, τόσο δελεαστική όσο και ανεπιτήδευτη. Με θέα έναν κοραλλιογενή ύφαλο γεμάτο από σαλάχια Μάντα, φαλαινοκαρχαρίες, δελφίνια και μεταναστευτικά καβούρια, αυτή η παράκτια κοινότητα ελκύει όλο το χρόνο σέρφερ και δύτες, ενώ η χαλαρή, boho ατμόσφαιρα της προσελκύει σταθερά κοσμικούς γιόγκι που θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους .

Επιλέξτε το Turtle Cove, ένα κέντρο γιόγκα και σερφ που προσφέρει μαθήματα για αρχάριους έως και προχωρημένους. Εναλλακτικά, συνδυάστε την πρακτική σας με ένα σημείο καταδύσεων στο ειδικά διαμορφωμένο καταφύγιο του «Tilak Lodge».

Boulder, ΗΠΑ

Boulder στο Κολοράντο Istock

Η λαμπερή πόλη Boulder στο Κολοράντο είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους λάτρεις της αμερικανικής υπαίθρου. Πλαισιωμένη από εντυπωσιακά βουνά, απόκρημνους κολπίσκους και μονοπάτια, η πόλη αγαπά τον αθλητισμό που ταιριάζει με τη φυσική της ενέργεια. Με τα επιβλητικά βουνά Flatiron ως φόντο, η πόλη μοιάζει ιδανική για υπαίθρια πρακτική γιόγκα.

Το κέντρο “SUP Yoga” προσφέρει συνεδρίες γιόγκα paddleboard, εστιάζοντας στον έλεγχο του πυρήνα και την αναπνοή. Για κάτι πιο παραδοσιακό, το “Iyengar Yoga Center” στην καρδιά της πόλης διοργανώνει ένα πλήρες πρόγραμμα θεραπευτικών συνεδριών, καθώς και εργαστήρια Asana και ανατομίας.

Μπάλι, Ινδονησία

Μπαλί, Ινδονησία iStockphotos

Τα εύφορα, ηφαιστειακά βουνά του Μπάλι , η αστραφτερή ακτογραμμή και οι ήσυχοι ναοί στην πλαγιά ενός λόφου είναι συνώνυμα με όλη την έννοια της ευεξίας, αλλά η θεϊκή ενέργεια που χαρακτηρίζει αυτό το νησί εκτείνεται πολύ πέρα από τα ιδιωτικά κέντρα και τα πολυτελή δημοφιλή θέρετρα SPA. To Μπάλι έχει στο DNA του τις θρησκευτικές τελετές, τις προσφορές, και τον ήπιο, σχεδόν διαλογιστικό ρυθμό της τοπικής ζωής, ο οποίος δεν μοιάζει να επηρεάζεται από τα κύματα των τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν τη μοναδική ουσία του Μπάλι.

Μέσα στο σμαραγδένιο τροπικό δάσος του Ουμπούντ βρίσκεται το “Taksu Spa”, ένα γαλήνιο καταφύγιο που προσφέρει μια σειρά από μαθήματα Hatha, Flow και παραδοσιακής μπαλινέζικης γιόγκα. Αν θέλετε να ζήσετε μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία, σκεφτείτε μια μεγαλύτερη διαμονή στο “Desa Seni” retreat στο Canggu, το οποίο παρέχει προσωπικά, ειδικά προσαρμοσμένα εργαστήρια γιόγκα για αρχάριους και πάνω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα