ΠΕΝΤΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Οι θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν πάντα ανάμεσα μας. Αυτές που αποδεικνύονται πραγματικά γεγονότα μας δοκιμάζουν ως ανθρώπους.

Έχεις διαβάσει για τις 12 πιο επιδραστικές θεωρίες συνωμοσίας της ιστορίας. Σήμερα θα διαβάσεις για θεωρίες συνωμοσίας που μεταγενέστερα αποδείχθηκε πως δεν ήταν θεωρίες, αλλά η πραγματικότητα.

Θα αρχίσουμε με τη χειρότερη.

Tο εφιαλτικό Project Sunshine

Τη δεκαετία του ‘50, μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αρχίσει μια μεγάλη μελέτη για τη μέτρηση των επιπτώσεων των πυρηνικών εκπομπών στο ανθρώπινο σώμα.

Η θεωρία συνωμοσίας ήθελε τους κυβερνώντες να έχουν εγκρίνει την κλοπή πτωμάτων για να γίνουν σε αυτά δοκιμές επί της ραδιενέργειας.

Σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, αποκαλύφθηκε πως αυτό ακριβώς έκανε το Project Sunshine, που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ και της Αρχής Ατομικής Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 1995, μια προεδρική συμβουλευτική επιτροπή για τα πειράματα ανθρώπινης ακτινοβολίας, που συστάθηκε από τον Μπιλ Κλίντον, δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Αυτά έδειχναν ότι οι επιστήμονες που εργάζονταν στο Project Sunshine γνώριζαν τους αμφίβολους ηθικούς και νομικούς λόγους στους οποίους βασιζόταν η έρευνά τους. που διεξάγεται.

Σε αντίγραφο μυστικής συνάντησης που έγινε στις 18 Ιανουαρίου 1955, ο Dr. Ουίλαρντ Λίμπι, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο (παρεμπιπτόντως, είχε κερδίσει το Νόμπελ Χημείας το 1960), αναγνώρισε ότι η δυσκολία στη λήψη ανθρώπινων δειγμάτων είχε ως αποτέλεσμα “μεγάλα κενά” στα πορίσματα του project.

Εμφανιζόταν να έχει πει πως “δεν ξέρω πώς να πάρω τα δείγματα. Λέω ωστόσο, ότι πρόκειται για θέμα πρωταρχικής σημασίας να τα αποκτήσουμε και ιδιαίτερα στη νεαρή ηλικιακή ομάδα. Έτσι, τα ανθρώπινα δείγματα είναι πρωταρχικής σημασίας και αν κάποιος ξέρει πώς να κάνει καλή δουλειά στο αρπαγή σώματος, θα είναι πραγματικά υπηρετούν την πατρίδα τους”.

Επισήμανε πως χρειάζεται μικρά δείγματα και θρύψαλα.

Η κυβέρνηση ενέκρινε την στρατολόγηση δικτύου πρακτόρων στην Ευρώπη και την Αυστραλία, που είχαν ως αποστολή να βρίσκουν μωρά και παιδιά που είχαν πεθάνει πρόσφατα (ήταν 1500 στο σύνολο), να παίρνουν δείγματα ιστού (κυρίως στα οστά) και σε πολλές περιπτώσεις άκρα, χωρίς ειδοποίηση ή άδεια από τις οικογένειες τους.

Κατόπιν, γίνονταν σε αυτά τα δείγματα μυστικές μελέτες, ώστε να μετρηθεί η ποσότητα του ραδιενεργού στροντίου-90 που απορροφάται από τον άνθρωπο από πυρηνικές δοκιμές.

Η έρευνα για την αποκάλυψη της αλήθειας, ξεκίνησε λίγες μέρες αφότου βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι Βρετανοί επιστήμονες πήραν πτώματα παιδιών από διάφορα νοσοκομεία και έστειλαν τα οστά τους και άλλα μέρη του σώματός τους στις ΗΠΑ, για απόρρητα πυρηνικά πειράματα.

Ο Δαλάι Λάμα ήταν πράκτορας της CIA

Δεν είναι μυστικό πως η CIA έχει εμπλακεί σε πολλές “διεθνείς παρεμβάσεις”. Κάποιες ήταν πιο επιτυχημένες από άλλες, ενώ πολλές εξ όσων αποκαλύφθηκαν αφορούσαν τη Λατινική Αμερική. Η χάρη της έφτασε ωστόσο, έως το Θιβέτ, βάσει της θεωρίας συνωμοσίας που ήθελε τον Δαλάι Λάμα να είναι πράκτορας της.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών αποκάλυψαν πως τη δεκαετία του ‘60 όντως, πληρωνόταν από την Central Intelligence Agency: ‘έβγαλε’ 180.000 δολάρια από τη χρηματοδότηση του CIA Tibetan Program ή καλύτερα της Θιβετιανής Αντίστασης από τη CIA (ύψους 1.7 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, για σχεδόν δυο δεκαετίες).

Προφανώς και ήταν ενήμερες πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας.

Στο επίκεντρο του προγράμματος ήταν “να μείνει ζωντανή την πολιτική ιδέα ενός αυτόνομου Θιβέτ εντός του Θιβέτ και μεταξύ πολλών ξένων εθνών”, μέσω της ενίσχυσης διαφόρων απομονωμένων θιβετιανών αντιστασιακών ομάδων και τελικά, η δημιουργία παραστρατιωτικής δύναμης στα σύνορα του Νεπάλ αποτελούμενη από περίπου 2.000 άνδρες.

Είχαν ως αποστολή τη διατάραξη και την παρεμπόδιση της υποδομής της Κίνας.

Σύμφωνα πάντα, με τα έγγραφα ο 14ος Δαλάι Λάμα δεν ήξερε αρχικά κάτι (οι αδελφοί του είχαν κάνει το deal). Ο Ρίτσαρντ Νίξον ήταν εκείνος που έληξε το πρόγραμμα, με την επίσκεψη του στην Κίνα που είχε ως στόχο τη δημιουργία πιο στενών σχέσεων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθούσε τον Τζον Λένον

Οι Beatles έχουν γίνει ‘αντικείμενο’ πολλών θεωριών συνωμοσίας. Μια ήθελε τους superstar του ‘70 να αποτελούν απειλή, ως πρωταγωνιστές αντικουλτούρας που υποστηριζόταν από τα αντιπολεμικά τους τραγούδια. Έτσι, ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε διατάξει την παρακολούθηση του Τζον Λένον.

Αποδείχθηκε πως ήταν ένας από τους πολλούς celebrities που έχουν μπει ιστορικά, στο στόχαστρο του FBI, με τη λίστα να περιλαμβάνει ονόματα όπως

  • του Στιβ Τζομπς (στο πλαίσιο background check πριν τη συνάντηση του με τον Τζορτζ W. Μπους),
  • της Ουίτνι Χιούστον (για απειλητικά γράμματα που είχε λάβει),
  • της Άννα Νικόλ-Σμιθ (ήταν ύποπτη για συμμετοχή σε πλεκτάνη δολοφονίας του γιου του συζύγου της και διεκδικητή ολόκληρης της περιουσίας του μεγιστάνα Χάουαρντ Μάρσαλ, Πιρς) και
  • της Λούσι Μπολ (υπήρχαν ισχυρισμοί που την ήθελαν να λαμβάνει ραδιοφωνικές εκπομπές από Ιάπωνες κατασκόπους με τα σφραγίσματα των δοντιών της -με το FBI να εξετάζει τις σχέσεις της με τους κομμουνιστές).

Το NPR δημοσίευσε το περιεχόμενο φακέλων του FBI, σύμφωνα με το οποίο ο Λένον είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το 1971 (είχε πάει με βίζα στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει αντιπολεμικούς ακτιβιστές) και η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης προσπάθησε να τον απελάσει ένα χρόνο αργότερα.

Ο Καναδάς είχε αναπτύξει gaydar

Η θεωρία συνωμοσίας που ξεχωρίζει από τις αποφάσεις που έχει πάρει κατά καιρούς η κυβέρνηση του Καναδά είναι αυτή της δημιουργίας gaydar.

Είναι κάτι που όντως, συνέβη τη δεκαετία του 1960. Η κυβέρνηση προσέλαβε έναν καθηγητή πανεπιστημίου για να αναπτύξει έναν τρόπο ανίχνευσης της ομοφυλοφιλίας, με στόχο τη χρήση σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα μηχάνημα που μετρούσε τη διαστολή της κόρης ως απάντηση σε ερωτικές εικόνες του ίδιου φύλου.

Ακολούθως, το χρησιμοποίησε για να αποκλείσει ή να απολύσει περισσότερους από 400 άνδρες από τις δημόσιες υπηρεσίες και τον στρατό.

Η CIA ελέγχει το μυαλό μας

Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου (στις αρχές της δεκαετίας του ’50) η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζούσε στην πιο αντικομμουνιστική φάση της ιστορίας της. Δεν βοηθούσε ότι οι Σοβιετικοί είχαν μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο από τους Αμερικανούς και πιο επιτυχημένο διαστημικό πρόγραμμα.

Είχαν και μυστικούς πράκτορας σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μπορούσαν να δρουν μυστικά και να στρατολογούν Αμερικανούς. Είχαν αποδειχθεί και εξπέρ στην πλύση εγκεφάλου.

Οι των ΗΠΑ συσκεφτήκαν και αποφάσισαν πως υπήρχε τρόπος να ‘ρεφάρουν’: θα έβρισκαν μια ουσία που θα μπορούσε “να διερευνήσει τις δυνατότητες ελέγχου της ανθρώπινης συνείδησης”. Δηλαδή, το μυαλό των ανθρώπων.

Το πρόγραμμα πέρασε στην ιστορία με το κωδικό όνομα Project MK-Ultra και διήρκεσε δυο δεκαετίες. Αφορούσε τη δοκιμή LSD και άλλων παραισθησιογόνων φαρμάκων.

Αρχικά το Stanford ενημέρωσε πως ‘έτρεχε’ ένα πρόγραμμα και ζητούσε εθελοντές για τη δοκιμή ουσίας που είχε δημιουργήσει. Παρόμοια πειράματα γίνονταν και σε άλλα ιδρύματα -πχ νοσοκομείο βετεράνων-, χωρίς την ενημέρωση και την συγκατάθεση των ανθρώπων που επιλέγονταν για τις δοκιμές.

Η CIA επένδυσε τόσο στο LSD που ορισμένοι την έχουν χαρακτηρίσει ως υπεύθυνη για ολόκληρο το ψυχεδελικό κίνημα της χώρας. Πολλοί έμειναν μόνιμα διανοητικά ανάπηροι, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών, αφού τα αρχεία έχουν καταστραφεί. Ως προς τα ευρήματα, ανακαλύφθηκαν μηδενικές τεχνικές ελέγχου του μυαλού, με τη χρήση LSD.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα