ALPHA/ 24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ;

Επιστρέφει στον Alpha και συνεχίζει μια σταθερή και αδιάλειπτη τηλεοπτική πορεία από το 2004 μέχρι σήμερα.

Νικητές, χαμένοι, νούμερα (πάντα) τηλεθέασης, ζώνες, πρωτιές, χαμηλές πτήσεις, ενημέρωση, ψυχαγωγία και τι ‘ναι ανάμεσά τους. Η τηλεοπτική χρονιά που διανύσαμε σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μεταγραφική αναμπουμπούλα των τελευταίων πολλών ετών. Όταν στο τραπέζι πέφτουν οι αριθμοί των επίσημων μετρήσεων, η λέξη υποκειμενικά ανοίγει την πόρτα και αποχωρεί.

Αν θέλεις, λοιπόν, να μιλήσουμε για τους αντικειμενικά κερδισμένους της σεζόν που πέρασε και μπορούν να εξαργυρώσουν φέτος την επιτυχία τους, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην Κατερίνα Καινούργιου. Δεν ρωτώ αν σου αρέσει, γούστο σου καπέλο σου αν θα περίμενες από τις παρά δέκα να ξεκινήσει η εκπομπή.

Μένω στα στοιχεία και μιλώ με αποδείξεις. Η εκπομπή «Ευτυχείτε» στο Open έκανε εξαιρετική πορεία σημειώνοντας υψηλότατη τηλεθέαση, τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό, σε μία άκρως ανταγωνιστική ζώνη με ονόματα πρωτοκλασάτα.

Έπειτα από δύο χρόνια στο Open, η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει στον Alpha με δόξες και τιμές. Πολλές οι συζητήσεις για την ώρα προβολής της εκπομπής και τις καραμπόλες που ενδεχομένως θα γίνονταν εντός καναλιού και θα χρειάζονταν έναν διακριτικό χειρισμό. Σταματίνα Τσιμτσιλή, Τατιάνα Στεφανίδου και μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων προσαρμόζονται χρονικά ώστε το δέκα το καλό να δοθεί στην Κατερίνα Καινούργιου και την ομάδα της.

Η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει στον Alpha έπειτα από πέντε χρόνια, όταν και παρουσίαζε το «Λόγω TiVis» που δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες της επιτυχίες (για να το πούμε και κομψά). Η επιστροφή αυτή αλλά και η ώρα προβολής της εκπομπής αποτελούν προσωπική της κατάκτηση και οφείλουμε να το παραδεχτούμε ακόμα κι αν για το είδος τηλεόρασης που υπηρετεί η Κατερίνα Καινούργιου δεν πετάμε τη σκούφια μας.

Η Κατερίνα Καινούργιου αργά και σταθερά διαγράφει από το 2004 αδιάλειπτη τηλεοπτική πορεία, όταν και ξεκίνησε ως ρεπόρτερ στην πρωινή εκπομπή «Χωρίς ταμπού» που παρουσίαζε η Μαρία Μπεκατώρου, στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεάστυ. Από το 2006 μέχρι το 2008, ήταν μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της εκπομπής «Όμορφος Κόσμος το πρωί» του Mega με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Το 2008-2009 δούλεψε ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Πρωινός καφές» στον ΑΝΤ1 με παρουσιαστές τον Νίκο Μουτσινά και την Κατερίνα Ζαρίφη.

Το 2009 μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου από την πρωινή ζώνη του Mega, πέρασε από δοκιμαστικό για τη θέση της παρουσιάστριας της έβδομης σεζόν του «Όμορφου Κόσμου το πρωί». Τελικά ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής μαζί με τους Νίκο Παπαδάκη, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρη Ουγγαρέζο και Μαρία Αραμπατζή για μία σεζόν. Το 2010 μετακομίζει στον Alpha για να βρεθεί στο πλευρό του Νίκου Μουτσινά και της Μαρίας Ηλιάκη στο «Δέστε τους».

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του «Όλα Παίζουν» που αντικατέστησε το «Δέστε τους» και τη σεζόν 2015-2016 θα αναλάβει την παρουσίαση της μεσημεριανής ψυχαγωγικής εκπομπής «Λόγω TiVis». Το 2016 θα τη βρει στο Epsilon TV με το «Φτιάξε καφέ… να στα πω» και από το 2018 θα συνεχίσει με το «Ευτυχείτε» στο Open. Τα χρόνια περνούν και η Κατερίνα Καινούργιου παραμένει στην τηλεόραση, γεγονός που αποδεικνύει πως κάτι γίνεται σωστά από πλευράς της.

Το τηλεοπτικό κοινό την επιβραβεύει με υψηλή τηλεθέαση και τα κανάλια βλέπουν στο πρόσωπό της ένα τηλεοπτικό προϊόν που πουλάει. Δούναι και λαβείν, για αγαθοεργίες χτυπήσατε λάθος πόρτα.

Όμως η μεγαλύτερη νίκη της Κατερίνας Καινούργιου δεν είναι ούτε το νέο συμβόλαιο, ούτε η τηλεθέαση. Η μεγαλύτερη νίκη της εκπορεύεται από τη στάση που κράτησαν πολλοί συνάδελφοί της απέναντί της.

Πολλοί ήταν εκείνοι που την υποτίμησαν θεωρώντας πως αξίζει να την κατατάξουν στις κατώτερες θέσεις μιας υποτιθέμενης λίστας ποιότητας τα κριτήρια της οποίας θα τα ‘λεγες και αναξιόπιστα.

Έκανε τα «ντεφό» της προσωπικό χαρακτηριστικό στιλ και ένιωσε άνετα να μιλήσει για ποίηση και τρέσες που μπαίνουν και βγαίνουν, για προτάσεις γάμου που περιμένει κεράκι αναμμένο και δεν έρχονται, για «ρ» που δεν προφέρονται σωστά και δεν θέλει «ου». Με λόγια απλά και κατανοητά «το γύρισε το παιχνίδι» υπέρ της και έγινε συμπαθής.

Καλεσμένη κάποτε στο 2Night Show η ίδια είχε αναφέρει: «Όταν βγήκα στην τηλεόραση με τον Νίκο Μουτσινά στο Δέστε τους, ήμουν μια πολύ στημένη γκόμενα. Και μου είπε ο Νίκος πως πρέπει να τσαλακωθώ και πως μόνο έτσι θα πετύχω. Άφησα τον Νίκο να με τρολάρει και να με σατιρίσει και έτσι έγινα πολύ πιο συμπαθής και χαλάρωσα κι εγώ. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι στο ότι εξελίχθηκα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ”ρ”. Ο Νίκος μού είπε να το αγαπήσω. Με έχει βοηθήσει τόσο αυτό Έχω κάνει αρκετά μαθήματα, αλλά δεν το έχω φτάσει σε τέλειο σημείο. Λέξεις που έχουν ”β” και ”ρ” δεν μου βγαίνουν εύκολα. Προσπάθησα την αδυναμία μου να την κάνω προτέρημά μου».

Η Κατερίνα Καινούργιου το προσπαθεί κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Με λάθη και σωστά. Κι όπως θα έλεγε και η Dickinson «η τύχη δεν είναι τυχαία, είναι μόχθος και πείσμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα