AP/ 24MEDIA Lab

ΠΩΣ INSTAGRAM ΚΑΙ TIKTOK ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;

Η ομάδα του NEWS 24/7 δοκίμασε ένα από τα πιο διαδεδομένα φίλτρα του Instagram, το Shiny Foxy και δείχνει πώς τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν τελικά και το ίδιο μας το πρόσωπο.

To 2015 η εφαρμογή Snapchat έκανε δημοφιλή τα φίλτρα προσώπου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ζώων, μακιγιάζ και στεφάνια με λουλούδια.

Τα φίλτρα του Instagram -πλέον και τα φίλτρα του TikTok- έχουν ξεφύγει από τα όρια του απρότιτα όμορφου προσώπου. Κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν με κάτι μεταξύ ανθρωποειδούς και καρτούν. Η ομοιότητα με τον αναλογικό εαυτό τους φθίνει, όσο αυξάνεται η ομοιομορφία τους με άλλες γυναίκες στον ψηφιακό κόσμο.

Σε όσες δεν αρκεί αυτό, προχωρούν σε αισθητικές επεμβάσεις που είναι πλέον ενέσιμες, ανώδυνες και οικονομικές και στην Ελλάδα το 2020 έφτασαν τις 400.000.

Αμυγδαλωτά και σχιστά μάτια, γεμάτα φρύδια, μεγάλα χείλη, μικρή μύτη, μαυρισμένο δέρμα, χωρίς ρυτίδες, πόρους ή τριχοφυΐα, έντονα ζυγωματικά και μυτερό πηγούνι.

Η ομάδα του NEWS 24/7 δοκίμασε ένα από τα πιο διαδεδομένα φίλτρα του Instagram, το Shiny Foxy. Πώς μοιάζει ένα πρόσωπο που συνδυάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά; Ή αλλιώς πώς το Instagram και το TikTok άλλαξαν το γυναικείο πρόσωπο;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ EXPLAINER ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 24MEDIA LAB

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα