Το πλάνο της FIA για τη βιωσιμότητα στην F1

Το πλάνο της FIA για τη βιωσιμότητα στην F1

Τα βιώσιμα καύσιμα και η σημασία τους στα πλάνα της FIA με στόχο το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030.

Τα πλάνα της για τη βιωσιμότητα στη Formula 1 την επόμενη δεκατία παρουσίασε η FIA, ξεκινώντας από την υιοθέτηση βιώσιμων καυσίμων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η FIA έχει αναπτύξει 100% βιώσιμο καύσιμο για χρήση σε αυτοκίνητα που τρέχουν σε grand prix.

Το καύσιμο κατασκευάζεται από βιολογικά απόβλημα και έχει παραδοθεί στους κατασκευαστές κινητήρων της Formula 1 για δοκιμή.

Η κίνηση αυτή είναι μέρος του ευρύτερου στόχου της Formula 1 για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030.

Η επόμενη ευκαιρία για αλλαγές στους κινητήρες είναι το 2026 και το BBC Sport αναφέρει πως “μια ομάδα εργασίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ειδικοί από κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές ενέργειας, θα διερευνήσει το πόσο μπορεί να συνδυαστεί η υβριδική τεχνολογία με τα καύσιμα χωρίς άνθρακα”.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε σχετικά:

«Η FIA κατανοεί την ευθύνη που έχει να οδηγήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να μειώσουμε τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον οι δραστηριότητές μας και να συνεισφέρουμε σε έναν πιο ‘πράσινο’ πλανήτη. Είμαι χαρούμενος που τα Μέλη μας ενέκριναν την περιβαλλοντική στρατηγική μας, που είναι μέρος της πρωτοβουλίας Purpose Driven. Με την εξέλιξη των βιοκαυσίμων που παράγονται από βιολογικά απόβλητα που με τη σειρά τους θα δίνουν δύναμη στους κινητήρες της F1, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα