19 χρόνια μετά: Τρεις παίκτες του πρώτου Big Brother μιλούν στο News 24/7 για το ριάλιτι τότε και τώρα

19 χρόνια μετά: Τρεις παίκτες του πρώτου Big Brother μιλούν στο News 24/7 για το ριάλιτι τότε και τώρα
Οι Νικόλ Ζουλάμογλου, Κώστας Μπόβολος και Δώρα Αρχοντάκη είχαν συμμετάσχει στο πρώτο Big Brother

Νικόλ Ζουλάμογλου, Κώστας Μπόβολος και Δώρα Αρχοντάκη θυμούνται το Big Brother του 2001 μέσω του News24/7, το νοσταλγούν και σχολιάζουν την επιστροφή του. Κανείς τους δεν το μετάνιωσε και αν γυρνούσαν τον χρόνο πίσω θα ξαναέμπαιναν στο σπίτι.

Αν είχαμε καταφέρει να βρούμε τον “Όργουελ” της δεκαετίας, θα γνωρίζαμε ότι η τηλεοπτική μικρογραφία του “Μεγάλου Αδελφού”, κάποια στιγμή, θα επέστρεφε. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το Big Brother 1, παρά το γεγονός ότι στο διάστημα που μεσολάβησε το “σίκουελ” δικαίωσε μόνο αυτούς που πιστεύουν ότι το πρώτο είναι πάντα το καλύτερο, τι κι αν καμία άλλη παραμονή Πρωτοχρονιάς δεν προκάλεσε… αναδουλειές στα εορταστικά προγράμματα όπως εκείνη του 2001, ο τηλεοπτικός εγκλεισμός επανήλθε.

Το βράδυ του Σαββάτου χτύπησε και πάλι την πόρτα των -μέχρι πρότινος έγκλειστων- τηλεθεατών, αυτή τη φορά με διαφοροποιημένο κόνσεπτ, εστιασμένο στην ανάδειξη της διαφορετικότητας. Το Big Brother επέστρεψε και πλέον μένει να δούμε αν με τον χαρακτήρα του “κοινωνικού πειράματος” θα… γυρίσει η τύχη του, ή αν απλά αυτός ο πειραματισμός θα είναι ένα τηλεοπτικό εργαλείο που κρύφτηκε κι αυτό στη σκιά του πρώτου ριάλιτι που γνώρισε η χώρα.

Ήδη, στα social media άρχισαν οι συγκρίσεις με το Big Brother 1, ενώ πολλοί ανακάλεσαν (ή και αναπόλησαν) πρόσωπα εκείνης της πρωτότυπης βερσιόν του 2001. Τρία τέτοια πρόσωπα μιλούν στο News247.gr, νοσταλγώντας εκείνη την εμπειρία που, εκτός από ανέλπιστη-αν και εφήμερη- δημοσιότητα, τους έδωσε ώθηση για ένα νέο ξεκίνημα. Όχι τηλεοπτικό.

Η Νικόλ Ζουλάμογλου, ο Κώστας Μπόβολος και η Δώρα Αρχοντάκη ήταν από τους παίκτες που κατάφεραν να μακροημερεύσουν στο σπίτι του “Μεγάλου Αδελφού”. Δεν κατάφεραν να κερδίσουν, αλλά όπως οι ίδιοι λένε κατάφεραν να αποκομίσουν. Εμπειρίες, ευκαιρίες, γνωριμίες. Η Νικόλ έγινε αρχιτέκτονας, ο Κώστας επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης, ενώ η Δώρα ασχολήθηκε και ασχολείται με το τραγούδι. Τι τους συνδέει πέραν των 100 και πλέον κοινών τους ημερών στο ίδιο σπίτι; Ουδείς το μετάνιωσε, όλοι θα έμπαιναν ξανά στο ριάλιτι αν γυρνούσαν τον χρόνο πίσω, ενώ φαίνεται πως ο ρόλος του θεατή δεν μπορεί πια να τους συγκινήσει, τουλάχιστον όχι όσο τους συγκινούν οι αναμνήσεις του 2001.

Οι Νικόλ Ζουλάμογλου, Κώστας Μπόβολος και Δώρα Αρχοντάκη δύο σχεδόν δεκαετίες μετά το Big Brother 1


Οι τρεις τους μιλούν για το Big Brother του τότε και του τώρα, θυμούνται και “προειδοποιούν” για όσα συνάντησαν όταν η δημοσιότητα κόπασε και απαντούν στις ερωτήσεις του News24/7. Δεν είναι “τεστ προσωπικότητας” για εισαγωγή σε ριάλιτι, αλλά μία αποτίμηση των χρόνων που πέρασαν, μία σύγκριση των συνθηκών και μία εκτίμηση για την επιστροφή του “Μεγάλου Αδελφού”.

Τι ηλικία είχατε όταν μπήκατε στο ριάλιτι;

Νικόλ: 23

Κώστας: 26

Δώρα: 27

Τι κάνατε αμέσως μετά το παιχνίδι;

Νικόλ: Βγαίνοντας ήμουν για λίγο στην τηλεόραση με την Κορομηλά. Με είχε βάλει να κάνω κάποιες παρουσιάσεις, είτε σε καλλυντικά είτε να πηγαίνω σε κάποια μαγαζιά και να κάνω ρεπορτάζ. Επιλογές δεν έψαξα ιδιαίτερα να βρω γιατί απογοητεύτηκα λίγο με το κύκλωμα. Έτσι, διέκοψα και συνέχισα τις σπουδές μου. Όταν είχα μπει στο σπίτι είχα πάρει μόνο το bachelor της αρχιτεκτονικής, έχοντας σπουδάσει τρία χρόνια στην Αγγλία. Έπειτα πήρα μεταγραφή στην Ελλάδα και συνέχισα για δύο ακόμη χρόνια εδώ.

Κώστας: Ήμουν για λίγο σε μία εκπομπή στην τηλεόραση. Εγώ είχα τελειώσει την ιταλική φιλολογία στην Περούτζια. Μάλιστα, επειδή σπούδασα στην Ιταλία είχα ήδη μία γεύση του παιχνιδιού. Άσκησα κάποια στιγμή το επάγγελμα του καθηγητή με κάποια φροντιστήρια και ιδιαίτερα, αλλά μετά το παιχνίδι αποφάσισα να τρέξω τα καταστήματα στην Άρτα όπου και μένω.

Δώρα: Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τραγούδι. Ήμουν πολύ ξαφνιασμένη από όλο αυτό, από την απήχηση που είχε και από τη δημοσιότητα που είχε δημιουργήσει. Δεν ήξερα καν πώς να το εκμεταλλευτώ.

Πώς είναι η ζωή σας σήμερα;

Νικόλ: Συνεχίζω να ασκώ το επάγγελμα του αρχιτέκτονα. Έχω και ένα παιδάκι.

Κώστας: Αυτή τη στιγμή διατηρώ με τη σύζυγό μου ένα bistro στην Άρτα. Πέρυσι παντρεύτηκα, ενώ πριν από έξι μήνες ήρθε και νέο μέλος στην οικογένεια! Διανύω την πιο όμορφη φάση της ζωής μου.

Δώρα: Τραγουδάω στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και γενικά όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι με το τραγούδι. Χάρη σε αυτό ταξιδεύω πάρα πολύ. Επίσης έχω αλλάξει πολύ ως άτομο. Έχουν αλλάξει τα πιστεύω μου, οι εμπειρίες μου.

Είχατε μείνει αρκετό καιρό στο σπίτι. Πώς ήταν η “γνωριμία” με τη δημοσιότητα μετά την αποχώρηση;

Νικόλ: Εγώ ήμουν η τελευταία γυναίκα που είχε μείνει στο παιχνίδι. Είχαμε μείνει τέσσερις και στη συνέχεια αποχώρησα. Εγώ είχα κερδίσει το αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι πως όταν βγήκα άκουσα καλά λόγια από τον κόσμο. Μόνο καλά λόγια άκουγα. Βέβαια δεν υπήρχαν και social media τότε, οπότε άκουγα ό,τι μου λέγανε. Κάποιοι πάντως στον δρόμο ακόμη με θυμούνται.

Κώστας: Εγώ με το που μπήκα πίστευα ότι σε 10 μέρες θα με βγάλουν έξω. Έμεινα στους τρεις τελευταίους αν και ήμουν προτεινόμενος επί ενάμιση μήνα σερί! Εκεί κατάλαβα τη δυναμική που είχα στο παιχνίδι και κατάλαβα ότι θα έμενα. Επειδή ξαφνικά γίναμε διάσημοι και πέσανε όλα τα φώτα πάνω μας ήταν πρωτόγνωρο το σκηνικό. Βέβαια αυτό κάποια στιγμή παύει να υφίσταται, όπως σήμερα δηλαδή. Οι περισσότεροι το έχουν ξεχάσει ή οι νέοι δεν το έχουν δει. Πρέπει να ξέρεις ότι αυτό θα τελειώσει κάποια στιγμή. Και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Πολλοί νόμιζαν ότι θα το είχαν εσαεί. Εγώ το χρησιμοποίησα όπως και με χρησιμοποίησε. Και δεν λέω ψέματα. Ποτέ δεν λέω ψέματα γιατί δεν έχω καλή μνήμη (σ.σ. γέλια).

Δώρα: Αποχώρησα τρεις βδομάδες πριν το τέλος. Τα θυμάμαι όλα από το παιχνίδι. Με σημάδεψε. Ήταν εμπειρία ζωής. Ήταν το πρώτο και ήταν τελείως διαφορετικά όπως και η απήχηση που είχε. Βγήκα από το Big Brother και ο κόσμος με αναγνώριζε από το περπάτημά μου και μόνο. Ο κόσμος μας έβλεπε, ζούσε ουσιαστικά με εμάς, χωρίς εμείς να το ξέρουμε.

Γιατί το Big Brother 1 είχε τόσο μεγάλη επιτυχία;

Νικόλ: Ήταν το πρώτο και το πρώτο μένει πάντα. Επίσης ήταν το πιο ειλικρινές. Εμείς δεν ξέραμε τι γίνεται, ήμασταν ανυποψίαστοι και απροετοίμαστοι.

Κώστας: Ήταν μία επιτυχημένη συνταγή. Δεν υπήρχε κάτι ψεύτικο. Ήταν αληθινό.

Δώρα: Οτιδήποτε γίνεται και είναι πρώτο έχει το απόλυτο ενδιαφέρον, είτε είναι ταινία, είτε σειρά, είτε ριάλιτι.

Τελικά οι ίντριγκες, οι τσακωμοί ήταν όλα φυσικά; Δεν υπήρχε “δάκτυλος” για περισσότερη τηλεθέαση;

Νικόλ: Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα φτιαχτό

Κώστας: Όχι, τίποτα. Υπήρχαν θυμάμαι τσακωμοί. Εγώ για παράδειγμα τσακωνόμουν συνέχεια με τον Ντίνο. Μου την έσπαγε συνέχεια. Μου ήταν αδιάφορος αλλά ήταν και ενοχλητικός. Βέβαια μετά μιλάγαμε. Αν είσαι σε έναν χώρο με κάποιον για τόσο καιρό μπορεί να γίνει ενοχλητικός. Πάντως δεν υπήρχε κάτι στημένο. Ήταν όλα φυσικά. Σε αυτό είμαι κάθετος. Δεν μιλάγαμε με κανέναν έξω. Να φανταστείς όταν έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι εμείς δεν ξέραμε τίποτα.

Δώρα: Στο δικό μας οι τσακωμοί ήταν αληθινοί. Για τα επόμενα παιχνίδια δεν μπορώ να το ξέρω. Ίσως για χάρη της τηλεθέασης να υπάρχουν κάποια στημένα πράγματα αλλά δεν το γνωρίζω.

Έχετε κρατήσει επαφές με άλλους παίκτες;

Νικόλ: Μιλάμε με κάποιους στα sosial media, ευχές, like κλπ

Κώστας: Με τον Πρόδρομο μιλάμε τηλεφωνικά πολύ συχνά, όπως και τώρα μιλήσαμε πάλι γιατί κάπου διάβασα ότι ίσως κάνει κάποια guest εμφάνιση. Του είπα αν θες έρχομαι κι εγώ μέσα να παίξουμε κάνα ταβλάκι. Με τον Τσάκα επίσης μιλάμε στο ίντερνετ όπως και με άλλα δύο παιδιά που δεν είχαν μείνει πάρα πολύ στο σπίτι.

Δώρα: Επαφή δεν θα το έλεγα. Είμαστε φίλοι με κάποια από τα παιδιά στο Facebook, αλλά δεν έχουμε στενή επαφή. Ο καθένας έχει πια τη ζωή του.


Μπορούσατε να φανταστείτε ότι μετά από τόσα χρόνια θα επέστρεφε το Big Brother;

Νικόλ: Κοίτα ότι θα επέστρεφε θα επέστρεφε, αλλά δεν είναι όπως το δικό μας. Έχουν βάλει μέσα ανθρώπους με διαφορετικές πεποιθήσεις και από “διαφορετικές κοινωνικές ομάδες”, να το πω έτσι, ώστε να προσπαθήσουν να κάνουν καλύτερα νούμερα τηλεθέασης. Προσπαθούν να πατήσουν στη διαφορετικότητα, αλλάζουν το κόνσεπτ κι αυτό με εκνευρίζει. Με ενοχλεί που στην ελληνική τηλεόραση αλλοιώνουν το κόνσεπτ. Στην Ιταλία που παίζεται κάθε χρόνο συνεχίζουν με το ίδιο.

Κώστας: Πίστευα ότι επειδή η ζωή κάνει κύκλους ίσως κάποια στιγμή να γινόταν, έστω και με άλλη μορφή που απ’ ό,τι βλέπω θα είναι διαφορετικό. Ήταν μια επιτυχημένη συνταγή άρα θα γινόταν. Βέβαια, όσο ο κόσμος το αγάπησε, άλλο τόσο το μίσησε μετά. Αυτό κατάλαβα εγώ. Ενώ εμείς είχαμε μεγάλη ακροαματικότητα που έφτανε μέχρι και 90%, αδιανόητο για την εποχή, όσο περνούσαν τα χρόνια υπήρχε μία άρνηση. Ίσως λόγω αυτής της άρνησης του κόσμου να άργησε να επιστρέψει.

Δώρα: Όχι απλά το πίστευα αλλά μπορώ να πω ότι ήταν και αναμενόμενο ότι θα επέστρεφε κάποια στιγμή.

Θα το παρακολουθήσετε;

Νικόλ: Στην αρχή σίγουρα θα δω κάποια επεισόδια. Από εκεί και πέρα εξαρτάται αν θα με κρατήσει. Το δεύτερο δεν το έβλεπα γιατί δεν μου άρεσαν οι χαρακτήρες. Είχε αλλοιωθεί πάλι το κόνσεπτ. Τους βγάζανε έξω. Απορώ οι Ολλανδοί που έχουν τα δικαιώματα πώς τους το επέτρεψαν.

Κώστας: Ναι φυσικά και θα το δω. Όπως είχα δει και το δεύτερο, όπου ήξερα και τη Φραντζέσκα, άρα είχα έναν παραπάνω λόγο τότε να το δω.

Δώρα: Δεν είμαι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αλλά και να ήμουν δεν ξέρω αν θα το παρακολουθούσα. Θα μου φέρει νοσταλγία. Όσο εγωιστικό και να ακουστεί, θα προτιμούσα να ήμουν μέσα παρά έξω, άρα μάλλον δεν θέλω να το δω.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν παίκτη λίγο πριν ακολουθήσει το ριάλιτι;

Νικόλ: Να είναι ο εαυτός του. Όποιος και να είναι αυτός. Το κοινό καταλαβαίνει. Έχουμε δει διάφορους να περνάνε.

Κώστας: Να μην αλλάξει καθόλου ο χαρακτήρας του και να μείνει ο ίδιος όπως έκανα κι εγώ. Να μην μπει με γνώμονα να αλλάξει για να κερδίσει γιατί αυτό θα βγει προς τα έξω. Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου για να περνάς κι εσύ καλά. Ο κόσμος έχει αντίληψη. Εγώ δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, απλά ζούσα την κάθε μέρα και πέρναγα καλά.

Δώρα: Τώρα πια πιστεύω ότι συμβουλές για τους καινούργιους παίκτες δεν είναι και πολύ χρήσιμες γιατί πλέον ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι είναι το Big Brother. Εγώ όταν μπήκα δεν ήξερα καν τι σημαίνει το παιχνίδι αυτό. Περίμενα να είναι ένα παιχνίδι αντοχής σύμφωνα με τη διαφήμιση που είχα δει τότε στην τηλεόραση. Ύστερα βγήκε κάτι τελείως διαφορετικό. Πιστεύω το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρει κάποιος είναι ότι πρέπει να πατάει γερά στη γη. Να μην πιστεύει σε θαύματα και να γνωρίζει ότι η δημοσιότητα από ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να είναι και καλή, αλλά μπορεί να είναι και πολύ σκληρή κάποιες φορές. Πρέπει γενικά να είμαστε συνειδητοποιημένοι.

Η καραντίνα σας θύμισε τις μέρες που ήσασταν κλεισμένοι στο σπίτι του Big Brother;

Νικόλ: Η αλήθεια είναι πως ναι. Και μάλιστα όλοι οι φίλοι μου αυτό μου έλεγαν, ότι εσύ μια χαρά θα είσαι, το έχεις ξαναδεί το έργο.

Κώστας: Όχι γιατί είχα την μπέμπα και περνούσε πολύ διαφορετικά ο χρόνος. Είχα εστιάσει σε αυτό, να βοηθάω τη σύζυγο που το είχε ανάγκη και να ασχολούμαι με την κόρη μου. Μου έκατσε μια χαρά η καραντίνα γιατί χόρτασα την κόρη μου.

Δώρα: Όχι δεν μου το θύμισε. Εκεί μέσα ξέρεις ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα τελειώσει αργά ή γρήγορα. Είσαι με κάποιους ανθρώπους, έχεις να κάνεις κάποια πράγματα και γενικά το κλίμα είναι διαφορετικό. Η καραντίνα πιστεύω ότι ότι ήταν μία περίοδος πολύ σκληρή για όλο τον κόσμο και δεν συγκρίνεται με κανένα παιχνίδι.

Τι κερδίσατε από το ριάλιτι; Κοιτάζοντας πίσω υπάρχει κάτι που κουβαλάτε από αυτό;

Νικόλ: Δεν υπήρχε ούτε στιγμή που να το μετάνιωσα. Πρώτον αυτό. Έχει να κάνει όμως και με τον χαρακτήρα μου, ότι δηλαδή ποτέ δεν καβάλησα καλάμια και με βοήθησαν και οι γονείς μου σε αυτό γιατί ήμουν πιτσιρίκα. Δεν άκουγα φανφάρες, ήμουν επιλεκτική, ενώ είχα και μπακ απ τις σπουδές μου, κάτι άλλο δηλαδή να ακολουθήσω. Όλα αυτά έπαιξαν ρόλο. Και η οικογένεια παίζει ρόλο. Το βλέπω τώρα που μεγαλώνω εγώ ένα παιδί και συναναστρέφομαι και με παιδιά και με γονείς.

Κώστας: Στη διάρκεια της ζωής μου κοιτάω τις στιγμές. Εκείνη τη στιγμή πέρασα πολύ ωραία. Και μετά φυσικά. Έκανα τα ταξίδια μου, έκανα πράγματα που θα ήταν δύσκολο να τα κάνω αν δεν ήμουν γνωστός έστω και για λίγο. Μου έδωσε ένα μπουστάρισμα. Πέρασα πολύ καλά, είμαι ευτυχισμένος που κέρδισα όλο αυτό κι ας μην κέρδισα το παιχνίδι.

Δώρα: Το Big Brother το κουβαλάω πάντα μέσα μου. Ήταν μία εμπειρία ζωής. Εξάλλου ήταν και το πρώτο Big Brother και τα πράγματα ήταν πάρα πολύ διαφορετικά.

Σας βοήθησε επαγγελματικά;

Νικόλ: Στον κλάδο μου δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Δεν το διαφήμισα, δεν είπα ελάτε στο γραφείο μου να κάνετε ένα αυθαίρετο! Δεν το κυνήγησα έτσι. Σε κάτι εκπομπές μόνο που πέρασα τότε, στη Δρούζα, στην Κορομηλά, στη Μενεγάκη αλλά και πάλι ήμουν επιλεκτική, δεν πήγαινα όπου να ‘ναι.

Κώστας: Φυσικά. Το Big Brother ήταν ένα εφαλτήριο για να μπορέσω να κάνω κάτι μεγαλύτερο στη δουλειά μου γιατί είχα και τη βοήθεια του κόσμου. Με βοήθησε να εδραιωθώ όσον αφορά τον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης με τα μαγαζιά που είχα.

Δώρα: Βεβαίως και με βοήθησε γιατί αν δεν ήτανε αυτό δεν θα γινόμουν ποτέ τραγουδίστρια.

Αν υπήρχαν social media το 2001 θεωρείτε ότι θα σας είχαν βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε περισσότερο τη δημοσιότητα;

Νικόλ: Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να υπήρχαν αρνητικά σχόλια που δεν τα βίωσα κι αυτό μπορεί να με επηρέαζε. Εγώ δεν είχα καθόλου αρνητικά σχόλια, αλλά μπορεί αν υπήρχε twitter να γράφανε τι θέλει αυτή με την αφάνα. Τώρα είναι πολύ καυστικά τα σχόλια. Τότε ήταν μόνο τα περιοδικά. Δεν είχαμε τέτοια μέσα.

Κώστας: Ναι σίγουρα. Τώρα με τα social media έχει δεκαπλασιαστεί η δυναμική δημοσιοποίησης πραγμάτων. Πλέον στο νέο ριάλιτι μπορεί να έχουν ήδη 5.000 ακολούθους ο καθένας. Αν είχα τότε instagram μπορεί να είχα και μισό ή ένα εκατομμύριο followers. Είχαν πέσει τα φώτα όλων τότε πάνω μας. Τύπος, τηλεόραση, ό,τι υπήρχε σε ΜΜΕ ήταν πάνω σε εμάς. Θυμάμαι να με παίρνουν τηλέφωνο άγνωστα νούμερα και να είναι ο Ευαγγελάτος ή η Κορομηλά και να μου λένε έλα στην εκπομπή μου.

Δώρα: Σίγουρα αν υπήρχαν τα social media τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για ανθρώπους που ασχολήθηκαν με οποιοδήποτε επάγγελμα μετά το Big Brother.

Πόσο χρησιμοποιείτε τα social media; Μήπως αυτά από μόνα τους είναι ένας Μεγάλος Αδελφός;

Νικόλ: Δεν τα πολυχρησιμοποιώ. Θα μπορούσε να είναι, ναι. Εκεί, όμως, έχεις την επιλογή. Αν θες κάνεις check in ή δηλώνεις οτιδήποτε.

Κώστας: Εννοείται τα χρησιμοποιώ. Μπορείς να πεις ότι κατά κάποιο τρόπο είναι ένας Μεγάλος Αδελφός.. Τα social media και το ίντερνετ είναι πράγματα που εξελίσσονται καθημερινά. Είχαμε facebook, μετά instagram, τώρα το TikTok, κάθε λίγα χρόνια βγαίνει κάτι. Παρακολουθεί ουσιαστικά ανά πάσα ώρα και στιγμή πού είσαι.

Δώρα: Δεν χρησιμοποιώ πολύ συχνά τα social media. Για να φανταστείτε δεν έχω καν Facebook στο κινητό τηλέφωνο μου.

Θεωρείτε ότι η τηλεόραση και ο τηλεθεατής έχουν ανάγκη αυτά τα ριάλιτι;

Νικόλ: Είναι επιλογές. Καλό είναι να υπάρχουν επιλογές. Έχεις ένα τηλεκοντρόλ, άλλαξέ το αν δεν σου αρέσει.

Κώστας: Η κλειδαρότρυπα πάντα άρεσε στον κόσμο. Το έχει ανάγκη. Μπορεί να το κατακρίνουν, αλλά τελικά το βλέπουν. Άπό περιέργεια, από οτιδήποτε. Μετά όταν βλέπεις κάτι μπορεί να κολλήσεις και να το παρακολουθήσεις. Η κλειδαρότρυπα είναι μέσα στον άνθρωπο.

Δώρα: Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος άνθρωπος που θα το πει αυτό. Σίγουρα υπάρχει κάποιο ποσοστό ανθρώπων που τα βλέπει, αλλά όχι στον βαθμό του πρώτου παιχνιδιού. Άλλωστε αν δεν είχε απήχηση δεν θα υπήρχε λόγος να ξαναγίνει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω ή ακόμη και σήμερα θα ξαναπηγαίνατε;

Νικόλ: Στα 23 θα ξαναέμπαινα στο σπίτι γιατί δεν το μετάνιωσα στιγμή. Τώρα, όμως, όχι λόγω του παιδιού. Δεν μπορώ μακριά του ούτε μια μέρα. Αν δεν είχα το παιδί θα έμπαινα. Αλλά με τους ίδιους παίκτες.

Κώστας: Τώρα όχι με τίποτα. Θα μου λείπει η κόρη μου. Δεν μπορώ να λείπω πάνω από δύο μέρες από το σπίτι. Ο Κώστας των 26, όμως, που μπήκε και πέρασε πολύ καλά, εννοείται ότι θα ξαναπήγαινε. Δεν το μετάνιωσα. Γνώρισα κόσμο, ήμουν αναγνωρίσιμος, πέρασα φανταστικά.

Δώρα: Θα έμπαινα ξανά στο σπίτι με χίλια. Ήταν μία εμπειρία ζωής την οποία θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναζήσω.

Ποιο αντικείμενο θα παίρνατε οπωσδήποτε μαζί σας αν ξαναμπαίνατε στο παιχνίδι;

Νικόλ: Ένα μολύβι και ένα χαρτί. Δεν αφήνανε να πάρουμε μαζί μας μολύβι και χαρτί για να μη γράψεις κάποιο σημείωμα σε κάποιον. Ούτε μολύβια που βαφόμαστε δεν μας άφησαν να πάρουμε γιατί ακόμη και με αυτό μπορείς να γράψεις. Μας τα πήρανε! Έτσι ήταν το κόνσεπτ. Σκεφτείτε ότι βλέπαμε ψυχολόγο μία φορά τη βδομάδα και μόνο αυτή μας ενημέρωνε λίγο για την οικογένειά μας.

Κώστας: Αν ξαναέμπαινα, που τώρα δεν θα έμπαινα, θα έμπαινα για 1-2 μέρες το πολύ για θα μου έλειπε σίγουρα η κόρη μου, δεν θα έπαιρνα τίποτα.

Δώρα: Δεν θα έπαιρνα απολύτως τίποτα.

Πιστεύετε ότι θα έχει τηλεθέαση το φετινό Big Brother;

Νικόλ: Πιστεύω πως θα έχει. Θα πάει καλά. Να δούμε και πώς θα είναι οι συγκάτοικοι.

Κώστας: Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει σιγά-σιγά, θα το δουν από περιέργεια κάποιοι και θα ανεβαίνει σταδιακά. Θα εξαρτηθεί βέβαια από το κάστινγκ που έχουν κάνει και τα άτομα που έχουν βάλει

Δώρα: Ίσως όχι μεγάλη. Δεν ξέρω, λόγω της πανδημίας και του ότι υπάρχουν αρκετά σοβαρότερα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί ο κόσμος ίσως να μην έχει πολύ. Τώρα με τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο δεν νομίζω ότι θα έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Καλό θα ήταν πάντως να γίνει ένα Big Brother με τους παλιούς καλούς παίκτες (σ.σ. γέλια). Μπορεί και να είχε κάποιο ενδιαφέρον. Το πριν και το μετά.

Τη χθεσινή πρεμιέρα την είδατε;

Νικόλ: Όχι δεν μπόρεσα να το δω.

Κώστας: Το είδα λίγο στην αρχή. Με συγκίνησε ο Αντρέας Μικρούτσικος που τον είδα μετά από τόσα χρόνια. Δεν έχει χάσει την επαφή με την τηλεόραση, ούτε τον πλούσιο λόγο του. Σε καθηλώνει να δεις αυτό που παρουσιάζει.

Δώρα: Και να ήθελα δεν θα μπορούσα γιατί δούλευα κι επίσης αυτή τη στιγμή είμαι στο εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα