Η ρετσινιά των “τεμπέληδων Ελλήνων”

Η ρετσινιά των “τεμπέληδων Ελλήνων”

Ως τεμπέληδες αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στην Αυστραλία. Τι αναφέρει Αυστραλός που έχει κάνει δεύτερο "σπίτι" του το Καστελόριζο (Vid)

Η ρετσινιά των “τεμπέληδων” φαίνεται πως έχει στιγματίσει τους Έλληνες από τότε που τα διεθνή βλέμματα στράφηκαν στην Ελλάδα με αφορμή την οικονομική κρίση.

Είτε πρόκειται για τον Καναδά , είτε για την Αυστραλία, η εικόνα που έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό, όπως μεταφέρουν τουρίστες στο NEWS 247, είναι άκρως αρνητική.

Δεν είναι λίγοι οι Αυστραλοί που έχουν σχηματίσει την εντύπωση πως οι Έλληνες δεν δουλεύουν πολύ σκληρά και είναι τεμπέληδες.

Ο Harvey Stockwell, που έχει κάνει δεύτερο “σπίτι” του το Καστελόριζο, εξηγεί στο NEWS 247 πως έχει μεταφερθεί στην Αυστραλία η εικόνα των “αραχτών” Ελλήνων που απολαμβάνουν με τις ώρες τον καφέ τους.

“Λυπάμαι που βλέπω τις συντάξεις να κόβονται και τους φόρους να αυξάνονται, με τους ανθρώπους να μην ξέρουν τι να περιμένουν μέρα με τη μέρα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Harvey Stockwell ήρθε σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα από πολύ νωρίς, καθώς ως καθηγητής είχε πολλούς Έλληνες μαθητές σε σχολεία και κολέγια στην Αυστραλία.

Βιώνοντας από τη δεκαετία του ’90 την ελληνική πραγματικότητα από το ακριτικό Καστελόριζο, οι ευθύνες για τον ίδιο βαραίνουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εικόνα που μεταφέρει και στους συμπατριώτες του.

“Πάντα στον νου σου να έχεις την Ιθάκη” οι στίχοι του Κωνσταντίνου Καβάφη που έχουν χαραχτεί στο μυαλό του και μνημονεύει. Μία ημερήσια άλλωστε επίσκεψη στο Καστελόριζο τη δεκαετία του ’70 έτρεψε το Καστελόριζο στη δική του Ιθάκη.

Από το 1991 ταξιδεύει δύο φορές τον χρόνο στο ακριτικό μας νησί και ανήκει στους Αυστραλούς φίλους του Καστελόριζου , συνδράμοντας με κάθε τρόπο στις δραστηριότητες ανάμεσα σε Καστελόριζο και Αυστραλία, όπου μετανάστευσαν πολύ Καστελοριζιοί, με αντέχοντας τον ιταλικό ζυγό και τις συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα