Μαργαρίτα Ρουβά Αθανασίου: Το brainy είναι το όραμα μιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα

Μαργαρίτα Ρουβά Αθανασίου: Το brainy είναι το όραμα μιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα
Η κα. Μαργαρίτα Ρουβά Αθανασίου. CEO και δημιουργός του Brainy

Οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν μετά το κλείσιμο των σχολείων για την μη εξάπλωση του κορονοϊού έκανε πολλούς γονείς να ανακαλύψουν το brainy. To News24/7 συνομιλεί με την δημιουργό του, Μαργαρίτα Ρουβά Αθανασίου.

Την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι ανακαλύπτουν ότι ναι μπορούν να εργάζονται και να είναι παραγωγικοί από το σπίτι με την τηλεργασία αρκετοί γονείς είναι εκείνοι που βλέπουν ότι στα μαθήματα των παιδιών τους η βοήθεια μπορεί να έρθει μέσω ενός υπολογιστή, χάρη στο brainy.gr, ένα καθημερινό εργαλείο μάθησης που έχει μπει στην ζωή μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Για την σύλληψη της ιδέας του brainy, την χρηστικότητα του, την ανταπόκριση και την αναγνώριση που γνωρίζει αλλά και τα επόμενα βήματα του, μιλάει στο News24/7 η δημιουργός του Μαργαρίτα Ρουβά Αθανασίου.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην δημιουργία του Brainy;

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στα οικονομικά και έχοντας ζήσει στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, επέλεξα τον τομέα του IT (Information Technology) για το μεταπτυχιακό μου. Με δεδομένο το τεχνολογικό μου υπόβαθρο, η ανάγκη για την εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα την εκπαίδευση των παιδιών μας αναδείχθηκε παράλληλα με την πορεία μου ως μαμά. Με την ενασχόλησή μου με την κόρη μου και το σχολείο της, διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα μεγάλο κενό στις σύγχρονες μεθόδους παραστατικής μετάδοσης της γνώσης στα παιδιά. Από εκεί ορμώμενη, δημιουργήθηκε η ιδέα brainy, το όραμα μιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, σε όποιο και όσο απομακρυσμένο σημείο της βρίσκονται.

Αν και πρόκειται για μία αρκετά νέα προσπάθεια, τι ποσοστό των μαθητών που είχαν συνδρομή την πρώτη χρονιά συνέχισαν και την δεύτερη;

Το brainy.gr αποτελεί όχι μόνο μια νέα προσπάθεια αλλά είναι ταυτόχρονα και μία νέα επιλογή στο χώρο της υποστηρικτικής διδασκαλίας των παιδιών μας. Αυτό από μόνο του γεννά δυσκολίες. Είμαστε όμως ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί οι συνδρομητές μας, οι μαθητές μας, συνεχίζουν στο συντριπτικό τους ποσοστό, μαζί μας. Μιλάμε για ένα ποσοστό που αγγίζει το 95%. Αυτό εξάλλου μας έκανε να επεκταθούμε και στο Δημοτικό για το οποίο προετοιμάζουμε τώρα και τις υπόλοιπες μικρότερες τάξεις.

Από ότι έχω διαβάσει σε άλλες συνεντεύξεις σας δεν αποδέχεστε τον όρο του ηλεκτρονικού φροντιστηρίου. Πως ακριβώς θα περιγράφατε το Brainy;

Για όλη την ομάδα που συνεργάστηκε και βοήθησε στην υλοποίηση της πλατφόρμας, αλλά κυρίως για τους μαθητές μας, το brainy είναι το καθημερινό «εργαλείο» μελέτης τους. Είναι ο καθηγητής, ο δάσκαλος που έχουν ανά πάσα στιγμή κοντά τους να τα βοηθήσει και να τους λύσει τις απορίες τους.

Υπάρχει ενδιαφέρον για επέκταση της πλατφόρμας σε υλικό και άλλων τάξεων ή σε άλλους τομείς όπως οι ξένες γλώσσες;

Όπως ανέφερα προηγουμένως, αναπτύσσουμε ήδη τις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού ενώ συγχρόνως προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία των μαθητών μας εμπλουτίζοντας την 360ο επικοινωνία τους με τους εκπαιδευτικούς μας. Αναφορικά με τις ξένες γλώσσες δεν έχουμε προς το παρόν έναν ανάλογο σχεδιασμό. Όμως δεν υπάρχουν όρια στην εκπαίδευση, απλά προσπαθούμε να κάνουμε βήματα προσεκτικά ώστε να εξασφαλίζουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της έκτακτης κατάστασης, το Brainy διατίθεται δωρεάν χάρη στην πρωτοβουλία της Νομαρχίας Αττικής. Είναι δυνατόν να ανταπεξέλθετε σε μία τέτοια μεγέθυνση και ποια είναι η δική σας άποψη για τέτοιου είδους κινήσεις;

Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω και να μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες όλων των γονέων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή, για αυτή την πρωτοβουλία της περιφέρειας. Αναμφισβήτητα το brainy.gr δεν αντικαθιστά το σχολείο. Είναι όμως πολύ σημαντική η απρόσκοπτη κατά το δυνατόν, ροή και επαφή των μαθητών, με τα μαθήματα τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που εμείς ως εκπαιδευτική πλατφόρμα ανταποκριθήκαμε άμεσα. Αναφορικά με την αντιμετώπιση της απότομης και ραγδαίας θα μου επιτρέψετε να πω, αύξησης των εγγραφών μας μέχρι στιγμής το αντιμετωπίζουμε αφενός γιατί το σύστημα μας τεχνολογικά δομήθηκε από την αρχή ώστε να υποστηρίζει χωρίς κανένα περιορισμό των αριθμό των μαθητών μας και αφετέρου με πολύ, πολύ σκληρή δουλειά από όλη την ομάδα μας. Αυτή τη στιγμή οι απορίες των παιδιών αντιμετωπίζονται από το σύνολο των εκπαιδευτικών μας 12 ώρες την ημέρα. Μοιραζόμαστε όμως όλοι την ίδια πεποίθηση… όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην καλύτερη δυνατή εκπαίδευση!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα