Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο: Με Ανδρέα το μνημόνιο θα υπήρχε μόνο στα λεξικά

Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο: Με Ανδρέα το μνημόνιο θα υπήρχε μόνο στα λεξικά
Οι προφητικοί πυρηνάρχεις του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου Francesca Giaitzoglou Watkinson/NEWS 24/7

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο έρχεται στο NEWS 247 για να φέρει το χρήμα με τη σέσουλα και να απαντήσει σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα περί αληθινού, νεοελληνικού σοσιαλισμού (Pics)

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο δεν είναι απλά μια σελίδα στο Facebook. Το Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο είναι τάση, είναι κίνημα, είναι ρεύμα. Είναι ιδέα.

“Πιστοί στις αξίες, τα ιδανικά και τον τσαμπουκά της Παλαιοπασοκικής ιδιοσυγκρασίας”. Αυτό είναι το κύριο μότο των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τη διαδικτυακή σελίδα ανασύστασης της νεοελληνικής σοσιαλιστικής παράδοσης, οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους νεοπασοκικών ανταγωνισμών, μιας και κάποιοι επιβουλεύονται την απόπειρα επιστροφής στις ρίζες των θιασωτών του Αντρέα. 

Τα παλιοπασοκικά παιδιά μίλησαν στο NEWS 247 εν όψει του μεγάλου πάρτι που πραγματοποίησαν και δεν δίστασαν να τοποθετηθούν για όλα. Η φωτογράφηση έγινε στα γραφεία της πράσινης οργάνωσης, από τη Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

-Πότε ιδρυθήκατε και γιατί; Φήμες λένε πως ο Δημήτρης Τσοβόλας χρηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση σας πιστός στο δόγμα του “Τσοβόλα δώστα όλα”. Ισχύει αυτός ο αστικός μύθος;

Εν αρχή ην ο λόγος, ο πατέρας – δημιουργός Ανδρέας Παπανδρέου, που έδωσε πνοή στο Κίνημα την 3η Σεπτεμβρίου 1974. Το σοσιαλιστικό Big Bang ζωοδότησε το οικουμενικό θαύμα του ελληνισμού. Η λύτρωση της ανθρωπότητας από τη Δεξιά απόκλιση ο υπέρτατος σκοπός.

Υπάρχουμε για να προσφέρουμε ευδαιμονία, έμμετρο λόγο και μεγάλα έργα. Ραψωδοί και χορωδοί του Παπανδρεϊκού Έπους. Το ιερό τάγμα των Πρασινοφρουρών, με ιστορία πανάρχαια και εξωτική. Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε μέγας Βάρδος του κινήματος, εφευρέτης του “χορού της δραχμής”. Το διαγαλαξιακό ζεϊμπέκικο, που ενεργοποιούσε τα ουράνια τυπογραφεία και κυριολεκτικά έβρεχε δραχμές.

-Γίνατε μόδα λόγω επιστροφής του ρετρό ή υπήρχατε από πάντα στο σπίτι κάθε Έλληνα; Κοινώς, ισχύει πως όλοι έχουμε λίγο ΠΑΣΟΚ μέσα μας;

Θα σας απαντήσουμε με μία παράγραφο από ένα  εξαιρετικό κείμενο που θεωρούμε ότι εν πολλοίς εκφράζει την Ηγετική Ομάδα του παλαιοπασοκικού μας πυρήνα. Οι γραμμές που ακολουθούν ανατσουτσουριάζουν λέξη – λέξη κάθε ίντσα του δασύτριχου κορμιού μας:

Η συνολική πολιτική ιστορία της Ελλάδας μετά το 1974 μπορεί να περιγραφεί ως αντικειμενική κίνηση προς την κυοφόρηση, γιγάντωση, διασπορά και οικουμενοποίηση του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και μετά το ΠΑΣΟΚ, όταν όλα όσα συνέβαλλαν στην διαμόρφωσή του θα έχουν εξαφανιστεί, όταν το νάιλον στο τελευταίο του προεκλογικό σημαιάκι θα έχει ξεθωριάσει, όταν ακόμα κανείς δεν θα θυμάται την ύπαρξη ενός κόμματος που λεγόταν ΠΑΣΟΚ. Θέση πέμπτη λοιπόν: ΠΑΣΟΚ υπήρξε πριν υπάρξει ΠΑΣΟΚ και θα υπάρξει μετά το ΠΑΣΟΚ· το ΠΑΣΟΚ είναι απλώς το μεσοδιάστημα ανάμεσα στο πριν το ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ και το μετά το ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας και ο Παρασκευάς, από τον σκληρό πυρήνα με το πρώτο έμβλημα του Κινήματος:

Οι προφητικοί πυρηνάρχεις του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου Francesca Giaitzoglou Watkinson/NEWS 24/7

-Πώς κρίνετε το τωρινό ΠΑΣΟΚ και τις προσπάθειες της Φώφης να τονώσει την κεντροαριστερά;

Το τρέχον ΠΑΣΟΚ είναι ντεμικλανί κατάσταση, ένα ανερμάτιστο κομματίδιο, ένα ακυβέρνητο καράβι μέσα στα νεοφιλελέ πέλαγα. Το ιστορικό προτσές μας οδηγεί διαλεκτικά σε δύο πιθανά σενάρια. Είτε το Κίνημα θα βγει στην παρανομία, στην περήφανη χλεύη του < 3% , στην αποθέωση της βουτιάς από το 48,07% του 1981 στην εξωκοινοβουλευτική πολιτική αναγέννηση...

Είτε θα ανατείλει το Σενάριο 2021: οι επίγονοι του Παπανδρέου, ενωμένοι σε έναν πολιτικό Voltron, μια σοσιαλιστική χίμαιρα με πολλαπλά χαρίσματα, καταλαμβάνουν την ηγεσία του κινήματος. Ο ξεσηκωμός των millenials σε μια παπανδρεϊκή εποποιία που θα τραβήξει ξανά προς τη δόξα.

-Με τον Σημίτη θα συμμαχήσετε αν κατεβείτε στις εκλογές;

Ο Κώστας είναι ένας τραγικός ήρωας. Μια λούπα της ύβρεως του Ικάρου. Με τον Κώστα είχαμε το Σοσιαλιστικό Ελληνικό θαύμα, το Σοσιαλιστικό Super Nova που νέκρωσε το αστέρι μας, τον Πράσινο Ήλιο. Με τον Κώστα έγιναν όλα τα μεγάλα έργα (όχι μόνο μακέτο). Με τον Κώστα φάγαμε πολλά λεφτά και ζήσαμε τη φαντασίωση. Με τον Κώστα γύρισε ο τροχός… Αν ο Ανδρέας ήταν η αρχαία Αθήνα, ο Κώστας ήταν η αρχαία Ρώμη. Ο Σημίτης – Νέρων που έκαψε τη Ψωροκώσταινα – Ρώμη. Ο Κώστας καλά θα κάνει να απομακρυνθεί μερικά έτη φωτός από το Κίνημα.

-Θα απευθύνετε πρόσκληση συμπόρευσης στο τωρινό ΠΑΣΟΚ, τώρα που η δυναμική σας γιγαντώνεται;

Το τωρινό ΠΑΣΟΚ θεωρούμε ότι διανύει μια φάση εσωστρέφειας, βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση και δεν είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε ούτε δευτερόλεπτο του υπερπολύτιμου χρόνου μας με ένα ρετάλι της νεοδεξιάς. Το κίνημα πρέπει να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» και να παραδώσει την Ηγεσία στην παπανδρεϊκή σπορά. Τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ, η γενιά των 80s και των 90s, η καλύτερη γενιά των Ελλήνων. Το γέννημα μιας περιόδου με πολλαπλά, οργασμικά χαρακτηριστικά.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

-Ποια η άποψη σας για τον ΣΥΡΙΖΑ; Κάποιοι λένε πως κλέβει τεχνηέντως το πρόγραμμα και τις παλιοπασοκικές, ορθόδοξες ιδέες, διανθίζοντας τες με αριστερό αλατοπίπερο;

Κάποτε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος είχε δώσει την κατάλληλη απάντηση σε τέτοια ερωτήματα. Εν έτει 2016, θεωρούμε ότι μέχρι και η τελευταία γηραιά συντρόφισσα σε κάποιο ορεινό χωριό της Ηπείρου, έχει κατανοήσει πλήρως την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά την αντιγραφή του προγράμματος του Παλιού ΠΑΣΟΚ και της εξαίσιας ρητορικής του Ηγέτη μας.

-Γιατί η Ελλάδα του 2016 χρειάζεται το Παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο και όχι τις νέες εκδοχές – παρακλάδια του;

Θα απαντήσουμε φωνάζοντας ώστε να γίνει αντιληπτή η ένταση και η δυναμική του λόγου μας.

——————– ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΦΑΓΑΜΕ ΨΩΜΑΚΙ. 2021 ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ —————————

Francesca Giaitzoglou Watkinson

-Τα κεντρικά της Χ. Τρικούπη σας έχουν προσεγγίσει; Τους καλέσατε στο μεγάλο ΠΑΣΟΚικό πάρτι σας;

Η αλήθεια είναι ότι αποπειραθήκαμε να επικοινωνήσουμε με τα κεντρικά του πάλαι ποτέ κυρίαρχου Κινήματος, ώστε να καλέσουμε όσους συντρόφους έχουν απομείνει μέσα στη Χ. Τρικούπη. Δυστυχώς δεν έχει απομείνει κανένας. Τηλέφωνα δε σηκώνουν και οι αναπάντητες βροχή. Αναφερόμαστε στα κεντρικά του κόμματος, έτσι; Αιδώς…

-Πείτε μας δυο τρία χρήσιμα πράγματα για το πάρτι. Ποιο είναι για παράδειγμα το ιδανικό dress code;

Στο πάρτι στο club Kookoo (έγινε το Σάββατο 10 Δεκέμβρη), έχει ανακοινωθεί η διενέργεια ενός προαιρετικού cosplay ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν αρκετοί σύντροφοι που έχουν ήδη δηλώσει ότι έχουν βγάλει από τα σεντούκια τους τα πασοκικά τους ζιβάγκο. Σε συνδυασμό με μία πίπα στο στόμα πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν ιδανικό συνδυασμό dress code.

Αναφορικά με τις συντρόφισσες που επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά, θεωρούμε ότι μια στολή αεροσυνοδού υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της πρωτότυπης αυτής σοσιαλιστικής μας σύναξης.

 

-Ποιος είναι ο πιο παλιοπασοκικός σημερινός πολιτικός της Βουλής κατά τη γνώμη σας;

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ευρεία σύσκεψη των συντρόφων του πυρήνα προτού απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Αρκετοί θα μας θεωρήσουν βέβηλους, παρ’ όλα αυτά είναι τέτοια η κατάντια της σημερινής “Δημοκρατικής Συμπαράταξης”, ώστε ειλικρινά, δεν καταφέραμε να βρούμε ούτε έναν (!) από την κοινοβουλευτική ομάδα της Φώφης που θα μπορούσε να λάβει τον τίτλο του παλαιοπασόκου.

Αρχικά είπαμε να παίξουμε με τους κανόνες της λογικής, κοιτάζοντας προς τα αριστερά και εξετάζοντας περιπτώσεις όπως αυτές του Πολάκη και του Μιχελογιαννάκη. Τζίφος, ήταν πολύ μικροί για να σηκώσουν τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαμε.

Τελικά φτάσαμε στον πολιτικό χώρο όπου φοβόμασταν, πλην όμως ενδόμυχα όλοι γνωρίζαμε πώς θα καταλήξουμε… Και το όνομα αυτού: Βαγγέλης Μεϊμαράκης (αμήχανη σιωπή).

-Ειλικρινά τώρα, με Ανδρέα θα είχαμε μνημόνια;

Με Ανδρέα για ηγέτη, τη λέξη μνημόνιο θα τη γνωρίζαμε μόνο μέσα από τα λεξικά, άντε και από καμιά ομιλία του Ζουράρι. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

-Και για το τέλος, θα θέλαμε να μας πείτε τα 5 βασικά στοιχεία που διακρίνουν έναν αυθεντικό, πιστό και φερέγγυο οπαδό του παλαιοπασοκισμού.

-Αυθεντικός Σοσιαλιστής

-Ολετήρας της Δεξιάς

-Δεινός χορευτής (ζεϊμπέκικου)

-Libido που βαράει κόκκινα

-Ευρύχωρες τσέπες

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson για το news247.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα