28η Οκτωβρίου: Πέντε ιδανικοί προορισμοί για απόδραση το τριήμερο

28η Οκτωβρίου: Πέντε ιδανικοί προορισμοί για απόδραση το τριήμερο
Ναύπλιο Eurokinissi

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για μια φθινοπωρινή εκδρομή σε όμορφους προορισμούς της Ελλάδας. Πέντε μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε και που ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις.

Η εθνική επέτειος του «ΌΧΙ» στις 28 Οκτωβρίου αποτελεί την τελευταία επίσημη αργία του έτους πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων και ο εορτασμός της στην καρδιά του φθινοπώρου αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για μια ολιγοήμερη εξόρμηση.

Έχουμε την χαρά να ζούμε σε μια χώρα που διαθέτει πολλά όμορφα μέρη, πόλεις, χωριά ή νησιά. Αυτό μας δίνει ποικίλες ευκαιρίες για κοντινές εκδρομές, είτε σε ορεινές περιοχές για εκείνους που είναι λάτρεις των βουνών, είτε σε παραθαλάσσιους προορισμούς για όσους αγαπούν τη θάλασσα όλες τις εποχές και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Η φετινή 28η Οκτωβρίου «πέφτει» Δευτέρα, την κατάλληλη, δηλαδή, ημέρα για να χαρεί κανείς μια τριήμερη ανάπαυση. Οι επιλογές είναι πολλές και για όλες τις προτιμήσεις, ενώ ο φθινοπωρινός καιρός στα τέλη του μήνα – χωρίς ιδιαίτερη ζέστη και δίχως πολύ κρύο – είναι ό,τι πρέπει για όμορφες βόλτες και ξεκούραση.

Δείτε παρακάτω πέντε ιδανικούς προορισμούς για απόδραση το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου:

Θεσσαλονίκη

Αποτελεί τον πλέον κατάλληλο προορισμό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αφού από τις 26 του μήνα μέχρι και τις 28 ολόκληρη η πόλη γιορτάζει και έχει τρεις λόγους για να το κάνει αυτό. Στις 26 Οκτωβρίου γιορτάζεται η απελευθέρωσή της από του Οθωμανούς, που έγινε το 1912, ενώ την ίδια μέρα έχει την τιμητική του ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης, που είναι ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κάνουν την πόλη τον πιο κατάλληλο προορισμό.

Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Σύρος

Τα νησιά δεν είναι μόνο για τα καλοκαίρια. Ειδικά η Σύρος, με την αρχοντική της πρωτεύουσα και την αριστοκρατική της ομορφιά, αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό για όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον για τις γλυκές, φθινοπωρινές μέρες του Οκτωβρίου. Η μαγευτική Ερμούπολη, η επιβλητική αρχιτεκτονική, τα διάφορα αξιοθέατα, η ιστορική πλατεία Μιαούλη και τα πλακόστρωτα σοκάκια της Σύρου, την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Κυκλάδες και να αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για το τριήμερο.

Σύρος EUROKINISSI

Λακωνική Μάνη

Ένας γοητευτικός προορισμός για το τριήμερο, που σίγουρα θα λατρέψουν όσοι τον επισκεφτούν. Η άγρια ομορφιά της την κάνει να ξεχωρίζει και να αποτελεί μια μοναδική εμπειρία με πλήθος εκπλήξεων. Από το Οίτυλο μέχρι και το Γύθειο υπάρχουν πολλά «κοσμήματα» που θα σας κλέψουν την καρδιά, ενώ το έντονο στοιχείο της πέτρας θα σας ταξιδέψει σε μια όμορφα απόκοσμη πραγματικότητα, γεμάτη πύργους και βουνοκορφές. Μια στάση στην Αρεόπολη και μια γεύση απ’ τις μανιάτικες συνταγές θα σας ικανοποιήσουν.

Πύργοι στη Μάνη Eurokinissi

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, μια καλή επιλογή για όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο, το φθινόπωρο ο επισκέπτης το ερωτεύεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Επισκέψεις στα μουσεία του, βόλτες στα ιστορικά του δρομάκια, ένας ζεστός καφές στην Πλατεία Συντάγματος και χαλαρή έξοδος το βράδυ στα μπαρ της πόλης. Συν αυτών, την περίοδο αυτή έχει κανείς και την τέλεια ευκαιρία για να ανέβει στο Παλαμήδι, αφού, όπως προαναφέρθηκε, ο ελαφριά ψυχρός καιρός του Οκτωβρίου είναι ιδανικός.

Ναύπλιο Eurokinissi

Αράχωβα

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους την Αράχωβα ως τον απόλυτο χειμερινό προορισμό, ωστόσο, είναι ένα μέρος ιδανικό ακόμη και για το φθινόπωρο. Τα γραφικά καλντερίμια της, η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της και τα παραδοσιακά ταβερνεία της, την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για το τριήμερο. Μια βόλτα από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, τον «ομφαλό της γης», που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αράχωβα, θα σας ενθουσιάσει και θα σας αναζωογονήσει.

Αράχωβα Eurokinissi


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα