Πάσχα στη Σύρο

Πάσχα στη Σύρο

Η "αρχόντισσα" των Κυκλάδων μας προσκαλεί με ένα εκπληκτικό video

Του Δημήτρη Μπαλή

Κάθε γωνιά της πατρίδας μας βιώνει με τον δικό της τρόπο τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα. Σε κάθε σημείο, στην ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα, τα έθιμα και οι παραδόσεις καλά κρατούν και προσκαλούν τον καθένα από εμάς να ζήσουμε από κοντά αυτή την εμπειρία.

Στη Σύρο, εδώ και αιώνες δυο διαφορετικοί θρησκευτικοί κόσμοι συμβιώνουν αρμονικά στην καρδιά του Αιγαίου. Με αριστοκρατική καταγωγή και φινέτσα, το γοητευτικό νησί των Κυκλάδων «φιλοξενεί» τον κοινό εορτασμό του από Ορθόδοξους και Καθολικούς πιστούς. Η Σύρος, αποτελώντας μια από τις λίγες γωνιές αρμονικής θρησκευτικής συνύπαρξης του πλανήτη, στέλνει μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας σε όλο τον κόσμο και μας προσκαλεί σε μια εμπειρία μοναδική και ασυναγώνιστη.

ADVERTISING

Η μυσταγωγική διάθεση του νησιού αυτών των ημερών αποτυπώνεται στα 2:30 λεπτά της ταινίας της Σύρου και μας μυεί στον δικό της ιδιαίτερο κόσμο. Κατανυκτική ατμόσφαιρα που «ντύνεται» με τη μυρωδιά των θυμιαμάτων και των αρωμάτων της φύσης. «Θλιμμένα» χρώματα που έρχονται σε γλυκιά αντίθεση με τα φωτεινά φρεσκοασβεστωμένα σοκάκια της Ερμούπολης. Θεϊκές ψαλμωδίες που εμπλουτίζονται από τους ήχους της θάλασσας. Γαλήνη και ταπεινότητα που συγκλονίζουν την ηρεμία του νησιού. Εντυπωσιακοί επιτάφιοι που οδηγούν τους ανθρώπους στο σημείο εκείνο που όλοι μαζί γίνονται ένα. Φωτισμένα αρχοντικά, φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, ευλαβικοί ύμνοι και καθηλωτική φύση χαρίζουν σε κατοίκους και επισκέπτες μια πραγματική ανάταση ψυχής.

Με βασικό όχημα την ταινία, η Marketing Greece για λογαριασμό του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, έχει σχεδιάσει μια πολυεπίπεδη ψηφιακή καμπάνια προβολής η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει διάρκεια έξι εβδομάδων. Η ολοκληρωμένη ψηφιακή καμπάνια περιλαμβάνει στοχευμένες ενέργειες με ψηφιακά αφιερώματα στο Discovergreece.com, σχεδιασμό και υλοποίηση Pick & Win διαγωνισμού, social media campaign και στοχευμένο digital advertising plan, με στόχο την προώθηση των ξεχωριστών εμπειριών που μπορεί να προσφέρει η Σύρος στο ταξιδιωτικό κοινό.  

Δείτε το video

Πηγή: driveandtravel.gr

SHARE:

24Media Network