Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πακετάρεις αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πακετάρεις αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο είναι το πιο χρήσιμο αντικείμενο που θα πρέπει να πάρει κανείς μαζί του όταν ετοιμάζεται για ένα ταξίδι με αεροπλάνο

Σίγουρα οι πρώτες επιλογές των επιβατών ενός αεροπλάνου όταν σκέφτονται αντικείμενα που χρειάζονται μαζί τους κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι ένα βιβλίο, ένα τάμπλετ ή ένα ζευγάρι ακουστικά.

Μία νέα έρευνα ωστόσο έρχεται να ανατρέψει όλες αυτές τις επιλογές και θεωρεί ότι το πιο χρηστικό αντικείμενο που πρέπει να έχει μαζί του κανείς όταν πραγματοποιεί ένα πολύωρο ταξίδι με αεροπλάνο είναι ένα… μπαλάκι του τένις!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μπορεί να έχουν άσχημες επιπτώσεις στο σώμα, καθώς λόγω της πίεσης και του μεγάλου ύψους οι επιβάτες μπορεί να αισθανθούν τα πόδια τους να πρήζονται. Πολλοί επίσης διαμαρτύρονται για πόνους στην πλάτη και στις αρθρώσεις.

Οι ταλαιπωρημένοι αυτοί επιβάτες καλούνται  να κάνουν μόνοι τους με την μπάλα του τένις ένα χαλαρωτικό μασάζ στα σημεία που τους ενοχλούν.

Όπως αναφέρει ο χειρουργός Ali Ghoz από την Ορθοπεδική Κλινική του Λονδίνου, ασκώντας απλά πίεση με την μπάλα του τένις στα πονεμένα μέρη του σώματος, αισθάνεται κανείς ένα “λυτρωτικό πόνο” που τον χαλαρώνει. Παράλληλα δεν ενοχλεί τον διπλανό του κάνοντας μεγάλες κινήσεις.

Tennis balls emblazoned with Wimbledon 2013 are placed on a court during a match at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, London, Monday, June 24, 2013. (AP Photo/Alastair Grant) ORG XMIT: WIM111 AP

 

(Πηγή: Mirror, Φωτογραφίες: AP Images / Alastair Grant, Ricardo Arduengo)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα