Προοπτικές απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάης – Αθήνας

Προοπτικές απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάης – Αθήνας

Συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Σαγκάης CCPIT Yang Jianrong.

Η ελληνοκινεζική συνεργασία αναπτύσσεται σε πολλούς τομείς και όσον αφορά τον τουρισμό έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα. Αν δει κάποιος διαφήμιση στα κινεζικά, στο χώρο παραλαβής των αποσκευών, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, δεν χρειάζεται να γνωρίζει τη γλώσσα για να καταλάβει τι προβάλλει. Οποιος Κινέζος αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα άνω των 250.000 ευρώ, παίρνει αυτόματα και βίζα παραμονής στη χώρα κι αυτό ενδυναμώνει τον τουρισμό από την ασιατική χώρα.

Οι Κινέζοι, λοιπόν, επισκέπτες της Ελλάδας, πολλαπλασιάζονται και προς αυτή τη κατεύθυνση έχει συμβάλλει η αεροπορική διασύνδεση. Ηδη έχουμε καθημερινή απευθείας σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου, ενώ τώρα συζητείται η προοπτική σύνδεσης και της Σαγκάης με την Αθήνα. Αυτό προέκυψε από την τελευταία συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαγκάης CCPIT, YangJianrong, παρουσία αντιπροσωπείας μελών του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών, κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Η υπουργός είχε συναντηθεί τον περασμένο Μάιο στη Σαγκάη με τον κ. Jianrong στο πλαίσιο των επαφώντης με αξιωματούχους, τουριστικούς ομίλους και αεροπορικές εταιρείεςγια την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και την καθιέρωση νέας απευθείας πτήσης Σαγκάης- Αθήνας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Σαγκάης επισήμανε τοενδιαφέρον τους για τη διερεύνηση των ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδαγιαεπενδύσεις στον ευρύτερο τουριστικότομέα. Εξέφρασε στηνυπουργό τη στήριξή τουστην προσπάθειά της για τηνκαθιέρωση απευθείας πτήσηςΣαγκάης- Αθήνας και την ενημέρωσε ότι ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, ο κ. Jianrong εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή της ΕλλάδαςστηΔιεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη το Νοέμβριο 2018, και απηύθυνε πρόσκληση στην υπουργό να παραστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα