25 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

25 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα νέα του προγράμματα που απευθύνονται τόσο σε οικογένειες όσο και σε σχολεία παρουσίασε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ το οποίο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας

To Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ είναι ένα μουσείο που γεννήθηκε από την αγάπη των εργαζομένων και των φίλων του που συντήρησαν και διέθεσαν υλικά που ήταν η μαγιά για την δημιουργία του. Οι άνθρωποι του οργανισμού το αγκάλιασαν και φρόντισαν να το εμπλουτίσουν και να είναι σήμερα το μοναδικό του είδους στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη. Στην συλλογή του διαθέτει πάνω από 4.500 αντικείμενα και περισσότερα από 14.000 αρχεία, έγγραφα και φωτογραφίες.

25 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Πριν από λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι του μουσείου παρουσίασαν τον νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων . Στο πλαίσιο των μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων για σχολικές ομάδες, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών μέσα από βιωματικά εικαστικά εργαστήρια, αλλά και εργαστήρια ζωγραφικής, τεχνολογίας, design και γλυπτικής. Φέτος εγκαινιάζεται και το «1 Φεστιβάλ Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ», όπου έργα των μικρών δημιουργών από κάθε εργαστήριο θα επιλεγούν από επιτροπή εικαστικών για να εκτεθούν σε χώρο του Μουσείου στο τέλος της χρονιάς. Οι εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα, με διαφορετικές θεματικές, από τη δορυφορική επικοινωνία μέχρι την τηλεφωνία των περασμένων ετών και από τα μηνύματα της αρχαιότητας μέχρι τον Γκράχαμ Μπελ και τον Γουλιέλμο Μαρκόνι. ( Αναλυτικά το πρόγραμμα).

25 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά : «Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Δημιουργούμε υποδομές που εξασφαλίζουν την επικοινωνία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά, να αλλάζουμε τα δεδομένα, να φέρνουμε νέες τεχνολογίες, με απόλυτο σεβασμό για την ιστορία μας και το έργο που έχουν επιτελέσει οι άνθρωποί μας. Σε αυτή την ιστορία του Ομίλου, αλλά και των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, μας ταξιδεύει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Για τα 25 χρόνια λειτουργίας του, σχεδιάσαμε φέτος ακόμη πλουσιότερες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, για να προσφέρουμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας σε μικρούς και μεγάλους.»
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ εντάσσεται στις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας. Είναι μια επένδυση στην κοινωνία που καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του Ομίλου ΟΤΕ. Παρά τη δύσκολη περίοδο, η επίσκεψη στο Μουσείο, αλλά και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι εντελώς δωρεάν.
Την προηγούμενη χρονιά συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου περισσότερα από 4.500 άτομα. Τα προγράμματα σχεδιάζονται με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού, εικαστικού και ψυχολόγου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 6201899, 210 6201999. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

25 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα


SHARE:

24Media Network