Αναβάθμισε το design του χώρου σου με βάσεις και αξεσουάρ για την τηλεόρασή σου!

Αναβάθμισε το design του χώρου σου με βάσεις και αξεσουάρ για την τηλεόρασή σου!

Συγκεντρώσαμε τα πιο ενδιαφέροντα αξεσουάρ που μπορούν να συνοδεύσουν την τηλεόρασή σου

Μια τηλεόραση μπορεί να έχει εξαιρετικό, κομψό σχεδιασμό που όχι μόνο δε δείχνει άσχημα στο σαλόνι ανεξάρτητα από το μέγεθός της αλλά το συμπληρώνει. Δε σημαίνει πως δε μπορεί να αναβαθμιστεί, ωστόσο, για να ταιριάζει περισσότερο αισθητικά ή να σου «λύσει» τα χέρια στο πρακτικό κομμάτι. Δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να αλλάζεις τα έπιπλά σου -είτε τη θέση τους στο χώρο είτε τα έπιπλα γενικώς- κι είναι απίστευτο πώς μια βάση μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς το δωμάτιο αλλά και τον τρόπο που παρακολουθείς τηλεόραση.

Πέρα από αυτή, διάφορα αξεσουάρ που πρέπει να συνοδεύουν την τηλεόρασή σου, άλλα μικρά κι άλλα μεγάλα, που θα βελτιώσουν αφάνταστα την καθημερινότητά σου. Μικρές ευκολίες που ποτέ δεν περίμενες ότι θα σου γίνουν απαραίτητες, μέχρι να συνειδητοποιήσεις ποια προβλήματα σου λύνουν. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αξεσουάρ που θα μπορούσαν να συνοδεύσουν την τηλεόρασή σου.

Διάλεξε την κατάλληλη βάση για το χώρο σου


Το παν στην τηλεόραση είναι να έχεις άνεση. Ο κατάλληλος καναπές, η κατάλληλου μεγέθους τηλεόραση, το κατάλληλο έπιπλο, η κατάλληλη γωνία θέασης: όλα παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην απόλαυση, οτιδήποτε κι αν παρακολουθείς. Βέβαια, θέλει αρκετή μελέτη για να έρθουν όλα αυτά μαζί, ειδικά όταν το σαλόνι και τα έπιπλα συνδυάστηκαν με μια τηλεόραση κατά νου και πλέον καλούνται να φιλοξενήσουν μια άλλη. Η πιο εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι μια βάση, οι οποίες ευτυχώς, κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια κι είναι βέβαιο πως υπάρχει μια βάση που ταιριάζει απόλυτα στο χώρο σου.

Για αρχή, οι πιο δημοφιλείς είναι οι επιτοίχιες, αυτές που βιδώνονται στον τοίχο και συνήθως διαθέτουν ρυθμιζόμενο βραχίονα. Χάρη στο βραχίονα, μπορείς να της αλλάζεις θέση και κλίση απλώς τραβώντας την προς τα εκεί που θέλεις, οπότε σε ένα μεγάλο σαλόνι θα βοηθήσει να βρεθεί η κατάλληλη θέση για να απολαύσετε όλοι μαζί μια ταινία. Πέραν του σαλονιού, βοηθάει και στην εξοικονόμηση χώρου, καθώς χάρη στον βραχίονα μπορεί να τραβηχτεί εντελώς πίσω και η τηλεόραση να γίνει σχεδόν ένα σώμα με τον τοίχο όταν δε βρίσκεται σε χρήση. Υπάρχουν και σταθερές επιτοίχιες βάσεις που εξυπηρετούν απευθείας αυτό τον σκοπό.

Μετά, οι βάσεις-τρίποδα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς, καθώς μπορούν να μετατρέψουν την τηλεόραση σε ένα είδος «πίνακα ζωγραφικής» – τουλάχιστον, να δώσουν αυτή την εντύπωση. Στέκονται σαν καβαλέτα και η τηλεόραση βιδώνεται επάνω τους για ασφάλεια, κι έτσι σε πιο ανοιχτούς χώρους ή έξυπνα τοποθετημένες ανάμεσα σε έπιπλα μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς το δωμάτιο. Παράλληλα, δεν τίθεται θέμα σταθερότητας μιας και πέρα από το βίδωμα στον κορμό, τα πόδια συνήθως έχουν αντιολισθητική επένδυση στις άκρες και ενισχυμένη κατασκευή.

Κάτι παρόμοιο, όμως όχι ακριβώς, είναι οι βάσεις δαπέδου. Πρακτικά, εξυπηρετούν περίπου τον ίδιο σκοπό, αλλά μπορεί να διαθέτουν ευκολίες όπως ρυθμιζόμενο ύψος ή κλίση. Μάλιστα, κάποιες διαθέτουν και ροδάκια οπότε μπορείς να μεταφέρεις την τηλεόραση από το δωμάτιο στο μπαλκόνι για να δείτε μια ταινία κάτω από τα αστέρια.

Τέλος, υπάρχουν οι βάσεις οροφής που απαλλάσσουν εντελώς το δάπεδο από την… παρουσία τους, καθώς στηρίζονται εξ ολοκλήρου στο ταβάνι. Αρκετές διαθέτουν ρυθμιζόμενο ύψος και κλίση, με ορισμένες να ενσωματώνουν αυτόματο μηχανισμό ανύψωσης για να τις χειρίζεσαι με τηλεχειριστήριο, αντί να τις ανεβοκατεβάζεις με το χέρι ή να χρειάζεσαι σκαλοπάτι.

Δύο κομψές λύσεις για ήχο

Κανείς δεν συμπαθεί τα καλώδια (τουλάχιστον αισθητικά), όμως δύσκολα θα αντιστέκονταν σε ποιοτικό ήχο. Είναι σημαντικό συστατικό για την απόλαυση μιας ταινίας, ενός αγώνα και φυσικά απαραίτητο κομμάτι για μουσική, αλλά τα ηχοσυστήματα surround με πολλαπλά ηχεία και woofer ίσως δεν μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε χώρο – είτε λόγω μεγέθους είτε λόγω καλωδίων. Πλέον, υπάρχουν δύο εξίσου βολικές λύσεις για το πρόβλημα του ήχου. Η πρώτη είναι τα soundbars, διακριτικές μπάρες με ηχεία στο εσωτερικό τους που συνήθως τοποθετούνται ακριβώς κάτω από την τηλεόραση – ορισμένες συνοδεύονται κι από woofer, συχνά ασύρματο. Με μια τέτοια ηχόμπαρα, ο ήχος ανεβαίνει επίπεδο τόσο σε ένταση όσο και σε καθαρότητα, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις στο έπακρο ταινίες, παιχνίδια και μουσική χωρίς να απαιτείται κάποια εγκατάσταση που καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Πολλά soundbars προσφέρουν και surround ήχο, ενσωματώνοντας πολλαπλά ηχεία οπότε μπορείς να έχεις τα οφέλη ενός κλασικού home cinema χωρίς τις απαιτήσεις σε χώρο.

Αν θέλεις κάτι ακόμη μικρότερο, που σου δίνει και την ευκαιρία να το χρησιμοποιείς όλη τη μέρα χωρίς πιθανή ενόχληση για άλλους, τότε ασύρματα ακουστικά για τηλεόραση είναι η απάντηση. Για αποκλειστική χρήση σε τηλεόραση, προτείνονται ακουστικά που λειτουργούν μέσω RF (ραδιοσυχνότητες) ή IR (υπέρυθρες), καθώς δεν έχουν καθυστέρηση, έχουν μεγάλη εμβέλεια και μπορούν να παράγουν άκρως ποιοτικό ήχο (που είναι και το ζητούμενο). Για κάτι πιο ευέλικτο, εφόσον η τηλεόραση διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth, μπορείς να προτιμήσεις ένα ζευγάρι Bluetooth ακουστικών αρκεί να υποστηρίζει το ένα το άλλο (δηλαδή η έκδοση Bluetooth να είναι ίδια, όμως οι νεότερες εκδόσεις υποστηρίζουν κάθε προηγούμενη). Έτσι, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ακουστικά αυτά ακόμη και με το κινητό σου ή τον υπολογιστή πέρα από την τηλεόραση.

Όσα χρειάζεσαι για ένα οικιακό σινεμά

Αν είσαι σινεφίλ, παρακολουθείς σειρές, δε χάνεις αγώνα της ομάδας σου ή τρέχεις για να προλάβεις την αγαπημένη σου εκπομπή, τότε γνωρίζεις την αξία του να έχεις πάντοτε πρόσβαση στο περιεχόμενό σου. Οι smart τηλεοράσεις υποστηρίζουν κάποιες εφαρμογές, όπως το Netflix, όμως όχι όλες – κι από την άλλη, ενδέχεται η τηλεόρασή σου να μην είναι smart. Όλα λύνονται: με ένα media player, μπορείς να μετατρέψεις την απλή τηλεόρασή σου σε έξυπνη ή να αποκτήσεις πρόσβαση σε ντουζίνες εφαρμογών που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσες να έχεις. Ιδανικά, ένα Android TV box θα σου δώσει απίστευτη ελευθερία, έχοντας πρόσβαση στο Google Play Store από όπου μπορείς να κατεβάσεις αμέτρητες εφαρμογές, ακόμη και browser για να περιηγείσαι στο internet στη μεγάλη οθόνη.

Το σερφάρισμα στο internet και η οποιαδήποτε ανάγκη πληκτρολόγησης, βέβαια, δεν είναι και τόσο βολικά με το χειριστήριο της τηλεόρασης καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία δε διαθέτουν πολλά πλήκτρα οπότε επιλέγεις ένα-ένα τα ψηφία. Αυτό λύνεται με ένα πληκτρολόγιο, κατά προτίμηση ασύρματο για να γλιτώσεις τα καλώδια, που μπορείς να συνδέσεις στην τηλεόρασή σου. Μάλιστα, ορισμένες υποστηρίζουν και ποντίκι, έτσι κάποια πληκτρολόγια ενσωματώνουν επιφάνεια αφής στη μια πλευρά για να σου δώσουν ό,τι πιο κοντινό σε εμπειρία υπολογιστή, από την άνεση του καναπέ σου.

Για πιο παραδοσιακούς τύπους, ένα Blu-Ray player είναι άψογη λύση, με κομψό και μικρό σώμα πλέον αλλά καμία υποχώρηση σε δυνατότητες: ένα αξιόλογο 4K Blu-Ray player θα σου επιτρέψει να βλέπεις τις αγαπημένες σου ταινίες με αναλλοίωτη, κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας που το streaming απλώς δεν μπορεί να φτάσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα