Animal Crossing: New Horizons – Το video game που έκανε θραύση στην καραντίνα

Animal Crossing: New Horizons – Το video game που έκανε θραύση στην καραντίνα
Animal Crossing: New Horizons

Το βιντεοπαιχνίδι της Nintendo αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο την περίοδο πανδημίας του κορονοϊού. Αξιοσημείωτο ότι δεν περιέχει βία ή χαρακτήρες κακών.

Αύξηση 33% στα έσοδά της για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, ανακοίνωσε πριν λίγες η Nintendo, με τα περισσότερα από τα 2,4 δισ. δολάρια να οφείλονται στο “Animal Crossing: New Horizons”, το video game που έγινε ανάρπαστο την περίοδο της καραντίνας παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις πρώτες έξι εβδομάδες κυκλοφορίας του στην αγορά, πούλησε 13 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πρόκειται για ένα game που κυκλοφόρησε η Nintendo στις 20 Μαρτίου. Οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο ενός μοναχικού ανθρώπου που βρίσκεται σε ένα νησί, γεμάτο με ανθρωπόμορφα ζώα. Δεν υπάρχει κάτι κακό, καθόλου βία.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να καταφέρουν να χτίσουν μια “κανονική” κοινωνία, που θα έχει καταστήματα, γέφυρες και άλλες ανέσεις για τους κατοίκους της. Βέβαια, ένας από τους λόγους που έχει γίνει τόσο δημοφιλές είναι το ότι δεν υπάρχουν σκορ ή συγκεκριμένοι χρονικά deadlines, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε παίκτης μπορεί να κάνει κάθε μέρα όσα θέλει και με τον ρυθμό που επιθυμεί.

Ένα άλλο από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του εν λόγω παιχνιδιού είναι ότι ακολουθεί τον χρόνο της πραγματικής ζωής, δηλαδή ένα λεπτό στο Animal Crossing ισούται με ένα κανονικό λεπτό της ώρας. Το παιχνίδι αλλάζει μέρα με τη μέρα, με νέα ψάρια και διάφορες εκπλήξεις να εμφανίζονται σε συγκεκριμένες εποχές ή μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα