Apple: Δεν ενημέρωσε 128 εκατ. κατόχους iPhone για ενδεχόμενο χακάρισμα

Apple: Δεν ενημέρωσε 128 εκατ. κατόχους iPhone για ενδεχόμενο χακάρισμα
Τα γραφεία της Apple AP

Μία σειρά από emails αποδεικνύουν ότι η Apple απέφυγε σκοπίμως να ενημερώσει τους εκατομμύρια χρήστες iPhone για ενδεχόμενο χακάρισμα.

H Epic Games αποκάλυψε emails, κατά τα οποία η Apple φαίνεται να απέφυγε σκοπίμως να ενημερώσει τους κάτοχους των iPhone για ένα αρκετά επικίνδυνο malware στο iOS.

Οι ερευνητές εντόπισαν το μεγάλο χακάρισμα κατά το λανσάρισμα της συσκευής iPhone 6s. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Techgear.gr, περίπου 40 κακόβουλες «XCodeGhost» εφαρμογές βρέθηκαν στο App Store, οι οποίες σύντομα ανήλθαν στον εντυπωσιακό αριθμό των 40.000 κακόβουλων εφαρμογών. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές περιείχαν έναν κώδικα, ο οποίος «μόλυνε» τη κινητή συσκευή iPhone και την «παρέσυρε» σε ένα botnet, το οποίο υπέκλεβε προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό αργότερα παρουσιάστηκε ως ένα εργαλείο ανάπτυξης των εφαρμογών της Apple, επονομαζόμενο ως «Xcode», που προσέθετε κρυφά τον «ιό» σε όλες τις εφαρμογές που δημιουργούνταν.

Η Epic Games κατέθεσε όλα τα σχετικά έγγραφα στο δικαστήριο που αποδεικνύουν πως η Apple επέλεξε να μην ενημερώσει 128 εκατομμύρια χρήστες σχετικά με το χακάρισμα.

Ο αντιπρόεδρος του App Store, Matthew Fischer, απευθυνόμενος στον Senior Vice President of Worldwide Marketing, Greg Joswiak και στους δημοσιοσχετίστες του App Store, Tom Neumayr και Christine Monaghan είχε γράψει: «Joz, Tom, και Christine λόγω του μεγάλου αριθμού των πελατών μας που ενδέχεται να επηρεαστούν, επιθυμούμε να τους ενημερώσουμε με ένα email;». Το αναφερόμενο email δεν στάλθηκε ποτέ στους χρήστες.

Μάλιστα, η απάντηση στην ερώτηση του Fischer ήταν η εξής:

«Εάν ενημερώσουμε τους χρήστες, ο Dale Bagwell από την Εξυπηρέτηση Πελατών θα είναι έτοιμος να το διαχειριστεί. Πρέπει να ληφθεί υπόψη όμως ότι αυτό θα δημιουργήσει αρκετές προκλήσεις, καθώς οι λήψεις αυτών των εφαρμογών πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλη κλίμακα παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα