Αυτή η πατέντα μπορεί να αλλάξει τη λειτουργικότητα του Apple Watch

Αυτή η πατέντα μπορεί να αλλάξει τη λειτουργικότητα του Apple Watch

Γιατί η Apple θέλει να ενσωματώσει αισθητήρες και άλλα εξαρτήματα στο μπρασελέ των ρολογιών της

Παναγιώτης Μαρκίδης

Αρκετά συχνά, η κατοχύρωση πατεντών και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας φανερώνουν κάποια από τα μελλοντικά σχέδια ενός κατασκευαστή. Στην περίπτωση της Apple, η σχετική διαδικασία έχει στο παρελθόν λειτουργήσει πολλές φορές αποκαλυπτικά και κάποιες άλλες αποδείχτηκε ότι απλά επρόκειτο για εξεζητημένες ιδέες, που τελικά δεν βρήκαν λόγο εφαρμογής.

Η πρόσφατη κατοχύρωση μια πατέντας που αφορά σε «πολυλειτουργικά μπρασελέ» έχει εξάψει τη φαντασία όσων προσδοκούν ότι η Apple θα παρουσιάσει στο μέλλον κάποια επόμενη έκδοση του ρολογιού της που θα μπορεί να λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από το iPhone. «Τα εξαρτήματα που περιλαμβάνονται στα τμήματα του λειτουργικού μπρασελέ μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που συνδέονται με οποιαδήποτε λειτουργία», αναφέρει (όπως συνηθίζεται) γενικόλογα η Apple, στην αίτηση για το δίπλωμα κατακύρωσης της σχετικής ευρεσιτεχνίας της.

Αυτό, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, μεταφράζεται ως πρόθεση να ενσωματωθούν στο μπρασελέ (και όχι τα λουράκια) κάποιου επόμενου Apple Watch βιομετρικοί αισθητήρες, κάμερες, μπαταρίες ή ακόμα και μικρές φωτοβολταϊκές κυψέλες, οι οποίες θα έδιναν στο ρολόι μεγαλύτερη αυτονομία.

Επιπλέον, μεταξύ των οποιονδήποτε ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, όπως αναφέρει η Apple, θα μπορούσε να είναι μικροσκοπικές κεραίες σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, κάτι που θα σήμαινε ότι το ρολόι θα μπορούσε να λειτουργήσει εντελώς αυτόνομα, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνεί –έστω μια στο τόσο- με το iPhone.

Ακόμα μία παράμετρος που ίσως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εταιρεία στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως η ενσωμάτωση περισσότερων βιομετρικών αισθητήρων στο μπρασελέ (το Apple Watch διαθέτει ήδη αισθητήρα καταγραφής του καρδιακού παλμού) δεν θα καθυστερούσε λόγω πρόσθετων εγκρίσεων τον κύκλο ανάπτυξης του ίδιου του ρολογιού. Επιπλέον, η αξιοποίηση του μπρασελέ προσφέρει περισσότερο ωφέλιμο χώρο τοποθέτησης αισθητήρων και άλλων εξαρτημάτων, δεδομένου πάντα του περιορισμένου μεγέθους ενός ρολογιού.

SHARE:

24Media Network