‘Charlie Bit My Finger’: Το θρυλικό meme πωλήθηκε σαν NFT – η αστρονομική του τιμή

‘Charlie Bit My Finger’: Το θρυλικό meme πωλήθηκε σαν NFT – η αστρονομική του τιμή

Ένα από τα πρώτα video που ανέβηκαν στο YouTube, μια στιγμή από την καθημερινότητα του 3χρονου Χάρι και του μικρού αδελφού του, πωλήθηκε ήδη ως NFT, 14 χρόνια αργότερα. Πόσο αξίζει σήμερα.

Το ‘Charlie Bit My Finger’ αναμένεται να σβηστεί για πάντα από το YouTube. Ένας meme-θεσμός που έχει γεννήσει εκατομμύρια παραλλαγές μέσα στα 14 χρόνια της ύπαρξης του, πωλήθηκε ήδη έναντι ποσού 760,999 δολαρίων.

Το συγκεκριμένο meme στην αρχική του μορφή ως video, δείχνει τα δυο αδέλφια να παίζουν ώσπου ο Τσάρλι δαγκώνει τον μεγάλο του αδελφό κι εκείνος διαμαρτύρεται. Μια από τις ελάχιστες εκδοχές του αποσπάσματος που παραμένει στο YouTube μέχρι στιγμής, έχει περίπου 900 εκατομμύρια views.

Όμως στις αρχές του μήνα η οικογένεια Ντειβις – Καρ – οι γονείς των δυο αγοριών, έβαλαν σε δημοπρασία το video σε μορφή NFT. Σύμφωνα με τους γονείς των παιδιών, ο ιδιοκτήτης θα έχει την ευχέρια να μεταχειριστεί το video όπως εκείνος επιθυμεί και να δημιουργήσει όσες κωμικές παραλλαγές επιθυμεί.

Στη δημοπρασία του ‘Charlie Bit My Finger’ νικητής ήταν ο χρήστης “3fmusic”, που εικάζεται πως συνδέεται με το ομώνυμο δισκογραφικό label αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαριών που έχει ως έδρα το Ντουμπάι.

Ο Χάουαρντ Ντέιβις-Καρ, δήλωσε πως με τα χρήματα από το NFT, τα δυο του παιδιά θα μπορέσουν να σπουδάσουν σε όποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν και να κάνουν τη δουλειά των ονείρων τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα