Εφαρμογές Android: Γιατί σταμάτησαν να λειτουργούν και ποια είναι η λύση για να τις επαναφέρεις

Εφαρμογές Android: Γιατί σταμάτησαν να λειτουργούν και ποια είναι η λύση για να τις επαναφέρεις
Shutterstock

Ένα πρόβλημα σε πολλές εφαρμογές των συσκευών Android έχει παρατηρηθεί από τα ξηεμρώματα της Τρίτης. Δείτε πώς θα το αντιμετωπίσετε.

Αρκετοί χρήστες συσκευών Android σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν από τα ξημερώματα προβλήματα με πολλές εφαρμογές (π.χ. Gmail), λαμβάνοντας ειδοποιήσεις που τους ενημερώνουν ότι σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε ένας καταιγισμός αναφορών στα κοινωνικά δίκτυα και το πρόβλημα εντοπίστηκε ταχύτατα, αλλά μέχρι στιγμής η Google έχει αρκεστεί μόνο στη δήλωση πως για την κατάσταση ευθύνεται η εφαρμογή συστήματος “Android System WebView”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι αυτή που επιτρέπει το άνοιγμα παραθύρου browser εντός των εφαρμογών (π.χ. όταν ανοίγεις ένα link από το Gmail βλέπεις την ιστοσελίδα απευθείας από εκεί).

Όπως αναφέρει το Techgear, Η πιο σύντομη λύση για να διορθώσει κανείς τα προβλήματα είναι να πραγματοποιήσει απεγκατάσταση των updates του WebView μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής του, μετά στην ενότητα Apps, μετά στην εφαρμογή Android System WebView και τέλος επιλέγοντας “Uninstall Updates”.

Λογικά μέσα στις επόμενες ώρες θα λυθεί οριστικά το ζήτημα και περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση από τη Google για να εξηγήσει τι συνέβη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα