Εφαρμογή κατά του κορονοϊού σχεδιάστηκε στη Σιγκαπούρη

Εφαρμογή κατά του κορονοϊού σχεδιάστηκε στη Σιγκαπούρη
Κινητό τηλέφωνο Eurokinissi Sports

Πώς λειτουργεί και τι θα προσφέρει στην καταπολέμηση περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού.

Η Σιγκαπούρη έθεσε σε λειτουργία μία εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού, η οποία θα επιτρέπει στις αρμόδιες Αρχές να ταυτοποιούν ποιος έχει εκτεθεί σε ανθρώπους που νοσούν, μήπως και αναχαιτιστεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Η εφαρμογή TraceTogether θα λειτουργεί μέσω της ανταλλαγής σημάτων Bluetooth μεταξύ τηλεφώνων από κοντινή απόσταση έτσι ώστε να εντοπίζονται οι υπόλοιποι χρήστες της σε απόσταση 2 μέτρων. Τα δεδομένα από τα τηλέφωνα με την εφαρμογή θα αποθηκεύονται τοπικά σε καθένα από αυτά, βάσει της τεχνολογίας που ανέπτυξαν το υπουργείο Υγείας και η Κυβερνητική Υπηρεσία Τεχνολογίας (GovTech) της Σιγκαπούρης.

Οι χρήστες θα πρέπει να στέλνουν τους κωδικούς εισόδου τους όποτε τους ζητεί το υπουργείο Υγείας, ειδάλλως οι αρχές δεν θα μπορούν να γνωρίζουν τα δεδομένα. Τα δεδομένα στα τηλέφωνα των χρηστών θα είναι κωδικοποιημένα και η εφαρμογή δεν θα έχει πρόσβαση σε άλλες πληροφορίες, όπως η τοποθεσία του χρήστη.

Η σχεδίαση του προγράμματος διατηρεί την ιδιωτικότητα του χρήστη από τους υπόλοιπους“, διευκρίνισε ο υπουργός Τζανίλ Πουθουτσεάρι στους δημοσιογράφους.

Αν και η χρήση της εφαρμογής δεν είναι υποχρεωτική, η κυβέρνηση θα παροτρύνει τους πολίτες να την εγκαταστήσουν στα κινητά τους. Μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας η GovTech θα καταργηθεί, σύμφωνα με την περιγραφή της στο Apple App Store.

H Σιγκαπούρη έχει εφαρμόσει αυστηρότατα μέτρα για την αντιμετώπιση του covid-19, τα οποία περιλαμβάνουν αστυνομικούς ελέγχους και κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό υπόπτων φορέων. Τον περασμένο μήνα απήγγειλε κατηγορίες σε ένα ζευγάρι γιατί έδωσε ψευδείς πληροφορίες για τις κινήσεις του στις αρχές που προσπαθούσαν να εντοπίσουν τις επαφές του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα