Ευρωπαίοι δήμαρχοι σε "αγώνα δρόμου" για δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους

Ευρωπαίοι δήμαρχοι σε "αγώνα δρόμου" για δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους

Δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους διεκδικούν Δήμοι από όλη την Ευρώπη.

Δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους διεκδικούν Δήμοι από ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, στις 2 ώρα Ελλάδας, ξεκινάει ο… αγώνας δρόμου για τη συμμετοχή 8.000 δήμων στο πρόγραμμα WiFi4EU που θα διαρκέσει ως το 2020. Η φάση είναι… όποιος προλάβει πρώτος, οπότε Δήμοι της Ελλάδας… σπεύσατε!

Η πρόσκληση θα είναι ανοικτή έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 στις 17:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, 120 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 8.000 δήμους σε ολόκληρη την ΕΕ, έως το 2020. Για την επεξεργασία του πολύ μεγάλου αριθμού αιτήσεων ανά την Ευρώπη, η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και πλήρως ηλεκτρονική.

 Αφού εγγραφούν στην ειδική πύλη WiFi4EU, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για το αξίας 15.000 ευρώ κουπόνι του προγράμματος WiFi4EU, με ένα μόνο κλικ. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από ένας στους πέντε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν καταχωρίσει τα στοιχεία τους στην ειδική διαδικτυακή πύλη WiFi4EU. Όσοι δήμοι δεν έχουν εγγραφεί και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι μπορούν ακόμη να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη μέχρι την έναρξη της πρόσκλησης στις 7 Νοεμβρίου.

ADVERTISING

 Με το κουπόνι, ο δήμος θα μπορεί να εγκαταστήσει σημείο πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες. Η Επιτροπή επιλέγει σχέδια βάσει της σειράς εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Στην προσεχή πρόσκληση, οι πρώτοι 2.800 δήμοι θα αποκτήσουν κουπόνι WiFi4EU, ενώ εξασφαλίζεται σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ ότι θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια.

 Κατά την επόμενη διετία, θα δημοσιευτούν τρεις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU, περίπου μία ανά εξάμηνο. Τα χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Θα χρηματοδοτηθούν δίκτυα που δεν αναπαράγουν υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες δωρεάν προσφορές παρόμοιας ποιότητας.

SHARE:

24Media Network