Γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις έρευνα αγοράς για να αγοράσεις λάπτοπ

Γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις έρευνα αγοράς για να αγοράσεις λάπτοπ

Η απάντηση είναι απλή. Ψάξαμε εμείς για σένα και καταλήξαμε σε ένα λάπτοπ που μάς γοήτευσε χάρη στον λεπτό του σχεδιασμό και τα πανίσχυρα χαρακτηριστικά του.

Η αγορά ενός λάπτοπ δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν είσαι απαιτητικός χρήστης κι αν ο σκοπός για τον οποίο θες να το αγοράσεις δεν περιορίζεται στην πασιέντζα και τον ναρκαλιευτή (υπάρχουν ακόμα αυτά;).

Η τηλεργασία, το gaming, οι ουκ ολίγες πλατφόρμες ταινιών είναι πλέον φαινόμενα των ημερών μας που διεισδύουν όλο και πιο δυναμικά στην καθημερινότητά μας, μαζί φυσικά με την τεχνολογική εξέλιξη που δημιουργεί μία άσβεστη επιθυμία για όλο και καλύτερα μηχανήματα. Μαζί με αυτά, αυξάνονται και οι απαιτήσεις μας, οι προσδοκίες μας για τα χρήματα που θα δαπανήσουμε, καθώς και τα ερωτήματα όπως “πώς θα χωρέσουν όλα αυτά σε ένα;”.

Η απάντηση κρύβεται σε μερικές ίντσες και ένα “λεπτεπίλεπτο” πολυεργαλείο που σου δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο να τα αποκτήσεις αλλά και να τα έχεις παντού και πάντα δίπλα σου εφόσον επιθυμείς.

Αναρωτηθήκαμε κι εμείς μαζί σου, ψάχνοντας για ένα λάπτοπ που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα παραπάνω, με επάρκεια, αλλά και γοητεία, αφού το design για πολλούς είναι το ήμισυ του παντός, πέρα από τα specs που κρύβονται πίσω από τη “βιτρίνα”.

Μετά από ενδελεχή έρευνα αγοράς, ψάχνοντας για ένα σύγχρονο μηχάνημα, με δυνατότητες που θα ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό gamer, εργαζόμενο ή απλό χρήστη και με έναν κομψό σχεδιασμό ώστε να σε ακολουθεί περήφανα, χωρίς να προσθέτει βάρος και να πιάνει χώρο στο γραφείο σου καταλήξαμε σε ένα λάπτοπ που τα έχει όλα.

Ο λόγος για το MateBook 14s της HUAWEI, το οποίο προσφέρει μία αναβαθμισμένη και ολοκληρωμένη εμπειρίας χρήσης χάρη στα πανίσχυρα χαρακτηριστικά και τις υψηλές αποδόσεις του, αλλά και μία ντελικάτη αισθητική χάρη στον ελαφρύ του σχεδιασμό και την κορυφαία κατασκευή του.

Από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε και θα σας παραθέσουμε πιο αναλυτικά ακολούθως, πέρα από τον λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό που κάνει τη διαφορά, είναι η οθόνη αφής, ο “σκληροπυρηνικός” επεξεργαστής Intel Core 11 11ης γενιάς, το refresh rate έως 90Hz για να παίζετε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, το τετραπλό ηχητικό σύστημα για μία απίστευτη εμπειρία ταινιών, μουσικής κα, η ανθεκτική του μπαταρία και κυρίως η αναβαθμισμένη συνεργασία μεταξύ των συσκευών που θα κάνουν το γραφείο σας “έξυπνο”, συνδυάζοντας όλες σας τις συσκευές.

Το νέο HUAWEI MateBook 14s 14,2 ιντσών αποτελεί ένα “επαναστατικό” και καινοτόμο μηχάνημα που φαίνεται πως ήρθε να “ταράξει” τα νερά στην αγορά, μαγνητίζοντας το βλέμμα μας και κερδίζοντας αμέσως τα πρωτεία, αφού μετά από κάθε σύγκριση που πραγματοποιούσαμε, υπερτερούσε και μάλιστα με διαφορά.

Το πιο όμορφο και έξυπνο αξεσουάρ στο γραφείο σου

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς το HUAWEI MateBook 14s σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας ματιά. Είναι μικρό, κομψό, με έντονες γωνίες που του δίνουν μία πολύ φινετσάτη και μοντέρνα αίσθηση, η οποία επιβεβαιώνεται από τα μόλις 1,43 κιλά του (τόσο ζυγίζει) χάρη στο μεταλλικό του φινίρισμα που το καθιστά ελαφρύ και άνετο. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα να το έχεις συνεχώς μαζί σου, όποια στιγμή της ημέρας θες και όπου θες, αφού δεν βαραίνει την τσάντα σου, μπορείς πανεύκολα να το κρατάς στα χέρια και σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει “κατάληψη” στο γραφείο σου. Να σημειωθεί εδώ πως, άλλα λάπτοπ αντίστοιχων χαρακτηριστικών που εξερευνήσαμε στην αγορά, απαιτούν πολύ περισσότερο χώρο στο γραφείο και… κόπο στο κουβάλημα, με τις δυνατότητές να μην έχουν “συμπτυχθεί” το ίδιο αποτελεσματικά στις ίντσες του πρωτοποριακού αυτού MateBook.

Το οποίο βέβαια, αν μας ρωτάς σχετικά με τις αποχρώσεις του, εκτός από το premium Space Grey και το έντονο Mystic Silver, διατίθεται και σε μια νέα χρωματική απόχρωση, μοναδική και ξεχωριστή, το Spruce Green.

Ως προς τα υπόλοιπα εξωτερικά του χαρακτηριστικά, να σου πούμε πως διαθέτει οθόνη FullView, σήμα-κατατεθέν της σειράς MateBook, με τέσσερα στενά bezels και εμπρόσθια κάμερα.


Μάλιστα, η υψηλή αναλογία οθόνης-συσκευής στα 90% χαρίζει συναρπαστική οπτική εμπειρία, ενώ το aspect ratio στα 3:2 επιτρέπει στην οθόνη να εμφανίζει περισσότερο περιεχόμενο σε κάθετη διάταξη. Επίσης, υποστηρίζει ευρεία γκάμα χρωμάτων 100% sRGB, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην οθόνη να αποδώσει 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα, με ζωντανές εικόνες και ομαλές μεταβάσεις.

Ως προς το πάνελ, διαθέτει οθόνη αφής FullView 2,5Κ με αναλογία διαστάσεων 3:2 ιδανική για επαγγελματική χρήση, η οποία προσφέρει συναρπαστική οπτική εμπειρία, ενώ η υποστήριξη πολλαπλής αφής 10 σημείων σου επιτρέπει να είσαι πιο αποτελεσματικός όταν ολοκληρώνεις παράλληλες εργασίες.

Η οθόνη του HUAWEI MateBook 14s υποστηρίζει refresh rate έως 90Hz για ομαλή περιήγηση. Πιέζοντας ταυτόχρονα το πλήκτρο Fn και R, η λειτουργία του μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ 60Hz για καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και 90Hz για αρτιότερα γραφικά. Το νέο λάπτοπ παρέχει διπλή προστασία ματιών στους χρήστες με τις πιστοποιήσεις TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) και Flicker Free, οι οποίες ελαττώνουν την κόπωση των ματιών και προστατεύουν τα μάτια των χρηστών. Επίσης, διαθέτει αισθητήρα φωτός που αντιλαμβάνεται τα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα φώτα και ρυθμίζει ανάλογα τη φωτεινότητα της οθόνης.

Απίστευτα γραφικά, τρομερές επιδόσεις

Πάμε και στα ενδότερα τώρα. Είτε το θέλεις για ατελείωτες ώρες gaming (το βάζουμε πρώτο γιατί, αν ικανοποιείται ένας απαιτητικός gamer σημαίνει πως ικανοποιούνται όλοι), είτε για να εργάζεσαι σκληρά, είτε για να βλέπεις ταινίες, σειρές, να ακούς μουσική, ή τέλος πάντων αν το θες για όλα αυτά μαζί, πρέπει να ξέρεις πως αυτό το… μικρό στο μάτι μηχάνημα είναι θαυματουργό ως προς τις επιδόσεις του,


Κι αυτό διότι περιλαμβάνει τον νέο επεξεργαστή Intel® Core 11, 11ης γενιάς και διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά Intel® Iris® Xᵉ, ενώ χάρη στη λειτουργία βέλτιστης απόδοσης που διαθέτει μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις του ακόμα περισσότερο με το πάτημα δύο απλών κουμπιών και συγκεκριμένα μέσα από τη συντόμευση Fn+P ( αύξηση της CPU TDP στα 45W).

Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης σε 1TB NVMe PCle SSD, ενώ αυτό που πραγματικά μας έκανε εντύπωση είναι πως, ακόμα και οι ανεμιστήρες του (HUAWEI Shark fin) είναι προηγμένης τεχνολογίας, για πιο αποτελεσματική και αθόρυβη ψύξη.

Ηχεία για “να την ακούσεις”

Ο ήχος ήταν αυτό που μας “έκλεψε” την καρδιά και μας εντυπωσίασε, ίσως περισσότερο, από όλα. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως ένα τόσο κομψό και λεπτό λάπτοπ μπορεί να πιάσει τέτοια απόδοση στον ήχο, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για να το επιλέξουμε από τα υπόλοιπα της αγοράς και να το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Η ποιότητα του ήχου παρουσιάζει παροιμιώδη βελτιωμένη χάρη στην υποστήριξη HUAWEI SOUND και τα τετραπλά “ενισχυμένα” του ηχεία.

Το HUAWEI SOUND εμφανίζεται για πρώτη φορά στο MateBook 14s για να προσφέρει απολαυστική εμπειρία ήχου. Το νέο λάπτοπ διαθέτει ηχητικό σύστημα τεσσάρων ηχείων, που αποτελείται από δύο tweeters και δύο woofer, τα οποία παράγουν ισχυρά μπάσα και εντυπωσιακά πρίμα. Τα ηχεία υποστηρίζουν αλγόριθμους αναπαραγωγής ήχου της HUAWEI για τη δημιουργία ήχων υψηλής ποιότητας και από τις δύο πλευρές της συσκευής.


Τέσσερα μικρόφωνα τοποθετημένα στις πλευρές του λαμβάνουν ήχους από απόσταση έως και 5 μέτρων, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη ρυθμίζει το noise cancellation και καθιστά κάθε ήχο κρυστάλλινο. Πρόκειται για μία σημαντική καινοτομία, καθώς είναι το πρώτο λάπτοπ που διαθέτει Personal Voice Enhancement για την εξάλειψη του περιβάλλοντος θορύβου, ώστε η φωνή του χρήστη να ακούγεται δυνατά και καθαρά κατά τη διάρκεια κλήσεων ή συσκέψεων.

Ολοκληρωμένη εμπειρία, μα κυρίως “έξυπνη”

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να τα έχουν όλα σε ένα (γραφείο) συνδεδεμένα και νοικοκυρεμένα, τότε έχεις βρει αυτό που έψαχνες χωρίς καν να το ψάξεις. Το MateBook 14s, χάρη στις καινοτόμες δυνατότητες συνδεσιμότητας πολλαπλών συσκευών της HUAWEI, υποστηρίζει “έξυπνη” σύνδεση με smartphones, tablets, οθόνες ή άλλες συσκευές της HUAWEI.

Με ένα απλό πάτημα, μπορείς να συνδέσεις το λάπτοπ με ένα smartphone και να προβάλλεις το περιβάλλον εργασίας του κινητού σου στην οθόνη του λάπτοπ, χρησιμοποιώντας δύο συσκευές ταυτόχρονα σε μία μόνο οθόνη.


Μπορείς επίσης να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητα συνδέοντας το HUAWEI MateBook 14s με ένα tablet και να το χρησιμοποιήσεις ως ψηφιακό καμβα. Ένας ιδανικός συνδυασμός για την απόλυτη τεχνολογική εμπειρία είναι η συνδεσιμότητα μεταξύ του νέου HUAWEI MateBook 14s με το smartphone HUAWEI nova 9. Οι δύο συσκευές, καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συνδέσεις μέσω καλωδίων ή άλλων εξαρτημάτων. Παράλληλα, το υπερσύγχρονο αυτό μηχάνημα μπορεί να συνδεθεί με ακουστικά για ακρόαση μουσικής, ενώ, για μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής μπορείς να του ζητήσεις να συνεργαστεί με ένα HUAWEI MateView (με καλώδιο ή ασύρματα). Μάλιστα, ενώνοντας τις δυνάμεις του με ένα ηχείο HUAWEI, μπορεί να παράγει δυνατό και υψηλής ποιότητας ήχο.

Κάπως έτσι, μπορείς να έχεις το κινητό, τα ηχεία, τα ακουστικά, το τάμπλετ και το λάπτοπ σου, όλα μαζί, συνδεδεμένα, πάνω στο γραφείο σου.

Περίμενε, δεν τελειώσαμε…

Τα παραπάνω ήταν τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε και στα οποία καταλήξαμε, βάζοντας “τικ” σε κάθε προσδοκία και απαίτηση για ένα λάπτοπ που τα έχει όλα. Δεν είναι, όμως, μόνον αυτά.

Αυτό το επαναστατικό MateBook διαθέτει επίσης ένα πρωτοποριακό πληκτρολόγιο που προσφέρει άνετη και ευχάριστη εμπειρία πληκτρολόγησης. Με απόσταση μόλις 1,5 χιλιοστών ανάμεσα στα πλήκτρα και με αποκλειστικό σχεδιασμό Soft-landing της HUAWEI, παρέχει απτική ανατροφοδότηση και καθιστά την πληκτρολόγηση στο HUAWEI MateBook 14s απόλαυση, ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση.

Άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την έναρξη λειτουργίας με δακτυλικό αποτύπωμα, την αναγνώριση προσώπου καθώς και το Wi-Fi 6 που διευκολύνει τη ζωή των χρηστών.

Τέλος, το HUAWEI MateBook 14s διαθέτει εξαιρετικά ανθεκτική μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 60Wh που βοηθά τους χρήστες να απαλλαγούν από το άγχος της φόρτισης. Σε συνδυασμό με έναν φορτιστή 90W, το laptop μπορεί να λειτουργήσει έως και για 3 ώρες με 15 λεπτά φόρτισης. Ο φορτιστής υποστηρίζει επίσης HUAWEI SuperCharge και είναι συμβατός με κάποια HUAWEI smartphones και tablets, ενώ έχει αρκετά μικρό μέγεθος για να μεταφέρεται εύκολα.

Αυτά από εμάς. Πιστεύουμε πως βοηθήσαμε. Αν θες, ωστόσο, να τα δεις και ιδίοις όμμασι, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την επίσημη ιστοσελίδα της HUAWEI για τα “πειστήρια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα