Η Google προστατεύει τις γλώσσες από εξαφάνιση

Η Google προστατεύει τις γλώσσες από εξαφάνιση

Διαβάστε πως η Google δεσμεύεται να προστατεύσει τις γλώσσες που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Η Google ανακοίνωσε χθες την δημιουργία μιας ιστοσελίδας με προορισμό να βοηθήσει στην προστασία των γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

"Η τεκμηρίωση τουλάχιστον 3.000 γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσουμε τις πολιτιστικές διαφορές, να τιμήσουμε τους παλαιότερους και να δώσουμε δύναμη στους νέους", επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Google.

"Η τεχνολογία μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές, βοηθώντας τους νέους να δημιουργήσουν αρχεία υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερούς τους, που συχνά είναι οι τελευταίοι οι οποίοι μιλούν μια γλώσσα, φέρνοντας σε επαφή διαφορετικές κοινότητες και διευκολύνοντας την εκμάθηση γλωσσών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Google θα παραδώσει την διαχείριση της ιστοσελίδες μετά μερικούς μήνες σε πανεπιστημιακό εργαστήριο, αυτό του Πανεπιστημίου του ανατολικού Μίσιγκαν-Ινστιτούτο Γλωσσικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής.

Η Google διευκρίνισε πως το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτείται από το φιλανθρωπικό της σκέλος, το Google.org, και κάλεσε και άλλους οργανισμούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της.

SHARE:

24Media Network