Η κινητή τηλεφωνία οδηγός σε μια νέα εποχή

Η κινητή τηλεφωνία οδηγός σε μια νέα εποχή

Η κινητή τηλεφωνία, από τα πρώτα χρόνια εδραίωσής της μέχρι σήμερα, έχει φέρει ριζικές αλλαγές ανοίγοντας νέες διόδους επικοινωνίας και διευκολύνοντας την καθημερινότητα μας.Είναι πλέον αναπόσπαστο, ίσως και αναγκαίο, κομμάτι που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας.

Προσφέροντας αμέτρητες ευκαιρίες και δυνατότητες, η κινητή τηλεφωνία, μέσω των εταιρειών παρόχων δικτύων, μετρά σχεδόν 30 χρόνια δραστηριότητας στη χώρα μας. Με κάθε νέα τεχνολογική εξέλιξη και κάθε νέα γενιά, η ζωή μας άλλαζε και βελτιωνόταν δραστικά. Στην αρχή, υπήρξε η δυνατότητα να κάνουμε τηλεφωνικές κλήσεις μακριά από το σπίτι ή το γραφείο, ενώ σύντομα μετά από αυτό μπορούσαμε να στέλνουμε μηνύματα SMS, αντί να καλούμε στο τηλέφωνο. Με το 3G μας δόθηκε η δυνατότητα να μπούμε στο ίντερνετ από το κινητό μας τηλέφωνό, ενώ το 4G έδωσε μια νέα διάσταση στην ίδια εμπειρία. Το τηλέφωνό μας είχε μετατραπεί σε μια ατέρμονη πηγή πληροφοριών που μας βοηθά να παραμένουμε συνδεδεμένοι με τον κόσμο γύρω μας.

Η εποχή του Covid-19, όμως, με την υποχρεωτική τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για γρηγορότερες ταχύτητες, νέες τεχνολογίες και εφαρμογές που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της νέα πραγματικότητας. Παράλληλα, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών προσέφεραν διέξοδο από την απομόνωση που αναπόφευκτα δημιούργησε η πανδημία, καθώς οι βιντεοκλήσεις έγιναν ένας βασικός και αναγκαίος τρόπος επικοινωνίας με την οικογένεια και τους φίλους.

ADVERTISING

Τώρα, η 5η γενιά και το 5G υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στην βιομηχανία κυρίως αλλά και στην καθημερινότητά μας, στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή προσφέροντας απεριόριστες νέες δυνατότητες. Η επόμενη γενιά της επικοινωνίας είναι πραγματικότητα και βρίσκεται στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού στον οποίον προχωρά η χώρα μας. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων- ΙοΤ, το cloud computing, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας, η εγγυημένα γρήγορη πρόσβαση, αποθήκευση, κοινή χρήση και προστασία των δεδομένων, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις, ακόμα και οι προσωπικές μας σχέσεις είναι μόνο μερικές από τις καινοτομίες που προσφέρει η νέα γενιά τηλεπικοινωνιών.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μέσα από επαναστατικές εφαρμογές και υπηρεσίες, μας συνδέουν με τη νέα αυτή ψηφιακή πραγματικότητα, ενώ μέσα από την αλματώδη αύξηση των επενδύσεών τους που θα αγγίξουν τα 2,2δις ευρώ την 3ετία 2022-2024, συμβάλλουν στον οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας φροντίζοντας για έναν πιο συνδεδεμένο κόσμο.

Την υψηλή σημασία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας μας θυμίζει και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας μέσα από μια σειρά μονόλεπτων ταινιών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους εξηγούν πώς τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών τους έχουν βοηθήσει ή και σε κάποιες περιπτώσεις, τους έχουν αλλάξει τη ζωή.

Μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο της σειράς που δημιούργησε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας ΕΔΩ.

SHARE:

24Media Network