iPhone 14: Αυτά είναι τα νέα τηλέφωνα της Apple – Τα χαρακτηριστικά, η τιμή και οι καινοτομίες τους

iPhone 14: Αυτά είναι τα νέα τηλέφωνα της Apple – Τα χαρακτηριστικά, η τιμή και οι καινοτομίες τους
YouTube / Apple Event

Αποκαλυπτήρια για τα νέα προϊόντα της Apple, τα οποία και παρουσίασε στο πολυαναμενόμενο Fat Out event. Τι νέο φέρνουν τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Plus. "Φρέσκα" Apple Watch Series και AirPods Pro. Πότε κυκλοφορούν.

Παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης νέα προϊόντα της Apple και συγκεκριμένα, τα πολυαναμενόμενα iPhone, καθώς και η νέα γενιά ρολογιών Apple Watch όπως και των ασύρματων ηχείων AirPods Pro.

Όπως αναφέρει το Techgear, τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Plus θα έχουν νέα True Depth κάμερα στην πρόσοψη που μπορεί να “χάνεται” μέσα στην οθόνη και να φαίνεται ότι αλλάζει σχήμα ανάλογα με την χρήση, κάτι που η εταιρεία ονομάζει Dynamic Island.

Η Apple ανέφερε ότι έχει δουλέψει επάνω στο Dynamic Island ώστε να αλλάζει σχήμα ανάλογα με την ειδοποίηση χωρίς να ενοχλεί τον χρήστη από άλλες διεργασίες, ενώ υπάρχουν λειτουργίες που μπορείς να πειράξεις, όπως για παράδειγμα να απαντήσεις σε μια εισερχόμενη κλήση.

YouTube / Apple Event

Το iPhone 14 θα έχει οθόνη 6.1 ιντσών, ενώ το ολοκαίνουργιο iPhone 14 Plus θα έρχεται με οθόνη 6.7 ιντσών.

Οι οθόνες είναι ακόμα πιο φωτεινές (1600-2000nits) με μικρότερα bezels, υποστηρίζεται για πρώτη φορά λειτουργία Always On Display, μπορούν να λειτουργήσουν με ρυθμό ανανεώσης εικόνας μόλις 1Hz στο low power mode.

Η νέα γενιά επεξεργαστή A16 Bionic έχει αναπτυχθεί επάνω σε τρεις βασικές αρχές: αυτονομία, οθόνη και κάμερα. Διαθέτει 6-core CPU που είναι κατά 40% ταχύτερος από οποιοδήποτε άλλο mobile chipset και ταυτόχρονα καταναλώνει το 1/3 της ενέργειας. Η 5-core GPU υπόσχεται 50% βελτίωση στα γραφικά, η Neural Engine μπορεί να εκτελέσει 17 τρισ. διεργασίες, ενώ ο νέος επεξεργαστής εικόνας ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για την κάμερα.

YouTube / Apple Event

Ο κύριος αισθητήρας 48MP f/1.78 είναι 65% μεγαλύτερος από αυτόν του iPhone 13 Pro Max, φέρνει τεχνολογία pixel binning 4-σε-1 για λήψεις στα 12MP και υπόσχεται 2 φορές καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, μπορείς να πραγματοποιήσεις λήψεις σε ProRAW με τον κύριο αισθητήρα.

YouTube / Apple Event

Ακόμη, διαθέτει νέο αισθητήρα 12MP ultrawide με μεγαλύτερο μέγεθος για 3 φορές καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και βελτιωμένες macro λήψεις, έχει τοποθετηθεί νέο LED flash, καθώς και μεγαλύτερος αισθητήρας 12MP telephoto για 2x οπτικό zoom. Στο κομμάτι του video, υποστηρίζεται το Action Mode που είδαμε στα iPhone 14 και iPhone 14 Pro, ενώ ενισχύεται και το Cinematic Mode με δυνατότητα λήψης 4K στα 24fps.

Οι τιμές των νέων iPhone – Πότε κυκλοφορούν

Το iPhone 14 θα έχει οθόνη 6.1 ιντσών, ενώ το ολοκαίνουργιο iPhone 14 Plus θα έρχεται με οθόνη 6.7 ιντσών.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι παραδόσεις του iPhone 14 θα αρχίσουν στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ του Plus ακολουθούν στις 7 Οκτωβρίου.

YouTube / Apple Event

Δείτε την παρουσιίαση της Apple:

Τέλος η κάρτα SIM στις ΗΠΑ

Η Apple ανακοίνωσε επίσης, ότι στην αμερικανική αγορά, τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά χωρίς κάρτα SIM, η οποία αντικαθίσταται από την ψηφιακή κάρτα eSIM που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε άλλη συσκευή στην περίπτωση κλοπής ή απώλειας.

Με αυτή την επιλογή, μπορεί κανείς να αποθηκεύσει πολλαπλές e-SIM στην ίδια συσκευή και να έχει πολλαπλά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας και αριθμούς τηλεφώνου στο ίδιο τηλέφωνο.

Αποτρέπει επίσης άλλους από το να αφαιρέσουν τη φυσική κάρτα SIM, εάν το iPhone χαθεί ή κλαπεί.

Apple Watch Series 8: Αισθητήρας μέτρησης θερμότητας και αναγνώριση τροχαίων ατυχημάτων

Η Apple παρουσίασε επίσης τα νέα Apple Watch Series 8, τα οποία ο Tim Cook χαρακτήρισε ως τα κορυφαία της εταιρείας μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το Techgear, Στα νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται η προσθήκη αισθητήρα μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος σε δύο σημεία (επάνω και κάτω), ο οποίος χρησιμοποιείται και για την ενίσχυση της εφαρμογής παρακολούθησης του γυναικείου κύκλου με την νέα λειτουργία που αφορά την ωορρηξία.

YouTube / Apple Event

Η Apple προσθέτει λειτουργία αναγνώρισης τροχαίου ατυχήματος (Crash Detection) χάρη στο νέο γυροσκόπιο 3 διευθύνσεων, το νέο επιταχυνσιόμετρο και ειδικό αλγόριθμο που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Το Apple Watch Series 8 μπορεί να αναγνωρίσει χτυπήματα στο όχημα από την πλευρά του οδηγού, του συνοδηγού και φυσικά τις μετωπικές συγκρούσεις, και η εταιρεία αναφέρει πως η τεχνολογία της έχει εκπαιδευτεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες οδήγησης.

Στο κομμάτι της αυτονομίας, το Apple Watch Series 8 υπόσχεται μία ολόκληρη ημέρα λειτουργίας, αλλά το νέο Low Power Mode μπορεί να φτάσει έως και τις 36 ώρες.

YouTube / Apple Event


Νέο χαρακτηριστικό και η υπόστηριξη διεθνών δικτύων τηλεπικοινωνιών από το Apple Watch. Θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις αποχρώσεις με τιμή εκκίνησης τα $399 από τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Τέλος, η Apple παρουσίασε το νεό Apple Watch SE (2η γενιά) με ανανεωμένο σχεδιασμό, νέες λειτουργίες (Crash Detection, Fall Detection κλπ.), μεγαλύτερη οθόνη και απόδοση 20% ταχύτερη από το προηγούμενο μοντέλο.

Apple AirPods Pro: Επίσημα η δεύτερη γενιά με νέο επεξεργαστή και Spatial Audio

Τα νέα AirPods Pro της εταιρείας έρχονται με νέο επεξεργαστή H2 και υποστήριξη Spatial Audio που μπορείς να ρυθμίσεις αποκλειστικά στον δικό σου τύπο αυτιού μέσω του iOS 16.

Σε ό,τι αφορά την ενεργή ακύρωση θορύβου, το ANC των AirPods Pro ενισχύεται από το νέο chipset για διπλάσια απόδοση στην αποκοπή των εξωτερικών θορύβων, ενώ υπάρχουν 4 διαφορετικά μεγέθη των tips για να ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε αυτί. Δεν λείπει το Transparency Mode, το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στα επίπεδα των εξωτερικών θορύβων.

Η διαχείριση γίνεται με αγγίγματα στην εγκοπή των στελεχών, η αυτονομία φτάνει στις 6 ώρες αναπαραγωγή μουσικής με μία φόρτιση και η θήκη φόρτιση προσφέρει ακόμη 36 ώρες. Ακόμη, η θήκη φόρτισης διαθέτει ηχείο για να την εντοπίζεις με μεγαλύτερη ευκολία.

Τα νέα AirPods Pro θα είναι διαθέσιμα από τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 σε τιμή $249.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα