Κάνε και το δικό σου σπίτι πιο «έξυπνο» μέσω της υπηρεσίας Smarthink

Κάνε και το δικό σου σπίτι πιο «έξυπνο» μέσω της υπηρεσίας Smarthink

Έχεις τόσα πολλά πράγματα στο κεφάλι σου που αδυνατείς να ασχοληθείς και με τα «οικιακά»; Που δεν θυμάσαι αν έκλεισες ή όχι τον θερμοσίφωνα; Που έχεις αργήσει να φύγεις από τη δουλειά και θέλεις μόλις γυρίσεις να βρεις ζεστό νερό; Άσε τότε την τεχνητή νοημοσύνη να μπει στο σπίτι σου και εμπιστεύσου τη νέα υπηρεσία smarthink, η οποία με θα μετατρέψει το «παλατάκι» σου στην πιο smart εκδοχή του.

Η τεχνολογία ήρθε στη ζωή μας για να την κάνει ευκολότερη. Την ίδια στιγμή η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας επέτρεψε την ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία πλέον κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές πτυχές της καθημερινότητά μας.

Ο χρόνος είναι εκτός από περιορισμένος και πολύτιμος. Αυτό που όλοι επιθυμούμε και ψάχνουμε καθημερινά είναι η ευκολία, κάτι που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μας διευκολύνει σε πολλά επίπεδα, προσφέροντάς μας μία σειρά από ανέσεις και οφέλη.

Από καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, μέχρι εξατομικευμένες, φθηνότερες υπηρεσίες και προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας, ενώ εκτός των άλλων διευκολύνει και την πρόσβασή μας στη γνώση και την ενημέρωση.

Αυτό λοιπόν, που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις την τεχνητή νοημοσύνη να «εισβάλλει» στο σπίτι σου. Πώς όμως, θα τη βρεις για να μπορέσεις να κάνεις το σπίτι σου πιο «έξυπνο»; Πώς θα λειτουργήσει; Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται μπροστά σου.

Σύμμαχός σου σε αυτή τη νέα προοπτική είναι η νέα υπηρεσία Smarthink από το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», μία καινοτομία που διευκολύνει την καθημερινότητα, τον καλύτερο έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πρόκειται για το 1ο Smart Home Οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι με Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), το οποίο είναι διαθέσιμο για όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως παρόχου.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία Smarthink περιλαμβάνει ειδικούς αλγόριθμους, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής της μελετούν τις συνήθειές σου, μαθαίνουν τα επίπεδα άνεσής σου -από την ιδανική θερμοκρασία μέχρι τον κατάλληλο φωτισμό για τις ανάγκες σου- και προσαρμόζεται σ’ αυτές, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια. Παράλληλα, δεν επηρεάζει τις συνήθειες και τις συνθήκες άνεσης του νοικοκυριού.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα βέβαια –αν όχι το μεγαλύτερο που προσφέρει- είναι η ασφάλεια και η απομακρυσμένη διαχείριση. Μέσω μίας οθόνης υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου σου δίνει τη δυνατότητα να δώσεις εντολές και να ελέγξεις το σύστημα του έξυπνου σπιτιού σου οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, μπαίνοντας απλά στην υπηρεσία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείς να ελέγξεις από το αν έκλεισες το μάτι της κουζίνας, μέχρι το να ανοίξεις τον θερμοσίφωνα ενώ βρίσκεσαι στον δρόμο, ώστε να απολαύσεις ζεστό νερό, χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις. Με την Smarthink όλα γίνονται πιο γρήγορα, πιο εύκολα και κυρίως πιο smart.

Οι τέσσερις έξυπνες συσκευές που είναι απαραίτητες

Για να απολαύσεις βέβαια, τα οφέλη της Smathhink υπηρεσίας πρέπει να έχεις στον νου σου πως όλα ξεκινούν με την εγκατάσταση τεσσάρων έξυπνων συσκευών που θα σου παραδώσει το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας εντός του Starter Kit.

Πρόκειται για το Gateway, έναν μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, έναν έξυπνο θερμοστάτη αφής και έναν έξυπνο διακόπτη θερμοσίφωνα.

  • Το Gateway, δηλαδή το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού. Εκεί συνδέονται όλες οι έξυπνες συσκευές του οικοσυστήματος smarthink και ο καταναλωτής τις διαχειρίζεται εύκολα μέσω του smarthink app.
  • Τον έξυπνο μετρητή ρεύματος, που επιτρέπει να βλέπεις την κατανάλωσή σου σε πραγματικό χρόνο, να εντοπίζεις ποιες συσκευές καταναλώνουν περισσότερο και να έχεις τον έλεγχο του λογαριασμού σου.
  • Τον έξυπνο θερμοστάτη, που ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία του σπιτιού ή/και του νερού, με ένα άγγιγμα στην οθόνη του ή από το κινητό σου.
  • Τον έξυπνο διακόπτη θερμοσίφωνα. Ελέγχεις τον θερμοσίφωνα ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού και βλέπεις σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωσή του για μέγιστη άνεση και εξοικονόμηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version