Mama Cax: Η Google τιμά με ένα doodle το μοντέλο με το ένα πόδι

Mama Cax: Η Google τιμά με ένα doodle το μοντέλο με το ένα πόδι

Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στην Mama Cax η οποία αμφισβήτησε τα πρότυπα ομορφιάς της βιομηχανίας της μόδας επιδεικνύοντας περήφανα το προσθετικό της πόδι στην πασαρέλα.

Το σημερινό Doodle της Google τιμά τη Mama Cax, το μοντέλο και ακτιβίστρια από την Αμερική με καταγωγή από την Αϊτή και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η ίδια είχε χάσει το πόδι της από καρκίνο στα οστά όταν ήταν 14 ετών. Ωστόσο οι δυσκολίες στην ζωή της δεν την εμπόδισαν από το να κυνηγήσει μια καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Cacsmy Brutus και είχε γεννηθεί στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 20 Νοεμβρίου 1989. Μεγάλωσε στην Αϊτή και σε ηλικία 14 ετών διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα και καρκίνο του πνεύμονα, με τους γιατρούς να της δίνουν τρεις εβδομάδες ζωής.

Mama Cax Instagra, @mamacax


Δύο χρόνια αργότερα, έκανε αντικατάσταση του ισχίου η οποία απέτυχε, οδηγώντας στον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού. Αργότερα δήλωσε ότι χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, η Cax προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο για να συμμετάσχει σε μια επίδειξη μόδας που ανέλαβαν οι Barack και Michelle Obama . Εκείνη την περίοδο εργαζόταν στο γραφείο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης ενώ τελείωνε τις σπουδές της.

Το 2017, η Cax εμφανίστηκε στην πρώτη της εμπορική διαφήμιση και σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων JAG Models στη Νέα Υόρκη. Σαν σήμερα το 2019, η Mama Cax έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Η ίδια έφυγε από την ζωή σε ηλικία 30 ετών, μετά από μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα