Μετά το bitcoin, το KodakCoin

In this Sunday, Feb. 12, 2017, photo, vintage Leica, Olympus, Nikon, Canon, and Pentax cameras and lenses at an "Analog Fair" in Bangkok, Thailand. With the popularity of film camera photography returning, companies have continued to produce color and black and white film, and the eagerly awaited return of Kodak slide film has been announced. (AP Photo/Charles Dharapak)
In this Sunday, Feb. 12, 2017, photo, vintage Leica, Olympus, Nikon, Canon, and Pentax cameras and lenses at an "Analog Fair" in Bangkok, Thailand. With the popularity of film camera photography returning, companies have continued to produce color and black and white film, and the eagerly awaited return of Kodak slide film has been announced. (AP Photo/Charles Dharapak) AP

Και η Kodak θα δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα με την τεχνολογία blockchain, για να στηρίξει τους φωτογράφους

Επεκτείνεται η μανία με την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα που δημιουργούνται χάρη σε αυτήν. Η αμερικανική εταιρεία φωτογραφικών ειδών Kodak ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας CES 2018 στο Λας Βέγκας, ότι θα δημιουργήσει και αυτή το δικό της κρυπτονόμισμα, σε συνεργασία με τη βρετανική WENN Digital.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Eastman Kodak πήραν τα πάνω τους στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εμφανίζοντας αύξηση έως 120%, καθώς οι επενδυτές είδαν μάλλον με καλό μάτι την πρωτοβουλία της εταιρείας.

ADVERTISING

Η νέα πλατφόρμα blockchain και το αντίστοιχο κρυπτονόμισμα με την ονομασία KodakCoin, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, θα αξιοποιηθεί για να καταγράφονται τα δικαιώματα που έχουν οι φωτογράφοι πάνω στις φωτογραφίες τους και να αποζημιώνονται άμεσα γι' αυτά.

Το κρυπτονόμισμα θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα KodakOne για τους φωτογράφους, που ήδη έχει δημιουργήσει η εταιρεία, με στόχο να παρακολουθεί και να προστατεύει τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τους (copyright). Το νέο κρυπτονόμιοσμα θα κάνει το «ντεμπούτο» του στις 31 Ιανουαρίου.

H εταιρεία σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με τη Spotlite, να εγκαταστήσει στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη μια σειρά μηχανημάτων για «εξόρυξη» του γνωστότερου κρυπτονομίσματος Bitcoin, στο πλαίσιο του προγράμματος Kodak KashMiner.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές διεθνώς, ακόμη κι αν το Bitcoin αποδειχθεί «φούσκα», η τεχνολογία blockchain θα έχει λαμπρό μέλλον.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Charles Dharapak

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

H Bank of America Merrill Lynch απαγόρευσε τις επενδύσεις σε Bitcoin

Τα αδέρφια Winklevoss είναι οι δισεκατομμυριούχοι του bitcoin

Απίστευτο: Ο γκουρού της κυβερνοασφάλειας ΜακΆφι, έπεσε ο ίδιος θύμα χάκερ

Τα δέκα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα για το 2017

Οι Βρετανοί δεν είναι αρκετά γλωσσομαθείς για τη μετά-Brexit εποχή

SHARE:

24Media Network